Sport

Euro 2016: az albánokat is a hajrában győzték le a franciák

Euro 2016: az albánokat is a hajrában győzték le a franciák

2016. június 15., szerda
Euro 2016: az albánokat is a hajrában győzték le a franciák
EURO-2016 - Franciaország - Albánia

Ahogy az első körben a románokat, úgy a másodikban az albánokat is a hajrában győzték le a házigazda franciák, akik szerdán 2-0-ra nyertek a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjában.

A várakozásokkal ellentétben a franciák nem ugrottak neki az albánoknak, sőt, az első tíz percre jellemző meddő mezőnyfölényük is megszűnt, ugyanis a vendégek idővel egyre bátrabban futballoztak, és kifejezetten stílusos, gyors támadásokat vezettek. A hazaiak görcsösen játszottak, nem találták a sokat futó albán csapat védekezésének ellenszerét, így csak pontrúgásokból veszélyeztettek. Igaz, az albánoknak sem volt komoly lehetőségük, mégis több elképzelés volt akcióikban, ugyanis a franciák legfeljebb egy-egy egyéni villanással tudtak az ellenfél hátsó alakzata mögé kerülni, nem pedig jól ütemezett passzokkal és pontos összjátékokkal. Az első félidő igazán komoly helyzet nélkül telt el. A folytatásra sokkal nagyobb elánnal érkezett ki a házigazdák csapata. Sorra vezette lendületes támadásait mindkét oldalon, de az utolsó passzok vagy a befejezések nem jöttek össze. Ezzel szemben az egyetlen alkalommal, amikor az albánok kiszabadultak a szorításból, kapufát értek el, centiken múlott, hogy nem kerültek váratlanul előnybe. Ez nem törte meg a franciák lendületét, sőt, egyre nagyobb nyomás alá helyezték az albánok kapuját,

Giroud

egy ízben a kapufát találta el a fejesével. A hajrában sem lankadtak a hazaiak, de sokáig úgy tűnt, nemhogy gólt szerezni, de eltalálni is képtelenek az albán kaput, végül az első ilyen labda

Griezmann

fejese után a hálóban kötött ki. A kegyelemdöfést

Payet

adta meg, aki már a második gyönyörű gólját lőtte az Eb-n. Ezzel a sikerrel a franciák százszázalékosak és a mezőnyből elsőként továbbjutottak a kieséses szakaszba. A svájciak négy, a románok egy, az albánok nulla ponttal várják a vasárnapi zárókört.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság A csoport, 2. forduló:

Franciaország - Albánia 2-0 (0-0)

Marseille, Stade Velodrome, 63 670 néző. Vezette: William Collum (skót).

Franciaország:

Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Kanté, Matuidi - Coman (Griezmann 68'), Payet, Martial (Pogba - a szünetben) - Giroud (Gignac 77').

Szövetségi kapitány:

Didier Deschamps.

Albánia:

Berisha - Hysaj, Ajeti (Veseli 85'), Mavraj, Agolli - Kukeli (Xhaka 74') - Lila (Roshi 71'), Abrashi, Memushaj, Lenjani - Sadiku.

Szövetségi kapitány:

Giovanni De Biasi.

Gólszerző:

Griezmann (90'), Payet (96').

Sárga lap:

Kante (88'), illetve Kukeli (55'), Abrashi (81').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.