Sport

Euro 2016: sima meccsen győzött, ezzel továbbjutott Spanyolország

Euro 2016: sima meccsen győzött, ezzel továbbjutott Spanyolország

2016. június 17., péntek
Euro 2016: sima meccsen győzött, ezzel továbbjutott Spanyolország
spanyolorszag_torokorszag

A címvédő spanyol válogatott 3-0-ra legyőzte Törökországot a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában péntek este.

A címvédő spanyolok irányították a játékot az első félidőben, amelyben a törökök leginkább a védekezésre és a rombolásra helyezték a hangsúlyt.

Vicente del Bosque

szövetségi kapitány együttese az első félórában még nem volt eléggé átütő. Egy alkalommal ugyan csak a kapufa mentette meg a törököket a góltól, de akkor a tisztázni igyekvő

Hakan Baltáról

pattant oda a labda. Harmincnégy perc után aztán góllá érett a spanyol fölény, majd villámgyorsan kettőre nőtt a címvédő előnye. A nagy nemzetközi tornák közül az 1954-es világbajnokságon fordult elő legutóbb, hogy a török válogatott legalább két gólt kapott az első felvonásban. A szünet után is folytatódott az egyoldalú játék, a spanyolok szinte zavartalanul építhették támadásaikat. A harmadik találatuk előtti akció során mezőnyjátékosaik közül egyedül

Gerard Piqué

nem ért a labdához. A mérkőzés hátralévő részében is a címvédő futballozott mezőnyfölényben, ziccereket nem alakított ki, ám így is az eddigi legnagyobb gólkülönbségű sikert aratta a mostani tornán. A spanyol válogatott legutóbbi 11 Európa-bajnoki mérkőzésén csupán egy gólt kapott: az előző torna csoportküzdelmei során az olasz Antonio Di Natale talált Iker Casillas kapujába. Csapatuk már 14 Eb-találkozó óta veretlen, ami a leghosszabb sorozat az Eb történetében. Sikerével a spanyol együttes biztosította továbbjutását a 16 közé.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság D csoport, 2. forduló:

Spanyolország - Törökország 3-0 (2-0)

Nizza, 33 409 néző. Vezette: Milorad Mazic (szerb).

Spanyolország:

De Gea - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba (Azpilicueta 81') - Fabregas (Koke 71'), Busquets, Iniesta - Silva (Soriano 64'), Morata, Nolito.

Szövetségi kapitány:

Vicente del Bosque.

Törökország:

Babacan - Gönül, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan (Malli 70'), Özyakup (Sahan 62') - Calhanoglu (Sahin - a szünetben), Yilmaz, Turan.

Szövetségi kapitány:

Fatih Terim.

Gólszerzők:

Morata (34', 48'), Nolito (37').

Sárga lap:

Ramos (1'), illetve Yilmaz (9'), Tufan (41').

Gólok:

- 34. perc: Bal oldali spanyol támadás végén Nolito a 16-os vonaláról adott középre, Morata pedig 6 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (1-0). - 37. perc: Fabregas emelte a török védősor mögé a labdát, amelybe ugyan még belecsúsztatott egy hátvéd, ám az mégis a berobbanó Nolito elé esett, aki a kapu jobb alsó sarkába gurított (2-0). - 48. perc: Iniesta kiugratta Jordi Albát, aki középre passzolt, Alvaro Morata pedig a hálóba továbbított (3-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.