Vízilabda: negyedjére is kikapott a BVSC-től a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-bvsc026kf

Elvesztette az ötödik helyért tartó párharc második mérkőzését is a BVSC-vel szemben, így a hatodik helyen zárt a ContiTech Szeged Diapolo a férfi vízilabda OB I-ben.

Kulcsfontosságú meccs várt a Szőnyi úton a ContiTech Szeged Diapolóra a Szőnyi úton, hiszen az ötödik helyért vívott párharcban szombaton lépéshátrányba kerültek Manhercz Ádámék, így ahhoz, hogy ne érjen véget számukra a bajnokság, mindenképpen nyerniük kellett annak a BVSC-nek a vendégeként, amelyet az idei bajnokságban eddig lejátszott három meccs alatt egy alkalommal sem tudott legyőzni.

A kezdés jobban sikerült a BVSC számára: Czigány Károly és Létay Krisztián találatával 2-0-ra meglépett a zuglói csapat, majd a szegediek első találatát a szezon végén a csapattól távozó Aljosa Kunac szerezte emberelőnyből. A második negyed a Szegedé volt: előbb a Manhercz-testvérek, Ádám és Krisztián is betaláltak, amivel már a Tisza-partiaknál volt az előny, és bár Szabó Bence egalizált, de Kiss Csaba akciógólja után 4-3-ra vezetett a ContiTech. Újra egyenlíteni tudott a BVSC, majd a hazaiaknak összeállt a védekezése is, így döntetlennel zárult az első félidő.

A játék képe a nagyszünet után sem változott: továbbra is maradt a szoros állás, hol a BVSC, hol a Szeged vezetett, de nem tudott meglépni egyik csapat sem két góllal. Kunac újabb góljával öt perccel a vége előtt Chilkó Mártonéknál volt az előny, de ezt két gyors hazai gól követte, a Szeged pedig nem tudott újabb gólt szerezni, így egy perccel a vége előtt időt kért Varga Péter. Sánta Dániel szállított egy kiállítást, de Kiss Csaba nem tudta befejezni a fórt, ezzel pedig eldőlt: ezt a meccset is a BVSC nyeri, amely ezzel behúzta a párharcot is, és a szezonban negyedjére is legyőzte a Szegedet.

A ContiTech Szeged Diapolo ezzel a hatodik helyen zárt a férfi vízilabda OB I-ben.

E-ON Férfi vízilabda OB I, 5. helyért, 2. meccs

BVSC – ContiTech Szeged Diapolo (2-1, 2-3, 2-2, 3-2)
Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Kun György, Mucskai Péter.
BVSC: Györke – Pásztor M., Czigány K. 1, TÖRÖK B. 3, Kovács Péter, LÉTAY3, Csapó M.. Csere: Ambrus F., Szabó Bendegúz 1, NAGY S., Szabó Bence 1, Mátyók, Nagy Á. D. Vezetőedző: Märcz Tamás
Szeged: MEIXNER – MANHERCZ Á. 2, Manhercz K. 1, Kunac 2, Sánta, Sedlmayer 1, Chilkó. Csere: Pellei F., Palotás G., Varga II Zsolt 1, Kiss Cs. 1, Zsigri. Vezetőedző: Varga Péter
Emberelőny: 7/2, ill. 9/4
Ötméteres: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Szabó Bendegúz (25′), Török B. (32′) ill. Sedlmayer (23′)

A két nyert meccsig tartó párharc végeredménye: 2-0 a BVSC-nek.

Előző sztori

Labdarúgás: a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a SZEOL SC is megkapta az NB II-es licencet

Következő sztori

Női vízilabda: hatodik helyen zárta a bajnokságot a Szeged + FOTÓK