Sport

Hátország: kiválóan vette az első akadályt az NB I-be igyekvő SZEAC U14

Hátország: kiválóan vette az első akadályt az NB I-be igyekvő SZEAC U14

2016. június 2., csütörtök
Hátország: kiválóan vette az első akadályt az NB I-be igyekvő SZEAC U14
szeac_u14_fb

A párharc első mérkőzésén 3-0-ra verte a vendég Debreceni Sportiskolát a L-IT SZEAC U14-es csapata Mórahalmon.

Mint azt

korábban írtuk

, az NB II-es bajnokság Dél-Kelet csoportját veretlenül megnyerő szegedi együttesnek három oda-visszavágós összecsapást kell megnyernie a rájátszásban, hogy a következő szezont az élvonalban kezdhesse meg. Az első párharc első mérkőzését szerdán vívta

Paksi Péter

legénysége a hajdúsági rivális ellen. Az első félidőben a hazaiak kissé idegesen kezdtek, az első tíz percben kétszer is vezetéshez juthatott volna a Debrecen, amelynek fő erősségét a csatárposzton szereplő házi gólkirály,

Kenderesi Dávid

játéka adta. A folytatásban már pozitív változást mutatott a mérkőzés képe, de

Vincze Zsombor

és

Veszelka Milán

is hibázott nagy helyzetben. A 25. percben viszont megtört a jég, hiszen egy balról érkező beadásra érkezve

Csányi Ádám

előnyhöz juttatta övéit. (1-0) Szünet után a SZEAC uralta a játékot, a helyzetek azonban ismét sorra kimaradtak. Egészen a 75. percig, amikor Vincze egy egyéni villanással megduplázta a szegediek előnyét. (2-0) Ezzel ráadásul még nem volt vége, hiszen a hajrában

Ottlik Mátét

buktatták a vendégek a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Csányi a kapusba lőtte, de a kipattanóra hamarabb ért oda, kicselezte vele a hálóőrt, aki csak egy újabb szabálytalanság árán tudta megakadályozni a gólszerzésben a támadót.

Nagy Bence

így piros lapot kapott, a második tizenegyest pedig

Török Kevin

magabiztosan értékesítette, kialakítva ezáltal a 3-0-ás végeredményt. A visszavágót június 4-én, szombaton rendezik Debrecenben. A továbbjutó fél a 2. körben az Egri Sportcentrum SE fiataljaival találkozik majd, míg a másik ágon az FC Dabas és a Szolnoki MÁV FC csap össze a 3., utolsó fordulóba kerülésért.

Fiú labdarúgó NB II rájátszás, 1. forduló 1. mérkőzés:

L-IT SZEAC - Debreceni SI 3-0 (1-0)

Mórahalom. Vezette: Barta Tibor (László István Sándor, Hegyi Norbert).

SZEAC:

Zékány - Kovács, Mészáros, Ottlik, Nagypál, Fazekas (Molnár - a szünetben), Török, Veszelka, Holcsik, Csányi, Vincze.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Debrecen:

Nagy B. - Gellén, Mak, Zubora, Kontra (Burai - a szünetben), Lipők, Sustyák (Prokisch 46'), Simon, Varga, Arday (Nagy I. 8'), Kenderesi.

Vezetőedző:

Jankovics Sándor.

Gólszerzők:

Csányi (25'), Vincze (75'), Török (80+2' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Zékány (71').

Kiállítás:

Nagy B. (80+1'). Paksi Péter:

"Lépéselőnybe kerültünk, de most mi utazunk majd idegenbe. A Debrecennek van két-három nagyon veszélyes játékosa, főleg a támadóposzton. Ellenük végig fegyelmezett, koncentrált védekezésre lesz szükségünk. Ha ez menni fog, akkor sikerrel abszolválhatjuk a visszavágót. Bizakodó vagyok, de nagyon készülünk, nem szabad ezt az előnyt leadnunk. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni a következő körbe!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.