Női futball: megszorongatta a SZAK a Feminát idegenben + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

femina_szak006

A hajrában három gólt kapva szenvedett vereséget a Szegedi AK a Femina otthonában. A Cserenkó-tanítványok ezzel továbbra is nyeretlenek a szezonban.

Az első 10 percben a Femina lépett fel kezdeményezőbben, aminek meg is lett az eredménye. Egy előrevágott labdába Temesváry Tekla ért bele szerencsétlen mozdulattal a 10. percben, így a meglépő Bernhardt Barbara előtt megnyílt a terület, így egyedül vezethette a szegedi kapusra a labdát, majd magabiztosan kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-0)

Érdekes módon ez kissé kényelmessé tette a hazai együttest, a szegediek viszont nem törődtek bele a helyzetbe és küzdöttek az egyenlítésért. A 16. percben a Vass Noémi szögletéből beérkező labdát Szil Tünde csúsztatta meg, ami megpattant a hosszú oldalon Szeitl Szilvián, és csak centiméterekkel ment el a jobb kapufa mellett.

A 24. percben Bernhardt Barbara szerezte meg a labdát a bal szélen, beadását azonban kirúgták a védők. Molnár Rózsa azonban begyűjtötte a játékszert és 20 méterről kapura emelt, a felső lécről azonban kipattant a labda. A 28. percben Schildkraut Fruzsina szedte fel a reményteljes indítást Hegyi Szilvia elől.

A második játékrészre felpaprikázva jött ki a Szeged és rögtön nyomás alá helyezte a hazai együttest. A 48. percben Papp Dorina harcolt ki egy szabadrúgást a kapu előterében. Vass Noémi állt a labda mögé, és 22 méterről leadott kemény lövését Szinyei Réka csak egy reflexmozdulattal, lábbal tudta menteni. Két perccel később Véninger Tünde jobb oldalról elvégzett szabadrúgásánál mindenki beadást várt, ő azonban a jobb alsó sarkot célozta meg, így a szegedi kapusnak csak látványos vetődéssel sikerült tisztáznia.

A 67. percben jött a megérdemelt egyenltés! Guth Renáta ütközött határozottan a középpályán, így megszerezte, majd három emberrel szemben szép cselekkel meg is tartotta a labdát. Szil Tündéhez passzolt, aki csínben sarokkal tette maga elé a játékszert, majd pontosan indította az üres területre érkező Lipták Lillát, aki ballal belőtte középre a labdát, ahol Papp Dorina becsapva a védőket még igazított rajta egyet, és higgadtan a hálóba helyezett (1-1).

A 76. percben óriási játékvezetői baki után ismét gólt szerzett a Femina. Egy indítást követően a több méteres lesről visszasétáló Bernhardt Barbara szabálytalanul akadályozta Lévai Nikolettet a labda kifejelésében, így a tovaszálló játékszert a mélységből érkező Zólyomi Rebeka vehette birtokba, majd az elvetődő kapus hóna alatt a jobb alsó sarokba gurított (2-1). Az eset után Cserenkó Szabolcs, a vendégek mestere hevesen reklamált, de ez nem hatotta meg a bírót, aki megadta a találatot.

Az ajándék gól ismét felvillanyozta a Feminát, az eddig jól küzdő SZAK azonban pszichésen megtört és innentől fogva csak egy csapat volt a pályán. Lipták Lillának ugyan volt még egy ügyes megmozdulása, amikor a 79. percben rávezette a védőkre a labdát, majd befelé cselezve épphogy a jobb felső sarok fölé bombázott. A 85. percben egy vonal melletti kavarodást követően Szeitl Szilvia passzával Török Kitti iramodott meg. Mivel megnyílt előtte a terület, így 25 méterről lövésre szánta el magát és nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. (3-1)

