Írjon nekünk

Közélet

Nógrádi Tibor: Amíg képviselő vagyok, nem fognak migránsokat elhelyezni Szentmihályon!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

fidesz_sajttaj_migransok01_gs

“Megígérem, hogy amíg önkormányzati képviselő vagyok, nem fognak migránsokat elhelyezni Szentmihályon, sem Botka László, sem pedig más” – jelentette ki Nógrádi Tibor, a helyi Fidesz frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján. A politikus leszögezte, az ott élők azt szeretnék, hogy ismét általános iskola működjön a településrészen.

Szeged-Szentmihályon a Gárdonyi utcában működő általános iskolát mintegy nyolc évvel ezelőtt, az ott élők számára váratlanul bezáratta Botka László polgármester, majd később egy ideig a Wesley-iskola működött ott, ám évek óta üresen áll. A településrészen folytattak tárgyalásokat, hogy a Karolina esetleg újranyitja az intézményt, ám olyan magas bérleti díjat állapított meg az önkormányzat, hogy elálltak tervüktől, így jelenleg is üres az épület – ismertette az előzményeket rendkívüli sajtótájékoztatóján Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakcióvezetője. 2015 nyarán nagy mozgásra lettek figyelmesek a helybéliek az iskolaépületnél és bár semmiféle tájékoztatást nem kaptak, kiderült, hogy a MigSzol önkénteseinek bázisa lett, ott tárolták a migránsoknak szánt adományaikat. Nógrádi elmondta, a múlt héten ismét járművek jelentek meg az épületnél, és elterjedt az a hír Szentmihályon, hogy migránsok elszállásolását készítik elő az épületben, erről egyébként a városházáról kiszivárgott információk is vannak. A hír elterjedése a politikus szerint annak a felelőtlen, az emberekkel folytatott kommunikációt elhanyagoló politizálásnak a következménye, amely az elmúlt évtizedben jellemző Szegedre az MSZP-s vezetés részéről.

A helyi Fidesz elnöke emlékeztetett: hetek óta nem kapnak választ Botka László MSZP-s polgármestertől arra a kérdésre, hogy mit is gondol a városvezető a betelepítési kvótáról, illetve Martin Schulz EP-elnök nyilatkozatáról, mely szerint “Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Hozzátette: az előző közgyűlésen nem vették napirendre Kosik Dénes önálló indítványát sem, amellyel a képviselő-testület állást foglalhatott volna a kötelező betelepítési kvótáról, illetve a kormányzat bevándorlással kapcsolatos intézkedéseiről. “Felszólítom Botka László polgármestert egyértelműen nyilatkozzon arról, mi a véleménye a kötelető betelepítési kvótáról, illetve a migránsok Szegedre történő telepítéséről!” – jelentette ki. Nógrádi szerint nem olyan önkormányzatra van szükség Szegeden, amelyik óvodákat és iskolákat zárat be, hanem olyanra, amelyik a város fejlődését tartja szem előtt.

“Szeged-Szentmihály lakossága nevében bátran kijelenthetem, hogy tiltakozunk az ellen, hogy migránsokat telepítsenek a Gárdonyi Géza utcai iskolaépületbe” – ezt már az ott élő Fejes Ferenc mondta. Kitért arra is, hogy a 2300-as lélekszámú településen senkit sem tájékoztattak megfelelően, így félelemben élnek az emberek. Mint elmondta, Szentmihályon jelenleg mintegy 150 általános iskolás korú gyermek él, ezért azt szorgalmazzák továbbra is, hogy legalább alsó tagozaton nyissák újra az iskolát. Úgy értékelte, hogy az intézmény bezárása rendkívül közösségromboló megoldás volt, és mivel vannak gyerekek a településen, továbbra is szeretnének alapfokú oktatási intézményt.

Ahogy megírtuk, szerkesztőségünket többen felkeresték azzal, hogy egyes információk szerint az önkormányzati IKV Zrt. kezelésében lévő, Szeged több – köztük belvárosi – pontján jelenleg üresen álló ingatlanokat szemelték ki arra a célra, hogy azokba adott esetben migránsokat telepítsenek. Másrészről szárnyra kapott, hogy az évekkel ezelőtt bezárt szeged-szentmihályi iskola jelenleg szintén használaton kívüli (önkormányzati tulajdonban lévő) épülete – mely tavaly a Szegeden átvonuló migránsokat segítő önkéntes szerveződés, a MigSzol raktáraként is szolgált az önkormányzat koordinációja mellett – kaphatna olyan (tábor jellegű) funkciót, hogy oda migránsok költözzenek.

Felkerestük a polgármesteri kabinetet, Vécsey Ágnes sajtófőnök cáfolta az információkat, illetve azt írta, hogy ostobaságokkal a továbbiakban sem kívánnak foglalkozni.

Támogatja-e Ön, hogy migránsokat telepítsenek Szegedre?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Nógrádi Tibor szerint nem olyan önkormányzatra van szükség Szegeden, amelyik óvodákat és iskolákat zárat be, hanem olyanra, amelyik a város fejlődését tartja szem előtt.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=625777

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 9.

Tovább olvasom

Közélet

Eggyel nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

4877-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

Tovább olvasom

Egészség

Amíg felügyelni tudjuk a gócokat, nincs baj – mondja a szakember

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kevesebb idős ember kerül intenzív osztályra.

Tovább olvasom

Hírzóna

Majdnem minden második hajléktalan közterületen húzza meg magát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Minden negyedik fedél nélküli gazdasági okból (fizetésképtelenség vagy munkahely elvesztése) került utcára.

Tovább olvasom

Aktuál