Közélet

Jobbik: 93 százalékkal jelölték Vona Gábort elnöknek

Jobbik: 93 százalékkal jelölték Vona Gábort elnöknek

2016. május 27., péntek
Jobbik: 93 százalékkal jelölték Vona Gábort elnöknek
Vona Gábor

Vona Gábor egyedüli jelöltként indul a Jobbik elnöki posztjáért a párt hétvégi tisztújításán. A jelenleg is elnökként dolgozó politikus a jelölőszervezetek 92,8 százaléka támogatta, míg az alelnökjelöltek közül 12-en kapták meg az induláshoz szükséges támogatást, a hat alelnöki helyre.

A Jobbik pártigazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a párt szabályzatai alapján az alapszervezetek taggyűléseiken dönthettek arról, hogy kiket szeretnének elnöki illetve alelnöki tisztségében látni.

Szabó Gábor

mindezt azzal egészíti ki, hogy a párt bármely tagja leadhatott szándéknyilatkozatot és elindulhatott az elnöki vagy az alelnöki tisztségért. A közleményben azt írja, hogy a kongresszusra 700 küldöttet regisztráltak. A politikus arra is kitér, hogy hivatalos elnökjelölt az lehetett, aki a beérkezett jelölések alapján legalább 20 százalékos támogatottságot szerzett, míg az alelnökjelölteknek legalább 10 százalékos jelölési arányt kellett elérniük. Az elnökjelölési folyamatban részt vett szervezetek 92,8 százaléka Vona Gábort jelölte a Jobbik elnöki tisztségére, így egyedül ő lépte át a 20 százalékos érvényességi küszöböt - emeli ki. Az alelnökök jelölési folyamatában résztvevő szervezetek 84,1 százaléka

Volner Jánost

, 75,1 százaléka

Toroczkai Lászlót

, 71,6 százaléka

Z. Kárpát Dánielt

, 65,6 százaléka

Sneider Tamást

, 47,9 százaléka

Hegedűs Lorántnét

, 47 százaléka

Novák Elődöt

, 46,7 százaléka

Fülöp Eriket

, 38,4 százaléka

Janiczak Dávidot

, 21,6 százaléka

Kepli Lajost

, 17,5 százaléka

Murányi Leventét

és

Gyüre Csabát

, 14,9 százaléka

Bana Tibort

jelölte, így mindannyian átlépték az induláshoz szükséges 10 százalékos küszöböt - közölte Szabó Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.