Aláírták az első földhitel-szerződést

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aláírták az MFB-NHP földvásárlási hitelprogram első szerződését, hamarosan sor kerülhet az első hitel-folyósításra is a Földet a gazdáknak! programban – közölte a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a gazdák átlagosan 22 millió forint hitelt igényelnek a földvásárláshoz. A közvetítőként eljáró Budapest Bank adatai szerint folyamatosan nő a hiteligénylések száma, eddig több mint 1700 hitelkérelmet fogadott be a pénzintézet, összesen 40 milliárd forint értékben, amelyből mintegy 30 milliárd forintot jóvá is hagytak. Közölték, ha az ügyfél az ügyintézéstől független okiratokat – például közjegyzői okirat, nullás adó-igazolás – a bank rendelkezésére bocsátja, a folyósítás három-öt munkanapon belül megtörténhet. A közleményben felidézték: az MFB-NHP-földhitel feltétele a többi között, hogy a hitel devizaneme forint, futamideje legfeljebb 20 év, a hitel kamatozása az első tíz évében fix, évente 1,95 százalék.

Előző sztori

Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

Következő sztori

Laparoszkópos eszközöket és rehabilitációs ágyakat adományozott a Rotary Club Szeged Dóm a gyermekklinikának

Legutóbbi hasonló cikkek