Megújul három szegedi buszmegálló – forgalomkorlátozásra is számítani kell

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei Szegeden, a Csongrádi sugárúton kettő, a Mars téren egy buszmegállót újítanak fel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága Szegeden három buszmegálló felújítását kezdi meg. A buszmegállók a megnövekedett forgalom és a járművek jelentős tengelyterhelése miatt megrongálódtak. A meglévő aszfalt burkolatok helyett tartós bazaltbeton burkolatú megállóhelyeket építenek a szakemberek.

A felújítással érintett buszöblök:
· A Csongrádi sugárút és a Rózsa utca csomópontjában a városközpont irányába.
· A Csongrádi sugárút és a Rózsa utca csomópontjában Sándorfalva irányában.
· A Mars téren az autóbusz pályaudvar felöli oldalon, a „kenyeres pavilonnál”.

A Csongrádi sugárúti megállóhelyek kivitelezése egy időben történik. A munkavégzés ideje alatt az irányonként két sáv helyett csak irányonként egy sávban lehet majd közlekedni. A kivitelezés és a forgalomkorlátozás május 9-én kezdődik és várhatóan június közepén fejeződik be.

A Mars téri megállóhely felújítása során a szakemberek alkalmanként, a lehető legrövidebb ideig zárnak le forgalmi sávot. A kivitelezés előreláthatólag május 23-án kezdődik és július végén ér véget.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.

Előző sztori

Baleset a 43-ason, gyökerestől fordult ki egy fa Hódmezővásárelyen

Következő sztori

Külföldi és magyar embercsempészeket vádolt meg a szegedi ügyészség