Közélet

Éjszakai versenyen, hídépítésben és itinerezésben is kipróbálhatják magukat a Land Roverek szerelmesei

Éjszakai versenyen, hídépítésben és itinerezésben is kipróbálhatják magukat a Land Roverek szerelmesei

2016. május 8., vasárnap
Éjszakai versenyen, hídépítésben és itinerezésben is kipróbálhatják magukat a Land Roverek szerelmesei
land_rover004kf

Ősszel rendezik meg a XXI. Szegedi Nemzetközi Land Rover Találkozót, amikor egy hétvégén keresztül tesztelhetik önmagukat és járműveiket a Land Rover márka szerelmesei.

„Komoly hagyományokra tekint vissza rendezvény, a DÉL-ÁSZ Kft. kezdeményezésére indult el, majd magányszemélyek vették át”- mondta el hírportálunknak

Szecsődi István

, a találkozó egyik szervezője (maga is Land Rover tulajdonos 2003 óta). Az összejövetelre augusztus elsejétől lehet jelentkezni, a rendezvényt szeptember harmincadika és október másodika között tartják meg, első programként péntek éjszaka egy négy órás GPS versenyt kell teljesíteniük a versenyzőknek, sötétben, nehéz terepen kell megtalálniuk az előre megadott pontokat. Szombaton egy vezetett túra keretein belül Kistelekre vonul át a terepjáró karaván, ahol 10 órától saját pályát kapnak. Hídépítési versennyel indul a program: előre kikészített farönkökből kell egy két domb közti lyuk fölé hidat építeni, majd mind a négy kerékkel áthaladni rajta, utána pedig szétbontani a lehető legrövidebb idő alatt. A hídépítő feladatot körpályás versenyek követik, majd kötetlen „játékra” lesz lehetőség a pályán.

land_rover001kf

Kistelekről egy itineres túra során jutnak vissza a résztvevők az alaphelyszínre, Szatymazra, a Postakocsi Csárdába. „Az itineres túra lényege, hogy a sofőrök kapnak majd egy kis füzetet, amiben benne vannak a távolságok, illetve, hogy merre kell kanyarodni, viszont semmi több, így kell visszatalálniuk” – ismertette Szecsődi István. Vasárnap délelőtt pedig egy új feladat kerül terítékre, a ládakeresési verseny, ahol térképen kell navigálni. „Ez annak lehet kihívás, aki hozzá van szokva a GPS-hez, ugyanis úgy komoly feladat lesz bemérni egy adott szöget, beazonosítani az égtájakat, lemérni a távolságokat a térképen, hogy megtalálhassa a ládákat” – fejtette ki a találkozó szervezője. A Land Rover Találkozóra az elmúlt években 25-30 autó gyűlt össze, a márka az összes típusa megfordult már, valamint nem csak az országos számos pontjáról érkeznek terepjárósok, hanem külföldről is, osztrák és brit Land Rover-tulajdonos is képviseltette már magát Szeged. „Egy nagyon kellemes hétvégét töltenek együtt a márka szerelmesei, igazából ez egy családi program, ahol apuka jót játszik az autóval a pályán, anya a gyerekekkel pedig rácsodálkozhat a járművekre” – részletezte Szecsődi István. Kiemelte, hogy egy Land Rovert vezetni egy életérzés, nagy összetartás van a tulajdonosok között, a szegedihez hasonló találkozókon a márka igazi szerelmesei vesznek részt, hogy a szórakozás mellett tapasztalatot is cseréljenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.