Sport

Labdarúgás: a Tiszasziget elrontotta az FK 1899 Szeged hazai búcsúját + FOTÓK

Labdarúgás: a Tiszasziget elrontotta az FK 1899 Szeged hazai búcsúját + FOTÓK

2016. május 28., szombat
Labdarúgás: a Tiszasziget elrontotta az FK 1899 Szeged hazai búcsúját + FOTÓK
fk_szeged-tiszasziget027kf

Bár jobban kezdett szezonbeli utolsó hazai meccsén az FK 1899 Szeged a Tiszasziget ellen, azonban Bernát Péterék váltani tudták, így végül magabiztos sikert arattak.

Hazai szezonzárójára készülhetett az FK 1899 Szeged, amely a Tiszaszigetet ezúttal a Felső Tisza-parti stadion centerpályáján fogadta. Jól is kezdte az utolsó hazai bajnokiját az FK, a harmadik percben Mihalkó Dávid szép lövése kötött ki Weszelovszky Gábor kapujában. A gólt követően rögvest válaszolhatott volna Bernát Péter együttese, de Rutai Balázs fejese a keresztlécet találta el - majd az idő teltével egyre jobban átvette a játék irányítását a Tiszasziget, amely sokat dolgozott azért, hogy ne hátránnyal menjen be az öltözőbe a félidőben. A diszkoszvetősök visszaestek, kevésbé tudták felépíteni támadásaikat, mint a meccs első negyed órájában, és bár nagyon úgy tűnt, hogy kihúzzák a félidőig, de még éppen a játékrész vége előtt Kasza Ferenc maradt üresen egy szöglet utáni visszafejelt labdánál, amit a felső léc alá passzolt, így döntetlennel fordulhattak a felek. A szünet után sem tudott megújulni az FK Szeged, amely ugyan ment előre becsülettel, de nem igazán volt benne a levegőben, hogy újból előnybe kerülhetnének Dóra Jánosék. Sőt, öt perccel a második félidő kezdete után Rutai Balázsnak kis szerencsére is szüksége volt Garamvölgyi Csabával szemben lövésénél, de a kapus lábai között becsorgott a labda, így megfordította a meccset a Tiszasziget, 1-2. A csereként beálló Bernát Péter már korábban megszerezhette volna a harmadikat, míg az FK-nak semmi sem akart összejönni elöl - végül húsz perccel a vége előtt Rutai újabb villanása után már kettővel vezetett a Tiszasziget, 1-3. Öt perccel később a sokadik veszélyes szegedi sarokrúgásból már gól lett: Prontvai Bence kotorta be a labdát az ötösről, ezzel még felcsillant a remény az FK számára, amely még feljebb tolta ezzel védekezését, teret hagyva így a tiszaszigeti kontrákra: végül az utóbbi lett az eredményesebb, és Bernát Péter hat perccel a vége előtt eldöntötte a három pont sorsát. Ezzel végleg eldőlt, hogy az FK Szeged a 10. helyen zárja majd a megyeegy idei szezonját, függetlenül attól, hogy mit játszik majd Hüvös Gábor együttes a szezonzárón a Kurca-partján, míg a Tiszasziget akár hatodik is lehet - ehhez persze a bajnoki álmokat dédelgető Mórahalmot kellene legyőznie hazai pályán az utolsó játéknapon.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 150 néző
2016. május 28., 18.00
FK 1899 Szeged
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Barta Norbert István •* Asszisztens: Bán Imre, Takács János.
2
-
4

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 33. forduló

FK 1899 Szeged - Tiszasziget SE 2-4 (1-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István (Bán Imre, Takács János.)

FK Szeged:

Garamvölgyi - Heredea, Dóra T., Prontvai, Barta, Szalai, Imre, Gyurkovics, Tóth A., Dóra J., Mihalkó (Szélpál, 70').

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á. (Bernát, 61'), Kasza, Bálint D., Bálint T., Réczi, Molnár D., Fődi, Juhász, Drágity, Rutai.

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Gól:

Mihalkó D. (3'), Prontvai (74') ill. Kasza (45+1'), Rutai (50', 69'), Bernát (84')

Sárga lap:

Barta (26'), Heredea (34'), Mihalkó D. (64'), Szélpál (86'), Gyurkovics (90') Hüvös Gábor:

"Az ellenfelünk sokkal jobban küzdött és hajtott, a hátrány ellenére is koncentráltabban, gyorsabban, erőszakosabban és célratörőbben focizott. A bajnokság végére kicsit elfáradtunk, nagy tempót diktáltunk magunknak, szép sorozatot mentünk eddig, mára ennyi tellett sajnos. Fejben és erőnlétben sajnos visszaestünk, gratulálok a Tiszaszigetnek, jobb volt a mai mérkőzésen!"

