Bulvár

A szegedi önkéntes tűzoltók mentették meg a bajba jutott kismadarat + FOTÓK

A szegedi önkéntes tűzoltók mentették meg a bajba jutott kismadarat + FOTÓK

2016. június 16., csütörtök
A szegedi önkéntes tűzoltók mentették meg a bajba jutott kismadarat + FOTÓK
katasztrofavedelem_madar

A fióka egy lámpabúra alá szorult - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Csütörtökön délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. A telefonáló elmondta, a Jobb fasor utca egyik udvarában egy több méter magasan lévő lámpabúra alá szorult, önerejéből nem tud kiszabadulni. A főügyelet a szegedi tűzoltók gépezetes tolólétráját riasztotta a helyszínre, de a mintegy tizenhat tonnás jármű nem fért be a szűk udvari bejárón. Közben a helyszínre érkezett a szegedi önkéntes tűzoltók vezetője,

Seller András

is. Körbejárta a területet, majd a madár mentéséhez a helyi áramszolgáltató segítségét kérte. A Démász ugyanis rendelkezik olyan méretű kosaras autóval, amely kisebb helyeken is könnyedén mozog. A jármű percek alatt a helyszínre érkezett.

Angyal Lajos

volt az, aki beszállt a létraszer kosarába, és óvatosan elindult a kismadár irányába. A riadt kisverebet rövid idő alatt sikerült kiszabadítani, és átadni az állatvédőknek. Az állat sérülések nélkül vészelte át a kalandot, hamarosan visszatérhet a természetbe. A katasztrófavédelem és a szegedi önkéntes tűzoltó egyesület köszöni az áramszolgáltató által nyújtott segítséget!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.