Női vízilabda: Botka Zsófiát választották a szezon legjobb utánpótlás játékosának Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka_zsofia_fb

A 2015/2016-os szezonban nyújtott teljesítménye alapján Botka Zsófiát választották az utánpótlás legjobb játékosának a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetemnél.

A klubnál évek óta bevett szokás, hogy külön elismeréssel díjazzák – az edzők és vezetők közös döntése alapján – az egyesület utánpótlásának legjobban teljesítő játékosát. A 15 éves Botka Zsófia az idényben 15 mérkőzésen 20 gólt szerzett a serdülők között, illetve 18 találkozón 26 találatot jegyez az ifjúsági korosztályban. Sőt, a 2000-es születésű játékos a felnőtt együttesben is szerephez jutott: a Magyar Kupában és az OB I-es bajnokságban egyaránt két-két alkalommal számított rá Barna Tamás vezetőedző.

“Büszke vagyok rá! Úgy gondolom, hogy a sport, a mozgás fontos a gyerekeink fejlődésében. Női vízilabdában – amelyben mi vagyunk az Európa bajnokok – tehát lesz utánpótlás. De mindegy is, miben tehetségesek a gyerekeink, a lényeg, hogy versenyképes, hasznosítható tudást szerezzenek. Ezért aggódunk szülőként az iskolák, a minőségi oktatás miatt. És ezért köszönjük az edzőknek, a pedagógusoknak, hogy a legnehezebb körülmények között is próbálnak helytállni. Veletek vagyunk!” – írta közszereplői Facebook-oldalán Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere a legidősebb lányának szánt hivatalos gratuláció gyanánt. A városvezető egykor maga is aktívan művelte a vízipólót, Szolnokon kapusként játszott.

lako_botka

Botka Zsófiára és társaira a szezonban még vár egy komoly kihívás. Az SZNVE az alapszakaszban mind a 10 mérkőzését elvesztette, majd a Dunaújváros elleni negyeddöntőben is oda-vissza kikapott. Az 5-8. helyekért rendezett rájátszás első körében ugyanakkor már két vállra fektették a szegediek az UVSE második csapatát, így az Egerrel csaphatnak össze egy két győzelemig tartó párharcban az 5. pozícióért májusban.

A klub utánpótlása három korosztályban indított csapatot az országos bajnokságban, de itt sem termett túl sok babér a Tisza-partiaknak, akik a gyermekek és a serdülők között egyaránt 16-ból 16 meccset, az ifjúságiaknál pedig 18-ból 18 találkozót vesztettek el.

Default thumbnail
Előző sztori

Mintegy 50 milliárd forintból épül a Magyar Telekom új székháza

Default thumbnail
Következő sztori

Új alelnökök a Jobbikban – Toroczkai még nem nyilatkozik az indulásról

Legutóbbi hasonló cikkek