Sport

Euro 2016: csoportelsők a franciák, kiestek a románok

Euro 2016: csoportelsők a franciák, kiestek a románok

2016. június 19., vasárnap
Euro 2016: csoportelsők a franciák, kiestek a románok
franciaorszag_svajc

A házigazda francia válogatott gól nélküli döntetlent játszott a svájci csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek zárófordulójában, vasárnap. Az A csoportból így a franciák veretlenül elsőként, a svájciak pedig másodikként jutottak a 16 közé.

Kifejezetten bátran kezdett a svájci válogatott, de a házigazdák viszonylag könnyedén vészelték át az első negyedórát. A folytatásban

Paul Pogba

kapufája is jelezte, hogy

Didier Deschamps

együttese átvette az irányítást, de ezt leszámítva nem tudott komoly helyzetet kialakítani. A fordulást követően kissé leült a játék, közeledve a hajrához azonban a franciák szerették volna eldönteni az összecsapást, ám

Dimitri Payet

révén csak egy újabb kapufáig jutottak. A francia válogatott jövő vasárnap a C, a D, vagy az E csoport harmadik helyezettjével játszik Lyonban, míg a svájciak egy nappal korábban Saint-Étienne-ben a C csoport másodikjával találkoznak.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság A csoport, 3. forduló:

Franciaország - Svájc 0-0

Lille, Stade Pierre Mauroy, 45 616 néző. Vezette: Damir Skomina (szlovén).

Franciaország:

Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Sissoko, Cabaye, Pogba - Coman (Payet 63'), Gignac, Griezmann (Matuidi 77').

Szövetségi kapitány:

Didier Deschamps.

Svájc:

Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Shaqiri (Fernandes 79'), Behrami, G. Xhaka, Mehmedi (Lang 86') - Dzemaili - Embolo (Seferovic 74').

Szövetségi kapitány:

Vladimir Petkovic.

Sárga lap:

Rami (25'), Koscielny (83').

Albánia legyőzte Romániát

romania_albania

Albánia 1-0-ra legyőzte Romániát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján, az A csoport harmadik fordulójában, ezzel a románok búcsúztak a tornától. Az első helyzetet a kezdőcsapatukon öt helyen változtató románok dolgozták ki, de

Stancu

lövését

Berisha

védeni tudta, a másik oldalon a 20. percben

Lenjani

közelről a kapu fölé lőtt. Ebben az időszakban már egyértelmű albán fölény jellemezte a játékot, a 35. percben

Memushaj

kísérletét védte

Tatarusanu

, majd

Basha

is a kapu fölé bombázott, de a szünet előtt

Sadiku

jóvoltából csapata megszerezte a vezetést. A második félidőben az egyenlítésért küzdő románok vették kezükbe az irányítást, a 63. percben Memushaj révén mégis az albánok hagytak ki ígéretes helyzetet. Ezután felváltva adódtak a lehetőségek a csapatok előtt, a 76. percben

Andone

a keresztlécet találta el, Románia pedig hiába igyekezett, az albánok kontrollálták a játékot a hajrában, megnyerték a találkozót, így a románok a csoport negyedik helyén végeztek és kiestek. Mivel Albánia 3 ponttal zárt az A csoportban, biztosan a - már most 4 pontos - magyar válogatott mögé szorul az összevetésben, amennyiben

Bernd Storck

szövetségi kapitány együttese harmadik lesz az F csoportban. Így a magyar csapat továbbjutása már hétfőn eldőlhet, amennyiben a B csoport harmadik helyezettje is 3 ponttal zár. Abban a kvartettben jelenleg Angliának 4, Walesnek és Szlovákiának egyaránt 3, Oroszországnak pedig 1 pontja van. Ebben a csoportban hétfőn angol-szlovák és walesi-orosz mérkőzést rendeznek.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság A csoport, 3. forduló:

Albánia - Románia 1-0 (1-0)

Lyon, 49 752 néző. Vezette: Pavel Královec (cseh).

Albánia:

Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli - Abrashi, Basha (Cana 83'), Memushaj - Lila, Sadiku (Balaj 59'), Lenjani (Roshi 77').

Szövetségi kapitány:

Giovanni De Biasi.

Románia:

Tatarusanu - Sapunaru, Grigore, Chiriches, Matel - Prepelita (Sanmartean - a szünetben), Hoban - Popa (Andone 69'), Stanciu, Stancu - Alibec (Torje 57').

Szövetségi kapitány:

Anghel Iordanescu.

Gólszerző:

Sadiku (43').

Sárga lap:

Basha (6'), Memushaj (86'), Hysaj (94'), illetve Matel (54'), Sapunaru (85'), Torje (93').

Gól:

- 43. perc: Memushaj beívelésénél Tatarusanu rossz ütemben mozdult ki a kapujából, ezt kihasználva Sadiku a hálóba fejelt (0-1).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.