Nemzetközi gyakorlaton vettek részt magyar Gripenek

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemzetközi gyakorlaton vettek részt magyar Gripenek

Véget ért a NATO Tiger Meet elnevezésű nemzetközi repülőharcászati gyakorlata Spanyolországban. A Magyar Honvédség öt Gripennel és ötven katonával vett részt – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-t.

Ismertették: az 55. NATO Tiger Meeten tizenöt nemzet csaknem ezer katonája gyakorolt légiharcászati és komplex repülőharcászati feladatokat május 16-a és 27-e között a spanyolországi Zaragozában.

A magyarok öt Gripennel és ötven katonával vettek részt, ötven felszállással hatvankét órát repültek – közölte a tárca.

Hozzátették: az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Puma vadászrepülő-százada 2014 óta teljes jogú tagja a NATO Tigris Szövetségének, és a gyakorlaton szerzett tapasztalatokkal “tovább javul a feladatellátás színvonala hazai és szövetségesi szinten”.

A HM közleményében kitért arra is, hogy a hagyományoknak megfelelően a részt vevő kötelékek egyik repülője a gyakorlatra speciális festést kap; a magyarok idén érkeztek először feldíszített Gripennel. A “nagymacskás” elnevezésre tekintettel az egyik JAS-39-es gép pumás dekorációt kapott.

A Puma század öt Gripenjéből három péntek délben ért földet Kecskeméten.

Default thumbnail
Előző sztori

A szakszervezetek visszautasították a MÁV-Start foglalkoztatási és bérreform ajánlatát

Default thumbnail
Következő sztori

Paksi bővítés - Lázár: közel a megállapodás Brüsszellel

Legutóbbi hasonló cikkek