Labdarúgás: még nem biztos a HFC bennmaradása

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_szeol02_gs

Ugyan előnybe került a Dunaharaszti ellen a Hódmezővásárhelyi FC, de nem tudta megőrizni ezt a meccs végéig – a döntetlennel még nem biztosította be jövő évi harmadosztályú tagságát Major László alakulata.

Fontos meccs várt a Hódmezővásárhelyi FC-re, hiszen a HFC egy győzelemmel bebiztosíthatta volna jövő évi NB III-as tagságát.

Az ellenfelénél támadóbban fellépő HFC a legközelebb a gólhoz Tóth Attila szabadrúgásánál járt, ekkor a felső lécen kötött ki lövése. A gól nélküli első félidőt követően rákapcsolt a HFC, aminek öt percen belül meg is lett az eredménye: Tóth Attila beadását követően Szabó Dávid juttatta előnyhöz csapatát. Negyed órával a vége előtt azonban kissé váratlanul jött a válasz a Dunaharasztitól, és bár volt ziccere a második gólhoz is Tóth Józseféknek, a kimaradt lehetőség után a védelmi rövidzárlatot kihasználta a Dunaharaszti, amely szintén eltalálta a kapufát is, majd egy beívelés utáni lecsorgót Nyéki Márk passzolt közelről Bordás Dániel kapujába – innen pedig már nem mozdult el a meccs, így még nem dőlt el a HFC sorsa.

Ezzel a vásárhelyiekre kulcsmeccs vár a záró fordulóban: jövő vasárnap az ESMTK ellen az NB III-as tagság megőrzésért fut ki a pályára a Vásárhely.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 33. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dunaharaszti MTK 1-1 (0-0)
Hódmezővásárhely, vezette: Farkas Tibor (Fodor Richárd, Zsákai Milán)
HFC: Bordás – Tóth J., Tóth I., Markovic, Mezei (Hauk, 81′), Szilágyi, Lazinica, Tóth A., Szabó D., Bartyik, Dordevic (Marton, 70′). Vezetőedző: Major László.
Dunaharaszti: Kalmár – Farkas T. (Kaizer, 86′), Farkas P., Nyéki, Márton, Gacsal, Mészáros D., Rebecsák (Rétsági, 55′), Szmola, Dabasi, Ablonczy. Vezetőedző: Króner Péter.
Gól: Szabó D. (50′) ill. Nyéki (78′)

Major László: “Az utolsó hétre maradt a feladat, hogy bent maradjunk. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni a jövő héten, ami nem lesz könnyű.”

Előző sztori

Labdarúgás: emberhátrányban vesztett pontokat a Szeged-Grosics Szolnokon

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda: Hétméteresekkel elbukta a döntőt a Veszprém

Legutóbbi hasonló cikkek