Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: könnyedén vette a Budaörs elleni akadályt a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged_2011_soroksar43_gs

Ezúttal sem kapott gólt a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely akár nagyobb arányban is legyőzhette volna a Budaörsöt.

Ellenkező előjelekkel várhatták a felek a szombati Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budaörs bajnokit, hisz míg Klausz László tanítványai egy hete megszakították nyeretlenségi sorozatukat, addig a Budaörs az utóbbi öt bajnokiján csupán egyetlen pontot tudott szerezni.

Ismerkedéssel telt az elsőt tíz perc, majd váltott a Szeged-Grosics: a betömörülő vendégekkel szemben főleg beadásokkal, majd átlövésekkel operáltak Germán Tamásék, de ezek elkerülték Tulipán kapus kapuját. Húsz perc elteltével aztán fölénybe került a szegedi gárda, amely egyre többször került helyzetbe: Germán, Andorka és Oláh is tesztelte a vendégek védelmét, de nem jártak sikerrel. Zabari sokadik jó beadása aztán meghozta az áttörést: bár a lapos labda elgurult középen a nélkül, hogy bárki hozzáért volna, végül a hosszún érkező Achim kapásból a bal sarokba vágta azt, 1-0. Lendületben maradt a Szeged-Grosics, a gól nem vett vissza a szegediek harci kedvéből, sőt: három perccel később Szabó Péter centerezésére érkezett Király, akinek fejese a budaörsi kapu felső léce alatt kötött ki, így már két góllal vezetett a Szeged-Grosics. Andorka rövid idő alatt akár le is zárhatta volna a meccset, de nem tudta belőni a ziccereit.

A szünetben kettős cserével igyekezett frissíteni övéin Miskei Attila, a Budaörs mestere, de ez sem hozott áttörést a vendégek játékában. Andorkának újra volt esélye eldönteni a meccset, de közelről fölé vágta a lepattanót egy szöglet után – majd a cseréket követően Obot is kihagyott egy komoly lehetőséget. Az utolsó negyed órára csak tízen maradtak a budaörsiek, de nem kiállítás, hanem sérülés miatt, hiszen addigra mindhárom lehetőségét kihasználta a vendégcsapat, Tányéros azonban nem tudta folytatni, így vérmes reményei nem is lehettek a vendégeknek a hajrában. A Szeged-Grosics gyakorlatilag végig dominálva, könnyedén győzte le az enerváltan futballozó Budaörsöt, ezzel a három ponttal pedig meg is előzte ellenfelét a tabellán Klausz László együttese – valamint tekintve, hogy a Sopron is kikapott, így a hetedik helyre ugrott fel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a következő fordulóban, jövő szombaton 19 órától a Mezőkövesd vendége lesz.

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző
2016. április 9., 16.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Budaörs
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Berger József • asszisztens: Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence
2
0

Labdarúgó NB II, 22. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budaörs 2 – 0 (2-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Berger József (Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence)
Szeged-Grosics: Szántai – Zabari, Farkas, Tóth G., Achim – Szabó P., Berde, Oláh, Király (Pászka, 74′), Andorka (Obot, 62′), Germán (Hegedűs M., 65′). Vezetőedző: Klausz László.
Budaörs: Tulipán – Ferkó, Hegedűs J., Tányéros, Ódé, Csobánki (Csillag – a szünetben), Sajbán Miklós, Menyhárt, Bogáti (Varga B., 74′), Sajbán Máté, Tóth P. (Szabó V. – a szünetben) Vezetőedző: Miskei Attila.
Gólszerzők: Achim (25′), Király (27′)
Sárga lap: Pászka (90+1′) ill. Tányéros (48′), Csillag (90+1′)

