Sport

Női futball: megszorongatta a SZAK a Feminát idegenben + FOTÓK, VIDEÓ

Női futball: megszorongatta a SZAK a Feminát idegenben + FOTÓK, VIDEÓ

2016. április 20., szerda
Női futball: megszorongatta a SZAK a Feminát idegenben + FOTÓK, VIDEÓ
femina_szak006

A hajrában három gólt kapva szenvedett vereséget a Szegedi AK a Femina otthonában. A Cserenkó-tanítványok ezzel továbbra is nyeretlenek a szezonban.

Az első 10 percben a Femina lépett fel kezdeményezőbben, aminek meg is lett az eredménye. Egy előrevágott labdába

Temesváry Tekla

ért bele szerencsétlen mozdulattal a 10. percben, így a meglépő

Bernhardt Barbara

előtt megnyílt a terület, így egyedül vezethette a szegedi kapusra a labdát, majd magabiztosan kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-0) Érdekes módon ez kissé kényelmessé tette a hazai együttest, a szegediek viszont nem törődtek bele a helyzetbe és küzdöttek az egyenlítésért. A 16. percben a

Vass Noémi

szögletéből beérkező labdát

Szil Tünde

csúsztatta meg, ami megpattant a hosszú oldalon

Szeitl Szilvián

, és csak centiméterekkel ment el a jobb kapufa mellett. A 24. percben Bernhardt Barbara szerezte meg a labdát a bal szélen, beadását azonban kirúgták a védők.

Molnár Rózsa

azonban begyűjtötte a játékszert és 20 méterről kapura emelt, a felső lécről azonban kipattant a labda. A 28. percben

Schildkraut Fruzsina

szedte fel a reményteljes indítást

Hegyi Szilvia

elől. A második játékrészre felpaprikázva jött ki a Szeged és rögtön nyomás alá helyezte a hazai együttest. A 48. percben

Papp Dorina

harcolt ki egy szabadrúgást a kapu előterében. Vass Noémi állt a labda mögé, és 22 méterről leadott kemény lövését

Szinyei Réka

csak egy reflexmozdulattal, lábbal tudta menteni. Két perccel később

Véninger Tünde

jobb oldalról elvégzett szabadrúgásánál mindenki beadást várt, ő azonban a jobb alsó sarkot célozta meg, így a szegedi kapusnak csak látványos vetődéssel sikerült tisztáznia. A 67. percben jött a megérdemelt egyenltés!

Guth Renáta

ütközött határozottan a középpályán, így megszerezte, majd három emberrel szemben szép cselekkel meg is tartotta a labdát. Szil Tündéhez passzolt, aki csínben sarokkal tette maga elé a játékszert, majd pontosan indította az üres területre érkező

Lipták Lillát

, aki ballal belőtte középre a labdát, ahol Papp Dorina becsapva a védőket még igazított rajta egyet, és higgadtan a hálóba helyezett (1-1). A 76. percben óriási játékvezetői baki után ismét gólt szerzett a Femina. Egy indítást követően a több méteres lesről visszasétáló Bernhardt Barbara szabálytalanul akadályozta

Lévai Nikolettet

a labda kifejelésében, így a tovaszálló játékszert a mélységből érkező

Zólyomi Rebeka

vehette birtokba, majd az elvetődő kapus hóna alatt a jobb alsó sarokba gurított (2-1). Az eset után

Cserenkó Szabolcs

, a vendégek mestere hevesen reklamált, de ez nem hatotta meg a bírót, aki megadta a találatot. Az ajándék gól ismét felvillanyozta a Feminát, az eddig jól küzdő SZAK azonban pszichésen megtört és innentől fogva csak egy csapat volt a pályán. Lipták Lillának ugyan volt még egy ügyes megmozdulása, amikor a 79. percben rávezette a védőkre a labdát, majd befelé cselezve épphogy a jobb felső sarok fölé bombázott. A 85. percben egy vonal melletti kavarodást követően

