Tékvandó: négy éremmel tértek haza az algyőiek a Spirit Openről

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_sk_tekvando

Két ezüst és két bronzérmet szereztek az Algyő SK tékvandósai az elmúlt hétvégén, a hatvani klub rendezésében megtartott V. Spirit Openen – a nemzetközi versenyen hat ország versenyzői ellen küzdhettek meg Zsarkó Dániel Péter és Puruczkai Ádám tanítványai.

A Vasas Sportcsarnokban tartották az V. Spirit Opent, amelyre hat országból neveztek a tékvandósok: végül igen népes, 400-nál is több sportolóval megtartott rendezvényen négy érmet szereztek az Algyő SK sportolói. „Összesen öt versenyző indult Algyőről, akik közül négyen is érmet szereztek, elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Különösebb elvárásom nem volt a versenyzőkkel szemben, hiszen nagy viadalról volt szó, ahol hat ország 36 klubja vett részt, több mint 420 versenyzővel. A szlovénok az elitbe tartoznak, ők is részt vettek ezen, de találkoztunk osztrák és szlovák versenyzővel is. Kovács Angelika nem szerzett csak érmet, de ő is hajszállal csúszott le erről. Kis Levente második lett a küzdelemben, egy kick-boxos ellenféllel szemben maradt alul, nem sok kellett volna győzelméhez” – fogalmazott portálunknak Zsarkó Dániel Péter, az Algyő SK tékvandó szakosztályának vezetője.

A korábbi világ- és Európa-bajnoki érmes versenyző kifejtette: tanítványai számára próbálja erőltetni, hogy induljanak nemzetközi versenyeken, mert ezeken lehet igazán sokat tanulni. „A magyaroknak is van egy stílusa, de ugyanez jellemző a szomszédos országokra is, fontosnak tartom, hogy más stílusú versenyzőkkel is találkozzunk, még akkor is, ha ügyesebb az ellenfél, mint a tanítványom, mert ezekből lehet igazán tanulni. Szorgalmazom, ha nemzetközi verseny van itthon vagy a közelben, hogy induljunk el rajta, most sem voltunk egy cseppet sem lemaradva a külföldiektől, úgy gondolom, jó úton járunk” – válaszolta Zsarkó Dániel Péter.

Az Algyő SK tékvandósai egy újabb nemzetközi versenyre, a májusi, Hatvanban esedékes Nemzetek Kupájára készülnek legfőképpen, de a tervek szerint az algyői falunapon is tartanak majd bemutatót.

Az Algyő SK eredményei:

Ezüstérem:
Kiss Levente (gyermek fiú küzdelem)
Tari Lilla (felnőtt nő formagyakorlat)

Bronzérem
Kovács Gábor (senior férfi küzdelem +75 kg)
Tari Lilla felnőtt (nő küzdelem -56 kg)

Felkészítő mester: Zsarkó Dániel Péter IV. Dan, Puruczkai Ádám III. Dan.

Négy érmet szereztek az algyői tékvandósok az V. Spirit Openen.http://szegedma.hu/?p=624587

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 6.

Előző sztori

Pál Tamás: Verdi a franciák kedvéért balettbetétet is írt A trubadúrhoz

Következő sztori

Csökkent az üzemanyagok ára