Sport

Kézilabda: felkészült az NB II-re az FKSE Algyő női csapata

Kézilabda: felkészült az NB II-re az FKSE Algyő női csapata

2016. május 26., csütörtök
Kézilabda: felkészült az NB II-re az FKSE Algyő női csapata
fkse_algyo_noi_csapat

Az FKSE Algyő női felnőtt csapata csupán egy évet töltött a megyei bajnokságban. Tizenhét győzelemmel és egy vereséggel bajnokok lettek és ősztől egy osztállyal feljebb vitézkedhetnek. A sikerrül a csapat két meghatározó játékosa, a 157 góllal gólkirálynői címet szerző Dankó Lea és a rutinos kapus Almási Dóra adott interjút a klubnak.

Dankó Lea:

- Nem érzed visszalépésnek az NB I junior és ifi csapat után a megyei bajnokságban szereplő FKSE-ben való szereplésedet?

- Semmiképpen, mert számomra nagyon fontos volt a sok játéklehetőség, valamint a sport és a tanulás megfelelő aránya, s mivel bajnokok lettünk, "ki vagyok fizetve".

- Gólkirálynő lettél, minek köszönhető ez a cím?

- Mivel nagyon mozgékony, az ellenfeleinknél jóval többet edző, fiatal csapat vagyunk, nagyon sok gólt lőttünk lerohanásokból, amelyekben jelentős szerepem van. Ráadásul a heteseket is én lőttem. Jó pár társammal a sulicsapatban is együtt játszunk, szóval könnyebben megértjük egymást.

- Messze nem Te vagy a legidősebb, hogyan jut még is Neked a „vezérszerep”?

- Nagyon összejöttünk ez alatt az egy év alatt, így a kornak semmi jelentősége nincs. Sokat bulizunk, bandázunk együtt, szóval ragyogó közösség vagyunk, nem számít a korkülönbség. Ráadásul a szerep is megoszlik, hisz

Dávid Zsuzsival

felváltva irányítunk, és sokszor egyszerre vagyunk fenn a pályán jobb lövőbe, illetve irányítóban.

- Ősztől negyedéves (12.-es) leszel és NB II-ben játszotok. Hogyan fér össze a kettő?

- Megpróbálok egyensúlyt találni a kettő között, lehetőség szerint mindkét fronton jól szerepelni. Miután Szegeden képzelem el a tovább tanulásomat, így a játékot is folytatni akarom érettségi után is.

- Hol a határa ennek a gárdának?

- Én úgy gondolom, mivel még nagyon fiatalok vagyunk, pár évnyi „érés” után az NB I/B is megcélozható, főleg úgy, hogy a klubvezetés mindenben támogat minket is, nem csak a nagyon sikeres fiúkat. Apropó fiúk, amikor csak tehetem, kint vagyok apáék meccsén és nagyon szurkolok a mieinknek, klassz dolog, hogy egy klub mindkét szakága bajnok lehet egy évben.

Almási Dóra:

- Ha jól tudom Te már felhagytál a játékkal, miért kezdted újra?

-

Zoli

felkeresett, hogy lenne-e kedvem egy újonnan alakuló csapatban védeni. Mivel jelezte, hogy elsősorban olyanokkal szeretne dolgozni, akikkel már volt munkakapcsolata, és akikben megbízik, örömmel vállaltam. Az ő lelkesedése sokunknál hozzájárult ahhoz, hogy kisebb nagyobb kihagyás után is vállaltuk a játékot.

- Mi a sikeretek titka?

- Küzdős, hajtós csapat a mienk, amelynek a filozófiája a stabil védekezésből induló lerohanásos támadásvezetésre épül. Zoli által vezényelt komoly fizikai felkészülésnek köszönhető, hogy a gólkülönbségünk több mint 300. Egy ilyen játékrendszerben jó dolga van a kapusnak, hisz komoly segítséget kap a lányoktól. Nagyon jó a hangulat, több meccs után szerveztünk közös programot, nincs nagy korkülönbség közöttünk. Mindenki tisztában van azzal, hogy ez a csapat nem megyei I. osztályba való. Az elmúlt időszakban több mérkőzést is játszottunk nálunk magasabb osztályban szereplőkkel, és nem vallottunk szégyent.

- Az őszi idényt veretlenül játszottátok végig, de tavasszal a nagy vetélytárs otthonában egy góllal alulmaradtatok. Miért?

- Az a vereség a mai napig fáj, de azt hiszem, mindenkinek, s nem elsősorban az elvesztett két pont miatt, hisz ősszel mi hét góllal vertük őket. Azért voltam én is csalódott, mert ha magasabb osztályban jól akarunk szerepelni, akkor a rangadókat is nyerni kell!

- Mi lesz ősztől? Hova taksálod a csapatot?

- A jelenlegi keret, némi erősítéssel szerintem az első ötbe várható az NB II Dél-keleti csoportjában. Nem véletlenül említettem a jelenlegi keretet, mert öt végzősünk van, s még nem tudni, kik maradnak Szegeden és kik tanulnak tovább Budapesten, vagy más városban. Az egyesület eddig minden feltételt biztosított a számunkra, reméljük ez a továbbiakban is így lesz, s akkor szép idény áll előttünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.