/

Csaknem száz eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilencvennégy migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség határzár tiltott átlépése miatt az elmúlt egy hónapban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőhelyettese hétfőn az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a vádiratok szerint az elkövetők többsége a más által korábban már megrongált határzáron keresztül lépett be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére Ásotthalomnál, Röszkénél, illetve Mórahalomnál. Az elkövetők többsége afgán, pakisztáni és szíriai volt, de többen iráninak, irakinak, töröknek, kameruninak vagy kubainak vallották magukat. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta 2725 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, míg öt vádlott esetében határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást – tudatta az ügyész.

Előző sztori

Kajak-kenu: Vasbányai nyerte a szétlövést, Vajda Attila lemarad a riói olimpiáról + VIDEÓ

Következő sztori

Ingyenes orgonahangversenyt tartanak a Dómban