/

Migráció története I. a Telin Televízión + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

telin_migracioÁprilis 2-án és 3-án kerül adásba a Telin Televízió ismeretterjesztő filmje, melyben a migrációs folyamatokat veszik górcső alá az ókortól egészen a kora újkorig.

A Migráció története I. című ismeretterjesztő film a fővárosi Magyar filmhét vetítése után végre a Telin Televízión is látható lesz. A szegedi székhelyű televízió először április 2-án, 18 órakor tűzi műsorra a migrációs folyamatok áttekintéséről készült filmet, melyet április 3-án 20.15-kor ismételnek.

Az ismeretterjesztő film rendezője és forgatókönyvírója, Borbás Edina elmondta, 24 percben foglalták össze a történelmet jelentősen befolyásoló migrációs folyamatokat az ókortól egészen a kora újkorig, Harmat Árpád Péter történész segítségével. A filmből kiderül, milyen formáló vagy éppen romboló ereje volt a népek vándorlásának és arra is fény derül – ami napjaink migrációs hullámát figyelembe vége igencsak aktuális -, pontosan mit értünk népvándorlás alatt. Az ismeretterjesztő filmnek idén elkészül a folytatása is, a Telin Televízió a második részt is vetíteni fogja.

Rendező, forgatókönyvíró: Borbás Edina
Szakértő: Harmat Árpád Péter
Narrátor: Pataki Ferenc
Operatőr, vágó: Novák Tamás
Illusztrátor: Oláh Róbert, Nagy Richárd
Zene: Leto by Audiojunbele.net

http://www.youtube.com/watch?v=U3vgiWcIX1w

Április 2-án és 3-án kerül adásba a Telin Televízió ismeretterjesztő filmje, melyben a migrációs folyamatokat veszik górcső alá – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=622942

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 1.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége teljes Csongrád megyei programja

Következő sztori

Labdarúgás: Pesterzsébeten kezdi idegenbeli sorozatát a SZEOL

Legutóbbi hasonló cikkek