Sport

Euro 2016: győzött és továbbjutott az olasz válogatott

Euro 2016: győzött és továbbjutott az olasz válogatott

2016. június 17., péntek
Euro 2016: győzött és továbbjutott az olasz válogatott
olaszorszag_svedorszag

Az olasz válogatott 1-0-ra legyőzte Svédországot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság pénteki játéknapján, ezzel a második fordulót követően továbbjutott az E csoportból.

Az első fordulóhoz képest

Matteo Darmian

kimaradt az olasz kezdőcsapatból, helyette

Alessandro Florenzi

lépett pályára. A svédektől

Mikael Lustig

sérülés miatt hiányzott, illetve

Marcus Berg

és

Oscar Lewicki

sem volt kezdő. Kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak az első félidőben, de komoly helyzetek nem, így a várakozásokhoz képest sokkal eseménytelenebb volt a találkozó. Az olaszok egyszer találták el ellenfelük kapuját, a svédek egyszer sem. Hasonlóan folytatódott a játék a második felvonásban is, majd a 72. percben

Ibrahimovic

egy méterről a kapu fölé lőtt egy beadás után, de az óriási helyzet közben az asszisztens már jelezte, hogy a csatár lesen volt. A 82. percben

Giaccherini

beadását követően

Parolo

fejelt a keresztlécre. Miután

Éder

a hajrában megszerezte a vezetést,

Candreva

is betalálhatott volna, de végül maradt az egygólos különbség. Összesen 12 kapura lövés volt, Európa-bajnoki mérkőzésen ilyen keveset legutóbb 1980-ban regisztráltak. A hosszabbítás utolsó percében a svédek tizenegyest reklamáltak, de

Kassai Viktor

, aki végig jól vezette a mérkőzést, helyesen nem ítélt büntetőt. Olaszország válogatottja sorozatban negyedik mérkőzésén nem kapott gólt, erre legutóbb 2006-ban volt példa. A svédeknek - akik az első körben öngóllal egyenlítettek Írországgal szemben - ezen a találkozón sem volt kaput eltaláló lövésük. Mivel az előző tornán ezüstérmes olasz együttes a hétfői első meccsét is megnyerte, a kvartett hátralévő eredményeitől függetlenül ott lesz a 16 között.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság E csoport, 2. forduló:

Olaszország - Svédország 1-0 (0-0)

Toulouse, 29 600 néző. Vezette: Kassai Viktor.

Olaszország:

Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi (Sturaro 85'), Parolo, De Rossi (T. Motta 74'), Giaccherini, Candreva - Pellé (Zaza 59'), Éder.

Szövetségi kapitány:

Antonio Conte.

Svédország:

Isaksson - Lindelöf, E. Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson, Ekdal (Lewicki 79'), Källström, Forsberg (Durmaz 79') - Guidetti (Berg 85'), Ibrahimovic.

Szövetségi kapitány:

Erik Hamrén.

Gólszerző:

Éder (88').

Sárga lap:

De Rossi (69'), Buffon (93'), illetve Olsson (90').

Gól:

- 88. perc: Chiellini nagy bedobását Zaza visszafejelte, a brazíliai születésű Éder kicselezett két védőt, majd 16 méterről a hálóba lőtt (1-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.