A Samsung és az Apple elé törne a Huawei az okostelefon piacon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Apple és a Samsung megelőzésével és 25 százalék feletti piaci részesedés megszerzésével öt év alatt világelső kíván lenni a Huawei az okostelefon piacon – jelentette be pénteken egy hongkongi konferencián a Huawei fogyasztói elektronikai üzletágának az igazgatója – írja a Wall Street Journal.

“Világelsők akarunk lenni az okostelefon piacon. Hosszú küzdelem lesz, de mi kitartóak vagyunk” – fogalmazott Richard Yu, a Wall Street Journal és a f.ounders által Hongkongban rendezett “Converge” technológiai konferencián.

A sencseni Huawei a svéd Ericsson mellett egyike a világ legnagyobb mobil távközlési berendezés gyártóinak, de az elmúlt pár évben gyors ütemben növelte piaci szerepét az okostelefonok gyártásában is. Olyannyira, hogy piaci részesedésben rohamosan csökken a lemaradása a Samsung és az Apple mögött.

Az idei első negyedévben például a Gartner Inc. piackutató vállalat adatai szerint a Huawei 59 százalékkal növelte az eladásait, míg a Samsung eladásai stagnáltak, az Apple eladásai pedig 14 százalékkal csökkentek. A Huawei piaci részesedése így 8,3 százalékra emelkedett a Samsung 23 és az Apple 15 százaléka mögött.

A Huawei nem csak az eladási számok, de a minőségi mutatók terén is erősít. Termékei egyre növekvő hányadát teszik ki a prémium kategóriás készülékek. “Növekedésünket elsősorban a prémium kategóriás termékeknek köszönhetjük” – mondta Richard Yu. “Ha az élre akarsz kerülni, akkor az élvonalban kell jól teljesíteni” – fogalmazott.

A Huawei milliárdokat fordít technológiai fejlesztésekre annak érdekében, hogy felvehesse a versenyt a Samsung és az Apple termékeivel a nemzetközi piacokon. Tavaly a Huawei 9,2 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre, többet az Apple 8,1 milliárd dollárjánál, de kevesebbet a Samsung 12,5 milliárd dolláros fejlesztési költségvetésénél.

Előző sztori

Nem gyűlt össze a 200 ezer aláírás Kész Zoltán lopásgátló népszavazáshoz

Következő sztori

Navracsics: súlyos problémák terhelik az oktatást az EU-ban