Sport

Labdarúgás: kisiklott a SZVSE mozdonya az Algyő ellen + FOTÓK

Labdarúgás: kisiklott a SZVSE mozdonya az Algyő ellen + FOTÓK

2016. május 25., szerda
Labdarúgás: kisiklott a SZVSE mozdonya az Algyő ellen + FOTÓK
szvse_algyo51_gs

Magabiztosan nyert az Algyő a SZVSE vendégeként. Takács Zoltán együttese végig irányította a meccset, és könnyen gyűjtötte be a három pontot.

Fontos meccs várt az Algyőre a SZVSE-pályán, hiszen az elmúlt hétvégén egyetlen pontra megközelítette a listavezető Mórahalmot. Ennek megfelelően is kezdett az őszi bajnok: mindössze öt perc elteltével már vezettek is Hatvani Józsefék, egy szöglet után nem tudott felszabadítani a vasutasok védelme, a lecsorgót pedig

Takács Roland

vágta a hazai kapuba, 0-1. Nehezen talált fogást a vendégek hátsó alakzatán a SZVSE, amely nehezen tudta felépíteni a támadásait, előnyének tudatában azonban közel sem állt le az Algyő: negyed órát követően

Busa Bence

tekert a bal alsó sarokba, miután el tudott szakadni őrzőjétől, 0-2. Még harminc perc sem telt el, amikor már hárommal vezetett az Algyő: egy kényszerítő után Busa látta meg, hogy nagy terület áll szabadon előtte, ezt kihasználva lódult meg a kapu irányába, majd

Seres István

mellett a kapuba gurított, 0-3. Ezt követően először tudott hosszabb ideig vendége kapujának előterében tartózkodni a SZVSE, de a szögletek után sem tudták veszélyeztetni

Révész Máté

kapuját. Öt perccel a szünet előtt

Rózsa Dániel

szépíthetett volna, de Révész jó ütemben lépett ki a kapujából. A fordulást követően ha voltak is vérmes reményei a vasutasoknak, azt gyorsan lehűtötte az Algyő: egy perc sem telt el a második félidőből, amikor

Vellai Áron

csukafejese is a kapuban kötött ki, ezzel végleg eldöntve a meccset, 0-4. A folytatásban ugyan már támadásban picit többet tudott nyújtani a SZVSE, de komoly ziccerig nem jutott

Pécsek Tibor

csapata, míg az Algyő akár tovább növelhette volna góljai számát, de vagy Seres akadályozta meg őket ebben, vagy pedig hiba csúszott a befejezésekbe. Összességében végig kontrollálta a meccset az Algyő, amely könnyed győzelmet aratott a Vasutas-stadionban, így tovább üldözheti a Kisteleken nem hibázó Mórahalmot. A hétvégén a SZVSE Makóra látogat, míg az Algyőre egy rangadó vár hazai pályán a Szeged 2011 B ellen.

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző
2016. május 25., 18.00
Szegedi VSE
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Hanyecz Bence •* Asszisztens: Sándor Gergő, Petrovszki Péter.
0
-
4

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 32. forduló

Szegedi VSE - Algyő SK 0 - 4 (0-3)

Szeged, Vasutas-stadion, 150 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Sándor Gergő, Petrovszki Péter)

SZVSE:

Seres - Németh Z., Lévai (Gyukics - a szünetben), Rózsa, Faragó, Laczi Z. (Szántó, 77'), Varga D. (Laczi N., 70'), Nagypál, Máriás, Matyelka (Arató, 56'), Kozma.

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Algyő:

Révész M. - Gonda, Sebők (Pénzváltó, 77'), Németh L., Daróczi, Csányi, Busa (Kovács L., 63'), Vellai, Podonyi (Bella, 63'), Takács (Szűcs K., 63'), Hatvani (Révész R., 77').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Takács (5'), Busa (14', 28'), Vellai (46')

Sárga lap:

Nagypál (22'), Faragó (29') ill. Vellai (35') Pécsek Tibor:

"Agresszívak voltunk, mentünk és csináltuk azt, amit megbeszéltünk. Nagyon korán jött az első gól, a négyből legalább kettő viszont egy kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna. Seres Pista megint kimagaslóan a mezőny legjobbja volt, bombaformában védett ma is. A szerdai fordulókra ebben az amatőr bajnokságban mindig nehéz összeszedni a játékosokat, rajtunk ez még inkább meglátszik, igaz, az Algyőn ma nem láttam ilyen gondokat. Talán ha tovább tudjuk húzni, akkor egy szorosabb eredményt elérhettünk volna, de ma ez nem sikerült, talán reális ez a négygólos különbség."