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
Vége, Berger lefújja – a Szeged-Grosics az első tíz percet követően szinte végig dominálta a meccset, és magabiztosan győzte le a Budaörsöt, amelyet ezzel a sikerrel meg is előzött a tabellán.
90+2′
Szabó Viktor szerez még labdát a félpályánál, és ki is tudja ugratni Csillagot, de lövése nem okoz gondot Szántainak.
90+1′
Egy-egy sárga még kakaskodásért: Pászka és Csillag szólalkozott össze, jutalmuk egy lap.
90′
Három percet tesz rá Berger József.
87′
Obot is sajnálkozhat, nincs meg a harmadik! Remek egyéni akció volt a Szeged-Grosics télen szerződtetett játékosától, aki három védő mellett is el tudott robogni, majd Tulipánt is elfektette, és már szinte emelte a kezét a gólörömnél, de gólba tartó labdáját az utolsó pillanatban egy visszaérő védő kivágta!
86′
Hegedűs Martin is lövéssel tud zárni egy akciót: a balról indított akció végén a rövidre tartó lövése sem okoz problémát Tulipánnak.
80′
Ez viszont szemre is tetszetős akció volt, mondhatjuk, hogy a Barcelona stílusából sem lógott volna ki: Hegedűs, Pászka és Obot volt a labda útja, majd utóbbi a jobb sarkot vette célba, de Tulipán rajta volt a lövésen. Tíz perc még, semmi sem veszélyezteti a szegediek előnyét.
77′
Egy felesleges faultot követett el a szegedi csapat a saját tizenhatosának vonalánál: jó helyről lőhetett szabadrúgást a Budaörs, de Csillag méterekkel a kapu fölé küldi a labdát.
75′
Tányéros viszont nem tudja folytatni, és bizonyosan nagy lehet a baj, mert azzal ő is tisztában van, hogy nincs több cserelehetősége a Budaörsnek: az utolsó negyedórát kényszerűségből tíz emberrel tölti a pályán a Budaörs.
74′
Kihasználja harmadik cseréjét is Klausz László: Király Patrik helyére Pászka Lóránd áll be.
72′
A vendégek térfelének közepén adogatott a Szeged-Grosics, amikor Berde gondolt egyet, és váratlanul kapura tűzte a pöttyöst: távoli bombája viszont nem volt veszélyes Tulipán kapujára.
70′
Tányérost kell ápolni egy Obottal való párharc, találkozás után: folytatni kényszerül a budaörsi, hiszen nincs több cseréjük a vendégeknek.
69′
Obot! Akárcsak egy hete, most is gólt lőhetett volna csereként, megindulását követően a kapusról felpörgő labdát már nem tudta megfejelni, Tulipán kihasználta adottságbeli előnyeit, és lelopta a szegedi fejéről a labdát.
66′
Ismét egy csere, Bogátit az egykori szegedi játékos, Varga Bence váltja. A Budaörs más szemléletben jött ki a szünet után, de egyelőre ez sem vezetett eredményre, tulajdonképpen végig masszívan áll a lábán a szegedi védelem.
65′
Újabb szegedi csere: a csapatkapitány Germán Tamás jön le, akit Hegedűs Martin vált, a szalag így Szántai kezére kerül.
62′
Először változtat Klausz László: Andorka Pétert hívja le a pályáról a Szeged-Grosics mestere, őt Samuel Obot váltja a pályán.
59′
A ziccer óta csordogál a meccs: nem tud újítani a Budaörs, a Szeged-Grosics így kényelmesen őrzi előnyét – ugyanakkor nagy kár a korábban kihagyott lehetőségekért.
53′
Andorka! Hát már mesterhármasa lehetne! Ez is kimarad tőle, a szögletet Szabó Péter ívelte be, majd Oláh Gergő lövése után Andorka elé csorog a labda, aki két méterről az üresen tátongó kapu fölé vágja azt, elképesztő ziccer volt, de kimaradt!
52′
Szabó Péter tornáztatja meg Tulipánt, miután nagy lendülettel indul meg a jobb szélen, nem is bírják megállítani, majd a kapu felé tört a vonal mellől, de Tulipán oldalra ütötte lövését.
50′
Rögtön a szünetben beállt Csillag veszélyeztet: közeli fejese azonban végül a felső léc fölött megy el.
48′
Tányéros kapja a meccs első sárgáját.
46′
A szünetben kettős cserét eszközölt Miskei Attila: Csobánki és Tóth Péter nem jött ki a második félidőre, őket Csillag és Szabó Viktor váltotta a vendégeknél.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45+1′
Vége az első félidőnek, ami alatt a Szeged-Grosics teljesen megérdemelten vezet 2-0-ra, és ha picit pontosabb a kapu előtt, akár le is zárhatta volna a meccset a szünetre – hasonló folytatást remélünk!
43′
Az utóbbi időszak komolyabb szegedi fölénye most alábbhagy: főleg a pálya közepén zajlik a játék, és nem túlzunk, ha azt mondjuk: jól fog jönni a Budaörsnek a szünet.
39′
