Magyarországról érkező illegális bevándorlókat tartóztattak fel Szlovéniában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szlovén hatóságok tíz pakisztáni illegális bevándorlót tartóztattak fel kedden egy magyar rendszámú autóban az ország északkeleti részén – közölte a helyi sajtó.

A rendőrség a rutinellenőrzés során Bántornya (Turnisce) közelében állította meg gépkocsit, amelyben a határsértők utaztak. Többen közülük megpróbáltak megszökni, de rövid időn belül elfogták őket. A pakisztáni állampolgárok Magyarországon és Szlovénián keresztül próbáltak meg Nyugat-Európába jutni. Háromnak volt schengeni vízuma, amiből arra következtetnek a hatóságok, hogy a csoport vezetői voltak, hét embernek ugyanakkor nem volt érvényes dokumentuma. A tartózkodási engedéllyel rendelkező pakisztániak előzetesben vannak, illegális határátlépéssel vádolják őket, ami Szlovéniában bűncselekménynek számít. A többiek ideiglenesen a postojnai menekültközpontban kerültek elhelyezésre, amíg vissza nem toloncolják őket Magyarországra.

Előző sztori

Magyar bankokat minősített fel a Fitch Ratings

Következő sztori

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé a szeméremsértő afgán férfit