Bernát Péter:

"Kértem a srácokat a meccs elején, hogy úgy érkezzünk meg a meccsbe, ahogy az elvárható, hiszen biztos voltam benne, hogy a Szeged jönni fog az elejétől, a tavasszal nagyon jól szerepelnek. Szerettem volna elkerülni, hogy ne kapjunk könnyű gólt, ez nem jött össze. A kapott gólunk után feljebb toltuk a csapatot, és bár az első félidő legvégén egy pontrúgásból egyenlítettünk, de megérdemelt volt az iksz a szünetre. A második félidőben sikerült a magunk javára fordítani a meccset, és a helyzetek alapján megérdemelt sikert arattunk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Vége! Barta sporttárs lefújta a meccset! Az első 20-30 perc visszafogott teljesítménye után magára találó Tiszasziget jóval lendületesebb támadójátékának köszönhetően mindhárom pontot elviszi a Felső Tisza parti stadionból.
90'
Bár a hazaiak végezhetnek el szabadrúgást, mégis Gyurkovics kapott sárgát. A középpályás túl erélyesen igyekezett megszerezni a labdát az azt kezében tartó egyik tiszaszigetitől.
86'
Sárga lapot kapott Szélpál, aki taktikai szabálytalansággal akasztott meg egy induló tiszaszigeti kontrát.
84'
GÓÓÓL!!! Eldőlt? Bő 35-40 méterről találta meg a balon induló Drágityot Juhász, a társ pedig a labdával a 16-os előterébe érkező Bernátnak készített le. A csatár végül ballal mesterien lőtte ki a jobb alsót. 2-4!
81'
Az idő előrehaladtával egyre feljebb tolja védekezését az FK, így persze egyre több kockázatot is vállal Hüvös Gábor legénysége. A diszkoszvetősök egyenlítésért tett erőfeszítései ugyanakkor egyelőre nem vezettek még eredményre.
77'
Majdnem ott is az egyenlítés, egy jobbról belőtt szabadrúgást Dóra János csúsztat kapura, de egy fél méterrel a kapufa mellett suhan el fejese.
74'
GÓÓÓÓÓL! Ez a szöglet már eredményt hoz az FK-nak, a hosszúra ívelt labda utáni lecsorgót Prontvai kotorja be az ötösről, 2-3! Még bármi lehet!
70'
Rögtön változtat is Hüvös Gábor: Mihalkó Dávid helyére Szélpál Péter áll be az FK-ban.
69'
GÓÓÓÓÓL! Rutai az imént önzetlen volt, most viszont inkább volt lövőhelyzetben egy hasonló szituációban, mint az imént: belsővel el is lőtte, és Garamvölgyi lábáról pont úgy csorog, hogy befele pattan a labda, 1-3!
67'
Bernát lehet, hogy eldönthette volna! Rutai lépett ki megint a védői mellől, majd a labda mögül középen teljesen üresen érkező Bernáthoz passzolt, aki öt méterről Garamvölgyibe lőtte a labdát!
64'
Mihalkó Dávid is besárgul, miután túl keményen lépett oda a játékvezető szerint védőjének egy labdavesztés után.
61'
Jön a vendégek egyetlen mezőnycseréje, a játékos-edző Bernát Péter: Papp Ádám számára ér véget a meccs.
59'
Ez sincs bent! Óriási tömegjelenet egy újabb szegedi szöglet után, Weszelovszky ugyan rá akart vetődni a labdára, de nem tudta megszerezni, majd a védők rengetegében nem tudta egyik diszkoszvetős támadó sem ellőni, majd Dóra János ollózva próbálta az ötös sarkáról, de az oldalhálót találta el.
55'
Egyelőre a sarokrúgások jelentik a veszélyt: most az FK végezhet el szögletet, de Mihalkó csúsztatása sem találja el Weszelovszky kapuját.
54'
A sokadik egymás utáni tiszaszigeti szöglet majdnem újabb eredményt hoz: de Kasza fejese most a kapu fölött köt ki.
50'
GÓÓÓÓÓL! Megmaradt a Tiszasziget lendülete az első félidő hajrájából: Rutai kapott egy kiugratást a balösszekötőben, majd spiccel el tudta rúgni védője és Garamvölgyi mellett, labdája pedig a bal kapufa tövéről befele pattanva becsorgott, 1-2!
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott övéin.
SZÜNET
45+1'
