/

Leragasztották a melegbarát helyeket jelölő matricákat a konzervatív hallgatók

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

konzervativ_hallgatok_fb

A frissen megalakult Konzervatív Hallgatók Szövetségének szegedi tagjai ragasztottak ki matricákat. Ez a második hasonló akció a városban az utóbbi hetekben.

A Magyar Hírlap számolt be arról, hogy megalakult a Konzervatív Hallgatók Szövetsége, vezetőjükkel interjút is készítettek, amelyben László Balázs elmondta, a nemzettudat és a keresztény társadalmi tanítások mellett a liberalizmus ellen szerveződnek. Facebook-oldaluk alapján az eddig főváros központú szervezet már Szegeden is terjeszkedik, itt is létrejött városi csoportja április 12-én. Lapunk információi szerint a szövetség több helyi tagja inkább a radikális jobboldalhoz köthető, a fényképen szereplők egyike korábban Szolnokon indult a Jobbik képviselőjelöltjeként, de nem jutott be a városi testületbe.

Április 4-én  megírtuk, először rendez a városban Szivárvány-hetet a Szegedi LMBT Közösségért Egyesület, amely programsorozat megnyitóját Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője részvételével a Belvárosi Mozi előtt tartották , ahol kiragasztottak az ajtóra egy, a szivárvány színeit tartalmazó, matricát „Biztonságos tér” felirattal. A kezdeményezéshez nemcsak az önkormányzati cégek, hanem civil egyesületek, vendéglátóhelyek is csatlakoztak. Arról is írtunk az előző héten, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozata az MSZP városi irodája előtt tiltakozott a “szivárványos propaganda” ellen.

A Konzervatív Hallgatók Szövetsége első helyi akcióként saját, áthúzott 1968-as matricájával ragasztotta át az egyik Vitéz utcai étteremnél található Biztonságos tér feliratú matricát.

Előző sztori

Selyemmajom született Szegeden

Következő sztori

A 25 és 65 év közöttiek elhelyezkedését segítenék a megyében