Írjon nekünk

Sport

Elkezdődött a verseny és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ülése Fábiánsebestyénben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

díjhajtás1

Világbajnok mezőny áll starthoz Fábiánsebestyénben, ahol 10 órakor kezdődik meg a CAI3*-H1/H2, CAIO4*-H4 & CAI3*-P1/P2/P4 Nemzetközi Fogathajtó Verseny, a pónifogatok díjhajtásával. A mai nap 20 hajtót láthat a közönség a Kinizsi Park díjható négyszögében, köztük chilei, olasz, osztrák és magyar fogatokat. A csütörtöki versenyprogram késő délután ér véget. A nemzetközi verseny a lovassport mellett a magyar mezőgazdaság hagyományos értékeire is ráirányítja a figyelmet, hiszen Fábiánsebestyénben ülésezik a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöksége is csütörtökön, szintén 10 órától.

34. alkalommal szervezünk Fábiánsebestyénben fogathajtó versenyt, amiből 14. alkalommal nemzetközi is a megmérettetés. Ez az egyik legrangosabb verseny a négyesfogatok számára, de természetesen lesznek pónifogatok, egyes és kettes fogatok is. Tíz nemzet áll majd rajthoz csütörtöktől. – közölte Farkas Sándor, a versenyszervező bizottság elnöke.

A következő napokban ismét találkozhatnak a Fábiánsebestyénbe látogatók a – ketten együtt tizenkilencszeres világbajnok – Lázár testvérekkel, az ugyancsak világbajnok Kecskeméti Lászlóval, ifj. Nagy Tiborral, Dobrovitz Józseffel és fiával, ifj. Dobrovitz Józseffel. Itt lesz a négyesfogathajtó világbajnok, Ulrich Werner is Svájcból. A tavalyi győztesek – Karl Cvörnjek (póni kettesfogat), Rondzik Gábor (egyesfogat), Dobrovitz József (négyesfogat) – címvédőként állnak rajthoz. A kettesfogatok 2015-ös első helyezettje, Lázár Zoltán négyesfogattal indul.

Itt lesz a lengyel Bartlomiej Kwiatek is, aki az elmúlt 5 évben háromszor indult (2011., 2013., 2014.), két győzelmet szerzett. Ismerősként érkezik testvére, Weronika és a két olasz hajtó, Luca Cassottana, aki 2012-ben már a dobogó legfelső fokán állt, illetve Cristiano Cividini is.

A négyeseknél négy korábbi világbajnok is rajthoz áll – Werner Ulrich, Lázár Zoltán, Dobrovitz József és a kettesfogathajtó csapatvilágbajnok, ifj. Dobrovitz József –, akik kellően izgalmassá teszik a számukra értékes világkupa pontot jelentő versenyt. Érdekesség, hogy a négy világbajnok mindegyike állt már a dobogó tetején az elmúlt 5 évben a Kinizsi Parkban: Lázár Zoltán (2011., 2014.), Werner Ulrich (2012.), ifj. Dobrovitz József (2014.), édesapja pedig tavaly tavasszal.

Kommentek

Sport

Van még innen visszaút? – Nyolc góllal kikapott a Pick Szkopjéban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 31-23-as vereséget szenvedett az észak-macedón HC Vardar Szkopje otthonában a Velux EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Tovább olvasom

Sport

Profi szerződést kötött utánpótlás játékosával a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Bajusz Brúnó 2021-ig írt alá a magyar bajnokhoz.

Tovább olvasom

Sport

Visszatér a válogatottba Kónya Zsófia

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy év szünet után visszatér a jégre az Európa-bajnoki bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Tovább olvasom

Aktuál