A középkezdést követően egyből lefújja a meccset a játékvezető: ugyan jobban kezdett az FK Szeged, de a félidő második fele egyértelműen a Tiszaszigeté volt - izgalmas és érdekes folytatás várható!
45+1'
GÓÓÓÓL! Még a szünet előtt egyenlít a Tiszasziget, a vendégek erőfeszítéseinek jutalma a egyenlítő gól! Egy jobb oldali szögletet Rutai fejel vissza a rövidre, ahol Kasza üresen marad, és a léc alá lő, 1-1!
45'
Fődi lőtt egy igazítás után 17 méterről, de a középre érkező labda nem okozott gondot Garamvölgyinek.
43'
Ez viszont agyon kevésen múlt! Juhász lőtte be a labdát a hosszúra a bal szélről, az érkező Drágity azonban egy lépéssel lemaradt arról, hogy közelről Garamvölgyi kapujába passzoljon.
42'
Nehezen "pörög" fel a meccs az első két helyzet óta: a labda az utóbbi percekben valamelyest többet van a Tiszaszigetnél, de meddő a vendégek kisebb fölénye.
36'
Megint kapufa, másodjára találja el a lécet a Tiszasziget! Drágity jó 30 méterről is kapásból rálőtte a szabadrúgást, kellemetlen, kapus előtt lepattanó lövése a bal kapufán csattant!
34'
Heredea kap sárgát még egy korábban elkövetett fault után, az előnyszabályt követően mutatja fel a lapot Barta Norbert István játékvezető.
28'
Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy Dóra Jánossal szemben csak Weszelovszky Gábor álljon: Heredea agresszív labdaszerzése után kényszerítőzött Mihalkóval, majd a középen megiramodó rutinos támadót ugrotta volna ki, de éppen bele tudott érni Kasza, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a csatár már ne tudjon hozzáérni a labdához.
26'
Barta pakolt oda keményen Fődinek a jobb szélen: övé a meccs első sárgája.
21'
Tóth Attila szigeti térfélen történt labdaszerzését követően Mihalkó Dávid fejezi be a támadást lövéssel: 18 méteres löketét magabiztosan fogja Weszelovszky.
18'
Most egy picit be tudja szorítani az FK-t a Tiszasziget, de sem szöglet, sem a beívelés nem hoz eredményt a vendégek részére.
13'
Újabb FK-ziccer! Ezúttal nagyon szépen kijátszották a hazaiak a tizenhatos előterében, majd a jobb oldalon meginduló Mihaékó Dávid centerezett, de egy picivel Gyurkovics mögé jött a labda, aki így már nem tudta irányítani a labdát, igaz, így is szükség volt Weszelovszky lábbal való védésére.
7'
Majdnem ott a válasz! Egy jobb oldali szöglet érkezik be középre élesen, amire Rutai Balázs érkezik kiváló ütemben, fejese azonban a keresztlécen csattan!
3'
GÓÓÓÓL! Rögtön az első lehetőségét kihasználja az FK, egy jobb oldali akciót követően nem tud messzire tisztázni a vendég védelem, majd Mihalkó Dávid a tizenegyes pontról lő a kapu bal oldalába a lecsorgó után, 1-0!
1'
A tiszta kékben játszó Tiszasziget kezdte a meccset, amelyet a Felső Tisza-parti stadion centerpályáján rendeznek meg. Az FK fehér szerelésben lép pályára.
A mérkőzés Barta Norbert István sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Jól sikerült mindkét csapat előző mérkőzése: az FK Szeged Újszentivánon tudott nyerni, míg a Tiszasziget a bronzért hajtó Szentest fektette két vállra hazai környezetben. A diszkoszvetősök éppen hat pontnyi távolságra állnak szombati ellenfelüktől a bajnokság vége előtt két fordulóval, és mivel a győzelmek számában is kettő a különbség jelenleg a szigetiek javára, így amennyiben hazai győzelmet láthat a Molnár Zsozsi-lelátó népe, még megmarad az esélye az előzésre az FK-nak. A Tiszasziget is nézelődhet még előre, még az eredmények alakulása és két győzelem esetén az ötödik hely sem kizárható, de ehhez első lépésként Bernát Péter tanítványainak nyernie kell az FK vendégeként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.