Takács Zoltán:

"Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, az első félidőben különösen nagyszerűen és gólra törően játszottunk. Magabiztos vezetésünk tudatában is tudtam cserélni. A lényeg, hogy azt látom a játékosaimon, hogy élvezik a labdarúgást, ez nagyon fontos. Ilyenkor a kreativitás a gólra törő játék minden szituációban kijön, ennek az eredménye az, hogy ma magabiztosan nyertünk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Vége, végig magabiztos játékot mutatva húzta be a SZVSE elleni bajnokiját az Algyő.
90'
Majdnem ott a szépítés! Szántó tekert 18 méterről , de labdája kevéssel a bal kapufa mellett ment el.
Időközben a Mórahalom döntőre vitte a dolgot: 4-0-ra vezetnek a homokhátiak a Kistelek otthonában.
87'
Révész Richárd is gólt szerezhetett volna: csak Seressel állt szemben, de nem tudta már elgurítani a kapus mellett kiszorított szögből.
86'
Szűcs Krisztián vitte le az alapvonalig, majd centerezése után a blokkról leperdülő labdát Bella külsővel lőtte volna kapura, de ezt is elhalt egy vasutas-játékosban.
81'
Rózsa próbálkozik mintegy 25 méterről, de megpattanó lövése jócskán elkerüli Révész Máté kapuját.
77'
Mindkét csapat változtat: a hazaiaktól Laczi Zoltán jön le, akit Szántó Tibor vált, míg az Algyőben kettős csere: Hatvani és Sebők kap egy kis pihenőt, helyükre Pénzváltó és Révész Richárd áll be.
76'
Nagy derültséget vált ki a nézőtéren Révész megmozdulása: egy lapos indításnál a kifutó kapus tisztázásával éppen a partjelzőt vette célba, de végül időben eszmélt a sporttárs.
74'
Elkeseredetten próbálkozik a SZVSE a becsületgólért, de az algyői retesz a kezdettől fogva jól zár.
70'
Laczi Norbert érkezik Varga helyére a hazaiaknál.
68'
Ahogy a nézőtérről is megjegyzik: ez bizony ott volt Hatvani fején, csak be kellett volna bólintani... egy jobb oldali beadásra érkezett remekül a támadó, aki két lépésről fölé csúsztatta a labdát, nagy helyzet volt!
63'
Rögtön hármat is változtat Takács Zoltán: Szűcs Krisztián, Bella Dávid és Kovács László érkezik a vendégekhez: Podonyi, Takács Roland és Busa számára ér véget a meccs.
59'
Seres menti meg csapatát az ötödiktől: előbb Podonyi csavarására ér le a bal alsóra, majd a kipattanót kapásból kapura tűző Busa próbálkozását is hárítja.
A 2. félidő 15. perce tájékán Magyar György találatával vezetést szerzett Kisteleken az éllovas Mórahalom, ott tehát 0-1 az állás.
56'
Cserél a SZVSE: Matyelka helyére Arató Csaba érkezik.
54'
Csendesen csorognak a percek, többnyire a SZVSE kapuja előtt zajlik a játék, de egyelőre a szögletek nem hoznak eredményt a vendégeknek - persze négygólos előnyben magabiztosan futballozhat az Algyő.
46'
GÓÓÓÓL! Egy perc sem telik el a második félidőből, és máris meglövi a negyediket az Algyő! Egy jobb oldali beadást Vellai csukamozdulattal fejel a kapuba, 0-4!
46'
A szünetben cserélt a SZVSE: Lévai helyére Gyukics jött ki a folytatásra.
46'
Folytatódik a meccs.
Meglepetésre a szünetben 0-0-ra áll Kisteleken a Mórahalom, azaz pillanatnyilag az Algyő a tabella élén.SZÜNET
45'
Éppen szögletet harcolna ki a SZVSE egy beadás után - de erre már nincs idő, Hanyecz Bence az öltözőbe parancsolja a feleket. A látottak alapján nehéz elképzelni, hogy ne gyűjtse be a három pontot az Algyő.
40'
Az első hazai ziccer! Vellai vesztett labdát a saját térfelén, majd a kiugró Rózsa próbálta meg laposan elgurítani Révész mellett, de ezt hárította a kapus, a felpörgő kipattanót pedig 15 méterről próbálta a csatár az üres algyői kapuba továbbítani, de nem tudta már erővel kapura fejelni azt.
38'
Gonda belőhette volna a negyediket! A középen a labdát átvevő Busának több opciója is volt, végül jobbra tette, ahol a jó ütemben kiugró Gonda léphetett ki, de már nem volt annyi helye, hogy Seres mellett is elrúgja a labdát.
