Sport

Elkezdődött a verseny és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ülése Fábiánsebestyénben

Elkezdődött a verseny és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ülése Fábiánsebestyénben

2016. május 5., csütörtök
Elkezdődött a verseny és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ülése Fábiánsebestyénben
díjhajtás1

Világbajnok mezőny áll starthoz Fábiánsebestyénben, ahol 10 órakor kezdődik meg a CAI3*-H1/H2, CAIO4*-H4 & CAI3*-P1/P2/P4 Nemzetközi Fogathajtó Verseny, a pónifogatok díjhajtásával. A mai nap 20 hajtót láthat a közönség a Kinizsi Park díjható négyszögében, köztük chilei, olasz, osztrák és magyar fogatokat. A csütörtöki versenyprogram késő délután ér véget. A nemzetközi verseny a lovassport mellett a magyar mezőgazdaság hagyományos értékeire is ráirányítja a figyelmet, hiszen Fábiánsebestyénben ülésezik a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöksége is csütörtökön, szintén 10 órától.

34. alkalommal szervezünk Fábiánsebestyénben fogathajtó versenyt, amiből 14. alkalommal nemzetközi is a megmérettetés. Ez az egyik legrangosabb verseny a négyesfogatok számára, de természetesen lesznek pónifogatok, egyes és kettes fogatok is. Tíz nemzet áll majd rajthoz csütörtöktől. – közölte Farkas Sándor, a versenyszervező bizottság elnöke. A következő napokban ismét találkozhatnak a Fábiánsebestyénbe látogatók a – ketten együtt tizenkilencszeres világbajnok – Lázár testvérekkel, az ugyancsak világbajnok

Kecskeméti Lászlóval

,

ifj. Nagy Tiborral

,

Dobrovitz Józseffel

és fiával,

ifj. Dobrovitz Józseffel

. Itt lesz a négyesfogathajtó világbajnok,

Ulrich Werner

is Svájcból. A tavalyi győztesek –

Karl Cvörnjek

(póni kettesfogat),

Rondzik Gábor

(egyesfogat), Dobrovitz József (négyesfogat) – címvédőként állnak rajthoz. A kettesfogatok 2015-ös első helyezettje,

Lázár Zoltán

négyesfogattal indul. Itt lesz a lengyel

Bartlomiej Kwiatek

is, aki az elmúlt 5 évben háromszor indult (2011., 2013., 2014.), két győzelmet szerzett. Ismerősként érkezik testvére,

Weronika

és a két olasz hajtó,

Luca Cassottana

, aki 2012-ben már a dobogó legfelső fokán állt, illetve

Cristiano Cividini

is. A négyeseknél négy korábbi világbajnok is rajthoz áll – Werner Ulrich, Lázár Zoltán, Dobrovitz József és a kettesfogathajtó csapatvilágbajnok, ifj. Dobrovitz József –, akik kellően izgalmassá teszik a számukra értékes világkupa pontot jelentő versenyt. Érdekesség, hogy a négy világbajnok mindegyike állt már a dobogó tetején az elmúlt 5 évben a Kinizsi Parkban: Lázár Zoltán (2011., 2014.), Werner Ulrich (2012.), ifj. Dobrovitz József (2014.), édesapja pedig tavaly tavasszal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.