Már hét kancellári pályázat beérkezett

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

Április 15-én járt le a beadási határidő az SZTE újabb kancellári pályázatára. A szám nem végleges, még várják a postai úton feladott anyagokat. Júliustól lehet új kancellár.

Március 4-én jelentették be, hogy a lemondott Devecz Miklós helyére kiírt kancellári pályázat eredménytelen lett, nem sikerült a 17 jelentkezőből megtalálni a megfelelő személyt. A Szegedi Tudományegyetem előző kancellárja tavaly szeptember 28-án egy bevándorlós Facebook-poszt miatti felháborodási hullám okán lemondott.

Az új pályázatot március 31-én írták ki, ahogy arról lapunk már aznap beszámolt. A jelentkezők április 15-ig adhatták postára, vagy nyújthatták be személyesen pályázatukat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága arról tájékoztatta a SZEGEDma Hírportált, eddig hét pályázat érkezett be, azonban postai úton még elképzelhető, hogy újabb jelentkezések futnak be.

Minimum főiskolai végzettséggel és felsőoktatási intézményben, gazdasági társaságban, központi vagy területi közigazgatásban szerzett hároméves vezetői gyakorlattal lehetett a tisztségre pályázni. Elvárták motivációs levél mellékelését az intézmény helyzetének értékelésével, irányítására, működtetésére, fejlesztésére vonatkozó elképzelésekkel, valamint két munkáltatói értékelést a pályázó korábbi, vezető állásban betöltött munkaköréről. A gazdaságtudományi végzettséget igazoló okirat esetleges meglétét külön kiemelték.

Amennyiben sikerül kiválasztani a megfelelő személyt, az 2016. július 1-től 2019. június 30-ig töltheti be a kancellári tisztséget. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de a megbízására, s ennek visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Előző sztori

Hillary Clinton átfogó tervet ígér az illegális bevándorlók helyzetének rendezésére

Következő sztori

Algyő százmillió forintot szán évente a helyi vállalkozások fejlődésének elősegítésére