Szeitl Szilvia

passzával

Török Kitti

iramodott meg. Mivel megnyílt előtte a terület, így 25 méterről lövésre szánta el magát és nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. (3-1) Két perccel később egy újabb - némileg szerencsés - gólt szerzett a hazai csapat. Szeitl Szilvia indításával Hegyi Szilvia lépett ki a bal oldalon, ám a kapujából kirobbanó Schilkrautról lepattant a labda, amely átkerült a túloldalra és az érkező Zólyomi Rebeka a kétségbeesetten menteni igyekvő védők mellett 10 méterről az üres kapuba helyezett .(4-1) Összességében a Femina győzelméhez nem férhetett kétség, de hozzá kell tenni, hogy a gólkülönbség túlzottnak mondható és a játékvezető nagy szerepet vállalt a szabálytalan gól megadásával a SZAK csapatának a megtörésében. Addig masszívan és céltudatosan játszott a vendégcsapat, akikben azonban már nem maradt elég erő az újabb egyenlítéshez. Nincs azonban szégyenkezni valója a szegedi együttesnek, mert alaposan megizzasztották az életéért küzdő hazai együttest.

Női labdarúgó NB I rájátszás alsóház, 3. forduló:

1. FC Femina - Szegedi AK 4-1 (1-0)

Budapest, Budai II. László stadion. Vezette: Király Szilveszter (Lovász Viktor, Somogyi Sára).

Femina:

Szinyei - Berndhardt Be., Szeitl, Véninger, Jakus, Molnár, Török, Lengyel, Zólyomi, Hegyi, Berndhardt Ba. (Szundi 81').

Vezetőedző:

Herczku István.

SZAK:

Schildkraut - Temesváry, Lévai, Cselenák (Veress - a szünetben), Lipták, Harcel (Koncz 62'), Szalai, Szil, Papp, Guth, Vass.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Bernhardt Ba. (10'), Zólyomi (76', 87'), Török (85'), ill. Papp (67').

Sárga lap:

Hegyi (40'), Szeitl (57'), ill. Papp (57'), Szil (73'). Herczku István:

A cél mindig az, hogy igyekezzünk dominálni a mérkőzésen, azt gondolom, ez most sikerült is az első negyedórában. Aztán a vezetés megszerzése után kicsit ráültünk az eredményre, mert azt hittük, hogy megvan a meccs. Ekkor hagytuk egy kicsit feljebb jönni a Szegedet és voltak olyan szituációk, amik némi nyugtalanságra adhattak okot. Aztán a szünetben megbeszéltük, hogy mit kellene ez ellen tenni, volt egy szerkezeti változtatás is és ez úgy néz ki, hogy bejött, így sikeresen vívtuk meg a harcot a Szegeddel.

Cserenkó Szabolcs:

"A játékvezető alapvetően jól fújta a mérkőzést, de azt azért megjegyezném, hogy a második Femina gól előtt a lesen lévő játékos akadályozta az én középső védőmet, aki így nem tudta elfejelni a labdát. Ha játékvezető lennék, akkor én ezt a Bernabéu-stadionban is lefújtam volna! Mondhatjuk, hogy effektíve nem ezen múlt a dolog, de azt azért tudjuk, hogy az ilyen ítéletek a női futballban hogy vissza tudnak vetni egy csapatot. Sajnos még nem tartunk ott, hogy ebből fel tudjunk állni, így nekünk itt gyakorlatilag véget is ért a mérkőzés..."

Török Kitti:

"Megkaptam a labdát és vittem, vittem, vittem. Úgy éreztem, hogy rá kellene lőnöm és hála Istennek, sikerült!"

Cselenák Kinga:

"Amióta elkezdtem edzeni, azóta vártam ezt a mérkőzést. Kicsit izgultam, hiszen ez volt az első meccsem az NB I-ben, de azt gondolom, hogy jól ment a játék nekem és a csapatnak is. Reménykedtünk egy jó eredmény elérésében, de a végére sajnos elfáradtunk..."

http://www.youtube.com/watch?v=6g8YITS82bk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.