35'
Vellai kap sárgát először az algyőiek közül, miután lerántotta Máriást.
34'
Podonyi! Egy bal oldali szabadrúgást végzett el a vendégek kapitánya az oldalvonal mellől, ezt pedig egyből kapura csavarta: a hosszú felső felé csapódó labdát Seres tolta ki bravúrral!
33'
Három szögletet is elvégezhetett a SZVSE, de egyikből sem tudott helyzetig jutni: minden esetre az utóbbi percekben a meccsen először tudott az Algyő térfelén hosszabb időt eltölteni a vasutas csapat.
29'
Faragó is besárgul a hazaiak közül egy elkésett belépő után.
28'
GÓÓÓÓÓL! Busa duplázik, 0-3! Remekül látta meg maga előtt a megnyíló területet a csatár, aki egy kényszerítőt követően lendületből lefutott mindenkit, és okosan elgurította Seres mellett is, már hárommal vezet az Algyő!
26'
Elvétve alakul ki folyamatos játék, sok az apró fault. Éppen egy ilyen után Németh Zoltán jó 35 méterről is kapura tűzte a szabadrúgást, de megpattanó lapos lövését még az előtt begyűjtötte Révész, hogy kiment volna szögletre.
22'
Nagypál kapja a meccs első sárgáját, miután a meginduló Busát rúgja meg hátulról.
20'
Veszélyesen csavarodott Daróczi szabadrúgása jobbról: a hosszún azonban hiába érkeznek többen is, senkinek sem jó a labda. Továbbra is az Algyő irányítja a játékot, a SZVSE nehezen tud eljutni a vendégek kapujának előteréig.
14'
GÓÓÓÓÓL! Villámgyorsan felépített akció után Busa már kettőre növeli csapata előnyét! A leshatárról lépett ki a támadó a szegedi térfél közepén, csak Seres állt vele szemben, Busa pedig a kifutó kapus mellett szépen kilőtte a bal alsót, 0-2!
13'
Az első veszélyesebb SZVSE-támadás, de a Rózsa elé indított labda picit hosszú volt, így beérte a védője és tisztázni tudott.
8'
Egyelőre az Algyő jóval aktívabb és veszélyesebb, a SZVSE nehezen jut át a másik térfélre is: most egy jobb oldali bedobás után Podonyi marad üresen, majd egy igazítás után lő, a kipattanót pedig Daróczi pofozza a hálóba, de már fent a partjelző zászlaja, így érvénytelen a gól.
5'
GÓÓÓÓL! Máris vezet az Algyő, 0-1! A szögletet a hosszúról fejelik vissza, majd az ötösön pattogó labdát Takács Roland ballal vágja a jobb alsó sarokba, korán előnyben a vendégek!
4'
Az első helyzet a vendégeké: az eddig mezőnyben is határozottabb Algyő részéről Hatvani kapott egy indítást, amivel 18 méterre a kaputól, a jobbösszekötő helyéről egyből lőtt, labdáját Seres tolja szögletre, miután kiüti a bal alsó sarok elöl.
1'
A fehér mezben futballozó Algyő kezdte a mérkőzést: a SZVSE kék mezben, piros nadrágban lép pályára. Bár borongós az idő, de mire elkezdődött a meccs, szépen ki is sütött a nap.
A mérkőzés Hanyecz Bence sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Csupán egy pont az Algyő hátránya a listavezető Mórahalom mögött három fordulóval a bajnokság vége előtt: ahhoz, hogy ezt el is tüntesse szerda estére, az öt meccs óta nyeretlen SZVSE vendégeként kellene begyűjteniük a három pontot. A tápéi veresége óta zsinórban három győzelmet aratott Algyő az ősszel megszenvedett a SZVSE-vel, akkor hazai pályán 4-2-re tudott nyerni a vasutasok ellen - a szegediek számára igen kevés sikerélmény adatott a közelmúltban az őszi bajnokkal szemben, legutóbb például 2012 márciusában tudták legyőzni az Algyőt Pécsek Tibor tanítványai. A SZVSE számára még a 11. hely elérhető a szezonban, de amennyiben ma sem tud nyerni, akkor még hátrébb is csúszhat a tabellán, míg az Algyő Kistelekre is figyelhet, ahol a Mórahalmon lehet némi nyomás annak érdekében, hogy győzelmükkel maradjanak a tabella élén a homokhátiak. Persze az Algyőnek a saját meccsét kell hoznia, ellenben kevésbé válik fontossá, milyen eredmény születik Kisteleken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.