Bulvár

Tényleges életfogytiglant kapott a magyarbánhegyesi kettős gyilkosság tettese

Tényleges életfogytiglant kapott a magyarbánhegyesi kettős gyilkosság tettese

2016. április 19., kedd
Tényleges életfogytiglant kapott a magyarbánhegyesi kettős gyilkosság tettese

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2014-ben két embert lelőtt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített Magyarbánhegyesen. A vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A táblabíróság előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek az 50 éves vésztői férfit. A már többször büntetett férfi 2005-ben ismerkedett meg későbbi élettársával, akitől négy év múlva kislánya született. Kapcsolatuk megromlott, a vádlott többször bántalmazta az asszonyt, aki emiatt 2014-ben gyermekükkel együtt hazaköltözött édesanyjához a Békés megyei Magyarbánhegyesre. A férfi azonban erőszakkal magához vette a kislányt, ezért az anya gyermekelhelyezési pert indított. A nő közben újból szorosabb kapcsolatba került korábbi barátjával, aki már Németországban élt. A vádlott attól félt, hogy ha a bíróság a kislányt az édesanyjánál helyezi el, akkor külföldre költöznek. A férfi a korábbi élettársát és a nő barátját is megfenyegette, hogy megöli őket. A gyermekelhelyezési per miatt 2014. május 15-én a szülők és a nagyszülők is pszichológiai vizsgálaton vettek részt Szegeden. Miután visszatértek Magyarbánhegyesre, a vádlott magához vett egy korábban illegálisan vásárolt 9 milliméteres pisztolyt és kilenc lőszert, majd bement a házba, ahol korábbi élettársa lakott. Amikor a nő és a barátja kiment az udvarra, a vádlott utánuk ment, és lelőtte a férfit, majd az épületben minden felnőttet több lövéssel megsebesített. Ezután a kislányt magához véve elmenekült, de nem sokkal később feladta magát a rendőrségen. Az elsőként meglőtt férfi és a kislány nagymamája a helyszínen meghalt, a gyermek anyját és a nagymama élettársát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az idős férfi, aki gerincsérülése miatt csak mankóval tud járni, a táblabíróság előtt azt mondta, hogy a vádlott - bár lett volna erre lehetősége - a mai napig nem kért bocsánatot a túlélőktől és az elhunytak hozzátartozóitól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.