Kultúra

Már készülnek a szegedi vakációra az Agórában

Már készülnek a szegedi vakációra az Agórában

2016. május 3., kedd
Már készülnek a szegedi vakációra az Agórában
vakaciosfuzet01_gs

Megjelent a Szegedi Vakáció füzet idei kiadása összesen 240 oldalon. Jövőre lesz harminc éve annak, hogy először összegyűjtötték a város nyári gyermekprogramjait, táborait egy kiadványban. A már iskolákban, közintézményekben és online elérhető füzetet Orbán Hedvig, az Agóra vezetője mutatta be.

Tizenötezer példányban, ingyenes terjesztéssel jelenik meg idén is a Szegedi Vakáció 2016, igyekeznek eljuttatni az összes iskolába. A füzetke 240 oldalon mutatja be a városban elérhető gyermektáborokat, napi bontásban az ajánlott programokat. „Arra törekedtünk, hogy még nagyobb és még színesebb programválasztékot tudjunk létrehozni a tavalyihoz képest a város gyerekei és az ide látogató turisták számára. Ilyen tartalmas, komplex, adott településen minden lehetőséget bemutató füzet kevés helyen jelenik meg az országban - vélekedett

Orbán Hedvig

, az Agóra vezetője. „Három részre bontható a füzet. Az elsőben a táborok találhatóak, ebben az önkormányzat és az Agóra táborai mellett megtalálhatóak a magánkezdeményezések is, a másodikban a napi programok vannak, a harmadik részben pedig hasznos ajánlatok találhatóak, amelyek jól jöhettek turistáknak, kikapcsolódni vágyó családoknak” – tájékoztatta lapunkat Orbán Hedvig. Az Agóra több mint hatvan tábort szervez idén is, a legkisebbektől a középiskolásokig ajánlanak különböző tematikára épülő programokat. Tavaly 1200 gyerek táborozott, az Agóra vezetője bízik abban, hogy ez idén is megismétlődik. „Ha kiválasztották a megfelelő szaktábort, akkor május 9-től lehet jelentkezni a részvételi díj befizetésével az Agórában” – mondta. Orbán Hedvig kiemelte a kiscukrász, a kukta, a Lego robotika tábort, amelyek az előző évben nagy népszerűségnek örvendtek, de új programokkal is készülnek, például játékos módon tanulhatnak a fiatalok az informatikáról és a programozásról. Idén is megrendezik az önkormányzati tábort, amelynek most a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épülete ad otthont, itt csak az étkezésért kell fizetni. A füzet legdrágább tábora – habár nem mindenhol találtunk árat -, pedig 35 ezer forintba kerül, ebben az árban a kalandpark- és strandlátogatás, a szállás, valamint az étkezés is benne foglaltatik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.