Atlétika: pontszerző hellyel elégedett lenne Márton Anita Rióban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márton Anita

Új egyéni csúcsot szeretne elérni az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpián Márton Anita Európa-bajnok és világbajnoki második helyezett súlylökő, aki elégedett lenne egy pontszerző hellyel – mondta a sportoló az MTI-nek hétfőn Békéscsabán.

A Békéscsabai Atlétikai Klub sportolója a Sporthétfő elnevezésű helyi eseménysorozaton arról beszélt, hogy jövő szerdán Amszterdamban, az Európa-bajnokság selejtezőjében áll ismét dobókörbe. Reményei szerint a két évvel ezelőtti bronzérme után aranyat vagy ezüstöt tud szerezni. “Ez, úgy gondolom, nem lehetetlen” – fogalmazott. Edzője, Eperjesi László is azt mondta, fontos lenne javítani a korábbi harmadik helyezésén, és szeretnék tovább javítani az országos csúcsot is. Márton Anita az esemény után az MTI-nek nyilatkozva elmondta, nem lehet egy szezonon belül többször hozni a csúcsformát, ezért idén nem az Eb-re, hanem az olimpiára koncentrálnak. Most van túl egy három hetes időszakon, amely kemény edzésekkel telt, jelenleg kezdenek kicsit rápihenni a kontinensviadalra. Mint mondta, “a dobogós helyhez ez is elég lesz”.

Rióban szeretne új országos csúcsot lökni. Élete második olimpiáján nagyon örülne egy pontszerző helynek, amit reálisan elérhetőnek gondol. Véleménye szerint az olimpián az éremért 20 méter felett kell lökni. Szerinte az amerikai, a német és a kínai sporttársának van jó esélye érmet szerezni Rióban. Márton Anita elmondta, az olimpia után, szeptember közepéig még több nagyobb versenye lesz. A Gyémánt Ligának – amelyen jelenleg a harmadik helyen áll – lesz még két állomása és a döntője, illetve Magyarországon szuperliga- és csapatbajnokság döntő lesz. Pihenni csak ezek után fog – mondta.

Default thumbnail
Előző sztori

Botka sem kerülhette el a sorsát - itt az újabb Bukás-paródia! + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló rendelet

Legutóbbi hasonló cikkek