Kézilabda: felkészült az NB II-re az FKSE Algyő női csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fkse_algyo_noi_csapat

Az FKSE Algyő női felnőtt csapata csupán egy évet töltött a megyei bajnokságban. Tizenhét győzelemmel és egy vereséggel bajnokok lettek és ősztől egy osztállyal feljebb vitézkedhetnek. A sikerrül a csapat két meghatározó játékosa, a 157 góllal gólkirálynői címet szerző Dankó Lea és a rutinos kapus Almási Dóra adott interjút a klubnak.

Dankó Lea:

– Nem érzed visszalépésnek az NB I junior és ifi csapat után a megyei bajnokságban szereplő FKSE-ben való szereplésedet?

– Semmiképpen, mert számomra nagyon fontos volt a sok játéklehetőség, valamint a sport és a tanulás megfelelő aránya, s mivel bajnokok lettünk, “ki vagyok fizetve”.

– Gólkirálynő lettél, minek köszönhető ez a cím?

– Mivel nagyon mozgékony, az ellenfeleinknél jóval többet edző, fiatal csapat vagyunk, nagyon sok gólt lőttünk lerohanásokból, amelyekben jelentős szerepem van. Ráadásul a heteseket is én lőttem. Jó pár társammal a sulicsapatban is együtt játszunk, szóval könnyebben megértjük egymást.

– Messze nem Te vagy a legidősebb, hogyan jut még is Neked a „vezérszerep”?

– Nagyon összejöttünk ez alatt az egy év alatt, így a kornak semmi jelentősége nincs. Sokat bulizunk, bandázunk együtt, szóval ragyogó közösség vagyunk, nem számít a korkülönbség. Ráadásul a szerep is megoszlik, hisz Dávid Zsuzsival felváltva irányítunk, és sokszor egyszerre vagyunk fenn a pályán jobb lövőbe, illetve irányítóban.

– Ősztől negyedéves (12.-es) leszel és NB II-ben játszotok. Hogyan fér össze a kettő?

– Megpróbálok egyensúlyt találni a kettő között, lehetőség szerint mindkét fronton jól szerepelni. Miután Szegeden képzelem el a tovább tanulásomat, így a játékot is folytatni akarom érettségi után is.

– Hol a határa ennek a gárdának?

– Én úgy gondolom, mivel még nagyon fiatalok vagyunk, pár évnyi „érés” után az NB I/B is megcélozható, főleg úgy, hogy a klubvezetés mindenben támogat minket is, nem csak a nagyon sikeres fiúkat. Apropó fiúk, amikor csak tehetem, kint vagyok apáék meccsén és nagyon szurkolok a mieinknek, klassz dolog, hogy egy klub mindkét szakága bajnok lehet egy évben.

Almási Dóra:

– Ha jól tudom Te már felhagytál a játékkal, miért kezdted újra?

Zoli felkeresett, hogy lenne-e kedvem egy újonnan alakuló csapatban védeni. Mivel jelezte, hogy elsősorban olyanokkal szeretne dolgozni, akikkel már volt munkakapcsolata, és akikben megbízik, örömmel vállaltam. Az ő lelkesedése sokunknál hozzájárult ahhoz, hogy kisebb nagyobb kihagyás után is vállaltuk a játékot.

– Mi a sikeretek titka?

– Küzdős, hajtós csapat a mienk, amelynek a filozófiája a stabil védekezésből induló lerohanásos támadásvezetésre épül. Zoli által vezényelt komoly fizikai felkészülésnek köszönhető, hogy a gólkülönbségünk több mint 300. Egy ilyen játékrendszerben jó dolga van a kapusnak, hisz komoly segítséget kap a lányoktól. Nagyon jó a hangulat, több meccs után szerveztünk közös programot, nincs nagy korkülönbség közöttünk. Mindenki tisztában van azzal, hogy ez a csapat nem megyei I. osztályba való. Az elmúlt időszakban több mérkőzést is játszottunk nálunk magasabb osztályban szereplőkkel, és nem vallottunk szégyent.

– Az őszi idényt veretlenül játszottátok végig, de tavasszal a nagy vetélytárs otthonában egy góllal alulmaradtatok. Miért?

– Az a vereség a mai napig fáj, de azt hiszem, mindenkinek, s nem elsősorban az elvesztett két pont miatt, hisz ősszel mi hét góllal vertük őket. Azért voltam én is csalódott, mert ha magasabb osztályban jól akarunk szerepelni, akkor a rangadókat is nyerni kell!

– Mi lesz ősztől? Hova taksálod a csapatot?

– A jelenlegi keret, némi erősítéssel szerintem az első ötbe várható az NB II Dél-keleti csoportjában. Nem véletlenül említettem a jelenlegi keretet, mert öt végzősünk van, s még nem tudni, kik maradnak Szegeden és kik tanulnak tovább Budapesten, vagy más városban. Az egyesület eddig minden feltételt biztosított a számunkra, reméljük ez a továbbiakban is így lesz, s akkor szép idény áll előttünk.

Előző sztori

Futsal: viszontagságos szezont zárt az SZTE EHÖK SE

Következő sztori

Majka és Curtis, valamint Szőke András indítja a nyarat Üllésen