Két perccel később egy újabb – némileg szerencsés – gólt szerzett a hazai csapat. Szeitl Szilvia indításával Hegyi Szilvia lépett ki a bal oldalon, ám a kapujából kirobbanó Schilkrautról lepattant a labda, amely átkerült a túloldalra és az érkező Zólyomi Rebeka a kétségbeesetten menteni igyekvő védők mellett 10 méterről az üres kapuba helyezett .(4-1)

Összességében a Femina győzelméhez nem férhetett kétség, de hozzá kell tenni, hogy a gólkülönbség túlzottnak mondható és a játékvezető nagy szerepet vállalt a szabálytalan gól megadásával a SZAK csapatának a megtörésében. Addig masszívan és céltudatosan játszott a vendégcsapat, akikben azonban már nem maradt elég erő az újabb egyenlítéshez. Nincs azonban szégyenkezni valója a szegedi együttesnek, mert alaposan megizzasztották az életéért küzdő hazai együttest.

Női labdarúgó NB I rájátszás alsóház, 3. forduló:

1. FC Femina – Szegedi AK 4-1 (1-0)
Budapest, Budai II. László stadion. Vezette: Király Szilveszter (Lovász Viktor, Somogyi Sára).
Femina: Szinyei – Berndhardt Be., Szeitl, Véninger, Jakus, Molnár, Török, Lengyel, Zólyomi, Hegyi, Berndhardt Ba. (Szundi 81′). Vezetőedző: Herczku István.
SZAK: Schildkraut – Temesváry, Lévai, Cselenák (Veress – a szünetben), Lipták, Harcel (Koncz 62′), Szalai, Szil, Papp, Guth, Vass. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Bernhardt Ba. (10′), Zólyomi (76′, 87′), Török (85′), ill. Papp (67′).
Sárga lap: Hegyi (40′), Szeitl (57′), ill. Papp (57′), Szil (73′).

Herczku István: A cél mindig az, hogy igyekezzünk dominálni a mérkőzésen, azt gondolom, ez most sikerült is az első negyedórában. Aztán a vezetés megszerzése után kicsit ráültünk az eredményre, mert azt hittük, hogy megvan a meccs. Ekkor hagytuk egy kicsit feljebb jönni a Szegedet és voltak olyan szituációk, amik némi nyugtalanságra adhattak okot. Aztán a szünetben megbeszéltük, hogy mit kellene ez ellen tenni, volt egy szerkezeti változtatás is és ez úgy néz ki, hogy bejött, így sikeresen vívtuk meg a harcot a Szegeddel.

Cserenkó Szabolcs: “A játékvezető alapvetően jól fújta a mérkőzést, de azt azért megjegyezném, hogy a második Femina gól előtt a lesen lévő játékos akadályozta az én középső védőmet, aki így nem tudta elfejelni a labdát. Ha játékvezető lennék, akkor én ezt a Bernabéu-stadionban is lefújtam volna! Mondhatjuk, hogy effektíve nem ezen múlt a dolog, de azt azért tudjuk, hogy az ilyen ítéletek a női futballban hogy vissza tudnak vetni egy csapatot. Sajnos még nem tartunk ott, hogy ebből fel tudjunk állni, így nekünk itt gyakorlatilag véget is ért a mérkőzés…”

Török Kitti: “Megkaptam a labdát és vittem, vittem, vittem. Úgy éreztem, hogy rá kellene lőnöm és hála Istennek, sikerült!”

Cselenák Kinga: “Amióta elkezdtem edzeni, azóta vártam ezt a mérkőzést. Kicsit izgultam, hiszen ez volt az első meccsem az NB I-ben, de azt gondolom, hogy jól ment a játék nekem és a csapatnak is. Reménykedtünk egy jó eredmény elérésében, de a végére sajnos elfáradtunk…”

no images were found

Előző sztori

Eurostat: több mint 330 ezer menekültet fogadott be az unió 2015-ben

Következő sztori

MNB: együtt nyújthatók egészségpénztári és önsegélyező pénztári szolgáltatások