Közélet

Leragasztották a melegbarát helyeket jelölő matricákat a konzervatív hallgatók

Leragasztották a melegbarát helyeket jelölő matricákat a konzervatív hallgatók

2016. április 15., péntek
Leragasztották a melegbarát helyeket jelölő matricákat a konzervatív hallgatók
konzervativ_hallgatok_fb

A frissen megalakult Konzervatív Hallgatók Szövetségének szegedi tagjai ragasztottak ki matricákat. Ez a második hasonló akció a városban az utóbbi hetekben.

A Magyar Hírlap számolt be arról, hogy megalakult a Konzervatív Hallgatók Szövetsége,

vezetőjükkel interjút

is készítettek, amelyben László Balázs elmondta, a nemzettudat és a keresztény társadalmi tanítások mellett a liberalizmus ellen szerveződnek.

Facebook-oldaluk

alapján az eddig főváros központú szervezet már Szegeden is terjeszkedik, itt is létrejött városi csoportja

április 12-én

. Lapunk információi szerint a szövetség több helyi tagja inkább a radikális jobboldalhoz köthető, a fényképen szereplők egyike korábban Szolnokon indult a Jobbik képviselőjelöltjeként, de nem jutott be a városi testületbe.

Április 4-én

megírtuk, először rendez a városban Szivárvány-hetet a Szegedi LMBT Közösségért Egyesület, amely programsorozat megnyitóját

Jávorszky Iván

, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője részvételével a Belvárosi Mozi előtt tartották , ahol kiragasztottak az ajtóra egy, a szivárvány színeit tartalmazó, matricát „Biztonságos tér” felirattal. A kezdeményezéshez nemcsak az önkormányzati cégek, hanem civil egyesületek, vendéglátóhelyek is csatlakoztak. Arról is írtunk az előző héten, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozata az MSZP városi irodája előtt tiltakozott a

"szivárványos propaganda"

ellen. A Konzervatív Hallgatók Szövetsége első helyi akcióként saját, áthúzott 1968-as matricájával ragasztotta át az egyik Vitéz utcai étteremnél található Biztonságos tér feliratú matricát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.