/

A kormány és a katolikus egyház közösen támogatja közel-keleti menekült gyermekek oktatását

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Soltész Miklós; Balog Zoltán; Veres András

A kormány 120 millió, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 85 millió forinttal támogatja a Közel-Keleten menekültként élő gyermekek oktatását – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Veres András püspök, az MKPK elnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Balog Zoltán ismertette: a kormány az adományt az MKPK-n keresztül juttatja el a Jordániában, Észak-Irakban és Libanonban menekültként élő keresztény és más üldözött vallási kisebbséghez. Hozzátette: egy gyermek éves taníttatási költsége megközelítőleg háromszázezer forint.

Veres András hangsúlyozta: a 2015-ben megrendezett családszinóduson a Szíriából és Irakból érkezett püspökök többször kérték, hogy “ne csalják el” ezekből az országokból az embereket, hanem abban segítsék őket, hogy a hazájukban vagy az ahhoz legközelebb lévő biztonságos országban maradhassanak. Az MKPK ezt a kérést meghallgatva szervezett januárban rendkívüli országos templomi gyűjtést, amelyen a hívek 85 millió forintot adományoztak.

Előző sztori

Szegedi Szabadtéri Játékok: már próbál az Ének az esőben stábja

Következő sztori

60 milliót költhetnek a Belvárosi híd javítgatására idén

Legutóbbi hasonló cikkek