Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Migránstábor a volt szentmihályi iskolaépületben? + SZAVAZÁS (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

gardonyi_u_iskola004

Botka László polgármesterhez fordultunk kérdéseinkkel, mert a szegedi lakosok között az az információ terjed, hogy ha Szegedre migránsokat telepítenek, akkor egyebek mellett az évek óta üresen álló Gárdonyi Géza utcai iskolaépületet alakíthatják át erre a célra. Válaszában a városházi sajtószóvivő cáfolta ezeket az értesüléseket.

Az elmúlt hetek során a szegediek körében komoly aggodalmat és nyugtalanságot váltott ki Martin Schulz, az Európai Parlament elnökének a Stern című magazinban megjelent – portálunkon is többször idézett – nyilatkozata, melyben a politikus úgy fogalmazott: „Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.” Az ominózus nyilatkozat megjelenése óta a Fidesz és a KNDP helyi, valamint országos politikusai több alkalommal tettek fel határozott és egyértelmű kérdéseket Botka Lászlónak, Szeged szocialista polgármesterének, az MSZP országos választmányi elnökének a Martin Schulzcal folytatott tárgyalások részleteiről, az esetleges háttéralkukról, illetve a migránsok a Szegedre telepítéséről, egy itteni migránstábor kialakításáról, ám konkrét válaszok nem érkeztek. A szegedi jobboldal aláírásgyűjtésbe fogott a Schulz-nyilatkozat ellen, és rendkívüli közgyűlést is kezdeményezett április 8-ára, hogy személyt választ kapjon az MSZP-s polgármestertől arról, az Európai Parlament elnöke mire alapozta az interjúban megjelent mondatokat, valamint világos állásfoglalást a felröppent hírről, miszerint a jövőben esetlegesen Szegedre telepítenek migrásokat. Botka László azonban a rendkívüli közgyűlést sem hívta össze.

Szerkesztőségünkhöz a napokban több olvasói megkeresés jutott el szegedi lakosok részéről arra vonatkozólag, hogy a városban azok az információk terjednek, miszerint egyrészről a százszázalékos önkormányzati tulajdonú cég, az IKV Zrt. kezelésében lévő, Szeged több – köztük belvárosi – pontján jelenleg üresen álló ingatlanokat szemelték ki arra a célra, hogy azokba adott esetben migránsokat telepítsenek. Másrészről – kapott szárnyra – hasonló módon az évekkel ezelőtt bezárt szeged-szentmihályi iskola jelenleg szintén használaton kívüli (önkormányzati tulajdonban lévő) épülete – mely tavaly a Szegeden átvonuló migránsokat segítő önkéntes szerveződés, a MigSzol raktáraként is szolgált az önkormányzat koordinációja mellett – kaphatna olyan (tábor jellegű) funkciót, hogy oda migránsok költözzenek. Ezen információkra részben városházi források is ráerősítettek.

gardonyi_u_iskola002

Mivel az ügyben kézzelfogható a bizonytalanság a csongrádi megyeszékhelyen élők között, a SZEGEDma.hu pénteken három kérdéssel fordult Botka Lászlóhoz. Tudni szeretnénk, igaz-e az a szegedi lakosok között terjedő hír, hogy folytak vagy folynak egyeztetések a polgármester irányításával az önkormányzatnál arról, hogy migránsokat költöztessenek a Szegeden városában jelenleg üresen álló IKV-s kezelésű ingatlanokba, illetve migránsok hosszú távú befogadóhelyévé alakítsák át a Gárdonyi utca 6. szám alatt található, szintén üresen álló szeged-szentmihályi volt iskolaépületet. Arról is érdeklődtünk továbbá, hogy amennyiben igen, milyen forrásokból valósulhatnak meg ezek az elképzelések, és tervezi-e ez ügyben a szegedi lakosok véleményének kikérését.

A polgármesteri kabinet válasza

Botka László polgármesterhez címzett három kérdésükre az alábbi választ kaptuk Vécsey Ágnes sajtószóvivőtől.
1. Nem.
2. Miután az első kérdésre adott válasz nem, így a 2-3. kérdés már nem releváns.
A sajtószóvivő hozzátette: “Ostobaságokkal a továbbiakban sem kívánunk foglalkozni.”

Támogatja-e Ön, hogy migránsokat telepítsenek Szegedre?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A szegedi lakosok között az az információ terjed, hogy ha Szegedre migránsokat telepítenek, akkor egyebek mellett az é…

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 8.

Egészség

Jól vizsgázott a betegeken is tesztelt magyar lélegeztetőgép

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy hónapja üzemel a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján.

Tovább olvasom

Hírzóna

Teniszközpontot alakítanak ki Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Liget utcában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy tragikus balesetben.

Tovább olvasom

Aktuál