Közélet

Algyőn tartja kétnapos közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség

Algyőn tartja kétnapos közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség

2016. május 24., kedd
Algyőn tartja kétnapos közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség
borbala_furdo_algyo

Algyő ad otthont két napon át a Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgyűlésének május 24. és 25. között. A szövetség célja, hogy a magyar fürdőkultúra megőrzését és védelmét a modern fizioterápiás és orvos-szakmai, technológiai innovációkkal vegyítse.

Több szempontból is fontos mérföldkő Algyő életében, hogy a Magyar Fürdőszövetség a dél-alföldi községbe hozza tavaszi közgyűlését. A szövetség alá jelenleg 200 tag tartozik, 160 fürdőt üzemeltető rendes tag, 56 pártoló tag, illetve egy tiszteletbeli és 27 egyéni tag. A fürdők képviselői 1992 óta tartanak közgyűlést, az ország különböző helyszínein. Az első alkalomra Budapesten került sor, de 2013-ban Szegedet jelölték meg a tavaszi ülésszak helyszínének. "Az, hogy a Magyar Fürdőszövetség méltónak találta Algyőt arra, hogy itt tartsa meg tavaszi közgyűlését, számunkra több szempontból is fontos. Mind szakmailag, mind pedig, ha saját fürdőnk fejlesztésének lehetőségeit vesszük alapul, hiszen elképzeléseink megvalósításához még szeretnénk csiszolgatni a fürdőn" - mondta portálunknak

Szűcs Szabolcs

fürdővezető, miért fontos Algyő életében a közgyűlés. A közgyűlés május 24-én lesz a Levendula Hotelben, itt ismertetik a tavalyi pénzügyi beszámolót, a 2016-os évi munkatervet és a költségvetést is, valamint délután elkezdődnek a szakbizottsági ülések. Másnap Molnár Áron polgármester a szakmai konferencia keretében bemutatja a települést, melynek nevezetességeivel kedden már személyesen is megismerkedhettek a közgyűlési tagok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.