Hat ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság valamennyi vádlottat egy évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlottak – akik pakisztáni, bangladesi, líbiai, algériai vagy marokkói állampolgárságúnak vallották magukat – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 27 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül 14 eljárás hatályon kívül helyezéssel, öt elutasítással, egy megszüntetéssel, kettő egyéb módon fejeződött be.

Tavaly szeptember 15-e óta 2828 vádlott a határzár tiltott átlépése, négy a határzár megrongálásának bűntette miatt állt a Szegedi Járásbíróság előtt. Közülük 2781 vádlottat marasztalt el a bíróság, túlnyomó többségüket egy vagy két évre kiutasítva az országból. Három vádlottat végrehajtandó, negyvenegyet felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtottak.

Előző sztori

Hátország: Laczkó János szerint pozitív irányba teljesült a szakmai munka a Szeged 2011 U15-nél

Következő sztori

MTVA: az M4 Sport adja Magyarország legnézettebb televízió-műsorait