Megint Andorka, két gólt is szerezhetett volna két perc alatt! Ezúttal Szabó Péter verte meg védőjét, majd a tizenegyespontra gurította vissza a labdát, Andorka okosan elfektette a kapust, majd a már földön fekvő Tulipán kezébe lőtt – ez ziccer volt, és nagyon könnyen meglehetett volna ismét a harmadik gól!
38′
Zabari igen aktív, és rendre veszélyes is az oldalán vezetett akció, remek beadása után csak Csobánki mentette meg a vendégeket a harmadik bekapott góltól, ugyanis Andorka csúsztatta meg kiválóan a labdát, azonban a gólvonalon álló budaörsi megakadályozta a harmadik szegedi gólt!
34′
Kisebb üresjáratot követően éledezik a Budaörs, Sajbán Miklós jobb oldali, Tóth Péter felé tartó lövését végül Szántainak kell kitolnia a léc alól bravúrra, ez veszélyes volt!
27′
GÓÓÓÓL! Ha egy üzlet beindul! Most a másik szélen vezetheti támadását a Szeged-Grosics, Szabó Péter mesteri középre adására pedig Király érkezik a túloldalon, aki nagy erővel fejeli Tulipán kapujának felső léce alá a labdát, ez védhetetlen, 2-0-ra vezet Klausz László csapata!
25′
GÓÓÓÓÓL! A Szeged-Grosics játékának megvan az eredménye, Zabari remek beadására elsőre még Germán lecsúszik, de a hosszún érkező Achim kapásból a bal alsóba küldi a labdát, ezzel megvan az előny, 1-0!
23′
Ezek a Szeged-Grosics percei, ha nem megy közelről, akkor Oláh Gergő bátran vállalkozik kintről: ezúttal is a tizenhatoson kívülről lő kapura, ehhez már szükség volt Tulipán megmozdulására is, de marad a 0-0.
23′
Úh, ezt most megúszta a vendégcsapat! Szépen fel tudta fűzni a támadását a Szeged-Grosics, Germán pedig kapura is tudott fordulni a 16-oson belül, de nem volt helye már labdájának a betömörülő védők mellett, ahogy a lecsorgót újból kapura tűző Andorka lövése is egy budaörsi védőben akadt el a sok közül, amely a 16-oson belül állt.
21′
Achimot figyelmezteti Berger József utoljára: a szegediek védője egy vendég-kontrát állít meg a felezőnél, ezt még lap nélkül megússza. Sportszerűen zajlik egyébként a meccs.
19′
Oláh Gergő irigyelte meg Sajbán Miklós iménti kísérletét: ő talán még távolabbról küldi kapura a labdát, de ez sem találja el a célterületet.
16′
Az első komolyabb lövés: Sajbán Miklós nem tologatja tovább, 22 méterről is kapura lő, félmagas, életerős lövése ha nem is sokkal, de a bal kapufa mellett hagyja el a pályát. Ezekre nem árt majd figyelni a folytatásban.
15′
Megélénkült a meccs, most Bogáti is a szélen iramodott meg, majd középre kanyarította a labdát, de a szegedi védők ezt könnyedén hatástalanították.
12′
Újabb bizonytalankodás a budaörsiek védelmében: ezúttal Zabari indult meg iramosan, majd jó is volt a centerezése, az érkező Andorka elöl az utolsó pillanatban szabadítottak fel középen!
11′
Az első komolyabb akciót a Szeged-Grosics vezeti: Király Patrik a bal oldalon került a védelem mögé, majd fejjel készítette le Germánnak, aki azonban gyengén fejezte be az akciót, és a kapus kezébe emelt.
6′
Egyelőre csak kóstolgatják egymást a csapatok, nem forogtak veszélyben a kapuk az első percekben – úgy tűnik, tartanak annyira a felek egymástól, hogy kicsit kivárjanak.
1′
Verőfényes napsütésben vette kezdetét a mérkőzés, amelyen Andorka Péter végezte el a kezdőrúgást, így a Szeged-Grosics nyitja a meccset. A szegedi csapat tiszta fehérben, míg a vendég Budaörs zöld-fekete dresszben játszik ma.

16.19 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics újonc, Budaörs elleni mérkőzése! Klausz László a győztes csapaton ne változtass elvet követte, ugyanis pontosan az a kezdő 11 fut ki a pályára, aki egy hete győzni tudott Szigetszentmiklóson.

A mérkőzés Berger József sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Egy győzelemmel megelőzheti a tabellán szombati ellenfelét a Szeged 2011-Grosics Akadémia.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=625517

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 8.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Keresik a BL álomcsapatát, négy szegedi kézilabdázóra szavazhatunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tíz kategóriában hirdetnek győztest.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A csapatkapitány a nyolcadik szegedi szezonjára készül.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megszűnik a látogatási időkorlát a vásárhelyi strandon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

De továbbra is csak a kültéri medencék üzemelnek.

Tovább olvasom

Aktuál