Írjon nekünk

Közélet

Mintegy 11 millió forintot osztott szét a kulturális bizottság

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kultbiz002kf

Csaknem 8 millió forint jut kulturális célokra, 3 millió ifjúságiakra, áthelyezik Kováts József ’56-os hős szobrát – többek között erről tárgyalt a kulturális bizottság.

Az önkormányzat tavalyi évének zárszámadását és a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cégek zárszámadását hozzászólás nélkül, Haág Zalán (KDNP) nem szavazataival fogadta el a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság. Mindenki továbbengedésre javasolta viszont a pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdéseiről szóló előterjesztést, amelyben nyolc iskola és két bölcsőde felújításához szeretne támogatást a város. Kozma József, a bizottság MSZP-s elnöke hozzátette, még kétszer ennyi pályázat előkészítése zajlik.

Áthelyeznék a Politikai Foglyok Országos Szövetsége Csongrád Megyei Szervezete (POFOSZ) kezdeményezésére Kalmár Márton húsz éve felavatott szobrát Kováts József 1956-os hősről, egykori orvostanhallgatóról. A lépést azzal indokolták, hogy méltatlan helyen van az alkotás, a szabadtéri alatt nem megközelíthető, ezért a Rerrich Béla térre tennék át. Haág Zalán nem vitatta az előbbieket, azonban nem tartja jó ötletnek, hogy egy félig-meddig zárt térre zsúfolnák az ’56-os emlékműveket, jobbnak látná, ha a város több pontján lennének mementók. A városatya szerint a jelenlegi helyszínhez jobban kötődik Kováts emléke. Végül a KDNP-s delegáltak tartózkodásaival maradt az eredeti előterjesztés.

A kulturális keretből jutott többek között veteránjármű-találkozó szervezésére, az I. világháborús 46. közös gyalogezred emléktáblájára, közművelődési konferencia szervezésére, nyugdíjas fotókiállításokra, történettudományi folyóirat előkészítésére. Nem adtak pénzt viszont Dómban tartandó orgonakoncertekre, a klebelsbergtelepiek halászlé történetéhez kapcsolódó rendezvényére, s három szervezet nem kapott semmit az 1956-hoz kapcsolódó eseményére. Végül mind a 7 millió 922 ezer forintnak meglett a gazdája, ha nem is kapott mind a 62 pályázó támogatást.

3 millió forintot osztottak szét az ifjúsági keretből, így a Büntetés-végrehajtás Dél-Magyarországi Szakszervezete táboroztathat, a Katolikus Ház közösségi játékteret alakíthat ki, illetve több iskolai alapítványnak is jutott különböző rendezvényekre.

Közélet

Nyárra elkészül a fedett uszoda az Etelka soron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szabadstrand lesz a Laposon – derült ki a Közéleti Kávéházban csütörtökön.

Tovább olvasom

Hírzóna

II. Erzsébet jóváhagyásával életbe lépett a Brexit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Így az Egyesült Királyság január 31-én közép-európai idő szerint éjfélkor rendezett módon, ratifikált megállapodással kilép az Európai Unióból.

Tovább olvasom

Közélet

Valentin-napi játékra hívja a szerelmeseket a Szegedi Szabadtéri

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Különleges Valentin-napi játékra hívja a szerelmeseket a Szegedi Szabadtéri. Február 1-től 14-ig a Reök-palota előtt felállított postaládába várják a szerelmes üzeneteket, fogadalmakat. A legszerencsésebb párok ajándékcsomagokkal, backstage-bejárással, sőt a West Side Story páros belépőjével is gazdagabbak lehetnek. Elindult a Valentin-napi bérletakció is, így egy meglepetéssel több emlékezetes estét adhatunk.

Tovább olvasom

Aktuál