Az algyői foltvarró kör elmúlt egy évéből nyílik kiállítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

takaro_foltvarrasImmár hetedik foltvarró kiállítását szervezni meg az Algyői Foltvarrók Köre. A június 11-ei tárlaton a hobbikör mind a 24 tagja kiállítja az elmúlt év munkáiból készült válogatását.

A Gyevi Art Kulturális Egyesület és az Algyői Faluház és Könyvtár szervezi meg hetedik alkalommal az Algyői Foltvarrók Köre munkáiból készült kiállítást. “Az elmúlt egy évben készült munkák kapnak helyet a tárlaton, mind a 24 tagunk kiállítja munkáit. A foltvarró kör tagjai zömében nyugdíjasok, de egyre több fiatal érdeklődik a kézművesség e fajtája iránt, így találkozóinkra kéthetente, a délutáni órákban kerül sor, hogy munka mellett is hódolhassanak ennek a szenvedélynek” – mondta portálunknak Cseuz Gabriella, az algyői hobbikör vezetője.

Az Algyői Foltvarrók Köre találkozókon a tagok újabb és újabb technikákat beszélnek meg, behozzák azokat a fotókat, melyek alapján szeretnék megvalósítani saját elképzeléseiket, illetve Cseuz Gabriella is megismerteti őket a varrási fortélyokkal. A foltvarrást a megnyitó napján bárki kipróbálhatja, a helyszínen, egységcsomag megvásárlásával gyűrűpárnát fognak készíteni az érdeklődőkkel. “Legközelebb, vagyis június 18-án a tájház udvarán egy országos rendezvényhez, a szabadtéri varrás eseményhez csatlakozunk” – említette meg érdekességképpen a foltvarrókör vezetője.

A június 11-én nyíló tárlat, melyet Újszászi Ilona nyit meg, egészen június 17-ig nyitva áll az érdeklődők előtt az Algyői Alkotóházban. A kiállítás plakátját ITT találják.

Előző sztori

Régészetről másképp – Szegedről indult a régészeti témájú szaklap

Következő sztori

Csapó Benő, Szeged új díszpolgára: A társadalmi megbecsültség tartja a pályán a tanárokat