Elítélték egy szír férfi szegedi kirablóit

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_jogasz_ugyved

Első fokon négy és hat év közötti fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság négy férfit, akik tavaly nyáron kiraboltak a Tisza-parti városban egy szír állampolgárt – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a sértett a zöldhatáron keresztül érkezett Magyarországra. Tavaly június 28-án éjszaka Szegeden megegyezett két férfival abban, hogy 350 euró fejében Budapestre szállítják. Tankolásra előlegként 200 eurót kértek tőle. Az egyik férfi elhajtott a helyszínről és nem is tért vissza. A helyszínen maradó férfihoz csatlakozott három társa, és körbefogták a sértettet. Az újonnan érkezettek rendőrnek adták ki magukat, de mivel ezt a szír férfi nem hitte el, lefogták és elvették tőle a táskáját, a mobiltelefonját és a készpénztét – több mint 360 ezer forint értékben -, majd elmenekültek. A tankolás ürügyén elsőként távozó vádlottat társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt jogerősen 200 óra közérdekű munkára ítélte a bíróság. A rablás miatt elmarasztalt társaira négy és hat év közötti fegyházbüntetést kiszabó ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Előző sztori

Hárman vehették át idén a Vedres-díjat

Következő sztori

Speciális technológiával épül a Dagály + FOTÓK