Közélet

Elítélték egy szír férfi szegedi kirablóit

Elítélték egy szír férfi szegedi kirablóit

2016. június 3., péntek
Elítélték egy szír férfi szegedi kirablóit
biro_birosag_jogasz_ugyved

Első fokon négy és hat év közötti fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság négy férfit, akik tavaly nyáron kiraboltak a Tisza-parti városban egy szír állampolgárt - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a sértett a zöldhatáron keresztül érkezett Magyarországra. Tavaly június 28-án éjszaka Szegeden megegyezett két férfival abban, hogy 350 euró fejében Budapestre szállítják. Tankolásra előlegként 200 eurót kértek tőle. Az egyik férfi elhajtott a helyszínről és nem is tért vissza. A helyszínen maradó férfihoz csatlakozott három társa, és körbefogták a sértettet. Az újonnan érkezettek rendőrnek adták ki magukat, de mivel ezt a szír férfi nem hitte el, lefogták és elvették tőle a táskáját, a mobiltelefonját és a készpénztét - több mint 360 ezer forint értékben -, majd elmenekültek. A tankolás ürügyén elsőként távozó vádlottat társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt jogerősen 200 óra közérdekű munkára ítélte a bíróság. A rablás miatt elmarasztalt társaira négy és hat év közötti fegyházbüntetést kiszabó ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.