Sport

Labdarúgás: könnyedén vette a Budaörs elleni akadályt a Szeged-Grosics

Labdarúgás: könnyedén vette a Budaörs elleni akadályt a Szeged-Grosics

2016. április 9., szombat
Labdarúgás: könnyedén vette a Budaörs elleni akadályt a Szeged-Grosics
szeged_2011_soroksar43_gs

Ezúttal sem kapott gólt a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely akár nagyobb arányban is legyőzhette volna a Budaörsöt.

Ellenkező előjelekkel várhatták a felek a szombati Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budaörs bajnokit, hisz míg

Klausz László

tanítványai egy hete megszakították nyeretlenségi sorozatukat, addig a Budaörs az utóbbi öt bajnokiján csupán egyetlen pontot tudott szerezni. Ismerkedéssel telt az elsőt tíz perc, majd váltott a Szeged-Grosics: a betömörülő vendégekkel szemben főleg beadásokkal, majd átlövésekkel operáltak Germán Tamásék, de ezek elkerülték Tulipán kapus kapuját. Húsz perc elteltével aztán fölénybe került a szegedi gárda, amely egyre többször került helyzetbe:

Germán

,

Andorka

és

Oláh

is tesztelte a vendégek védelmét, de nem jártak sikerrel.

Zabari

sokadik jó beadása aztán meghozta az áttörést: bár a lapos labda elgurult középen a nélkül, hogy bárki hozzáért volna, végül a hosszún érkező

Achim

kapásból a bal sarokba vágta azt, 1-0. Lendületben maradt a Szeged-Grosics, a gól nem vett vissza a szegediek harci kedvéből, sőt: három perccel később

Szabó Péter

centerezésére érkezett

Király

, akinek fejese a budaörsi kapu felső léce alatt kötött ki, így már két góllal vezetett a Szeged-Grosics. Andorka rövid idő alatt akár le is zárhatta volna a meccset, de nem tudta belőni a ziccereit. A szünetben kettős cserével igyekezett frissíteni övéin

Miskei Attila

, a Budaörs mestere, de ez sem hozott áttörést a vendégek játékában. Andorkának újra volt esélye eldönteni a meccset, de közelről fölé vágta a lepattanót egy szöglet után - majd a cseréket követően Obot is kihagyott egy komoly lehetőséget. Az utolsó negyed órára csak tízen maradtak a budaörsiek, de nem kiállítás, hanem sérülés miatt, hiszen addigra mindhárom lehetőségét kihasználta a vendégcsapat, Tányéros azonban nem tudta folytatni, így vérmes reményei nem is lehettek a vendégeknek a hajrában. A Szeged-Grosics gyakorlatilag végig dominálva, könnyedén győzte le az enerváltan futballozó Budaörsöt, ezzel a három ponttal pedig meg is előzte ellenfelét a tabellán Klausz László együttese - valamint tekintve, hogy a Sopron is kikapott, így a hetedik helyre ugrott fel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a következő fordulóban, jövő szombaton 19 órától a Mezőkövesd vendége lesz.

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző
2016. április 9., 16.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Budaörs
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Berger József • asszisztens: Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence
2
-
0

Labdarúgó NB II, 22. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budaörs 2 - 0 (2-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Berger József (Szilágyi Norbert, Szvetnyik Bence)

Szeged-Grosics:

Szántai - Zabari, Farkas, Tóth G., Achim - Szabó P., Berde, Oláh, Király (Pászka, 74'), Andorka (Obot, 62'), Germán (Hegedűs M., 65').

Vezetőedző:

Klausz László.

Budaörs:

Tulipán - Ferkó, Hegedűs J., Tányéros, Ódé, Csobánki (Csillag - a szünetben), Sajbán Miklós, Menyhárt, Bogáti (Varga B., 74'), Sajbán Máté, Tóth P. (Szabó V. - a szünetben)

Vezetőedző:

Miskei Attila.

Gólszerzők:

Achim (25'), Király (27')

Sárga lap:

Pászka (90+1') ill. Tányéros (48'), Csillag (90+1')

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Vége, Berger lefújja - a Szeged-Grosics az első tíz percet követően szinte végig dominálta a meccset, és magabiztosan győzte le a Budaörsöt, amelyet ezzel a sikerrel meg is előzött a tabellán.
90+2'
Szabó Viktor szerez még labdát a félpályánál, és ki is tudja ugratni Csillagot, de lövése nem okoz gondot Szántainak.
90+1'
Egy-egy sárga még kakaskodásért: Pászka és Csillag szólalkozott össze, jutalmuk egy lap.
90'
Három percet tesz rá Berger József.
87'
Obot is sajnálkozhat, nincs meg a harmadik! Remek egyéni akció volt a Szeged-Grosics télen szerződtetett játékosától, aki három védő mellett is el tudott robogni, majd Tulipánt is elfektette, és már szinte emelte a kezét a gólörömnél, de gólba tartó labdáját az utolsó pillanatban egy visszaérő védő kivágta!
86'
Hegedűs Martin is lövéssel tud zárni egy akciót: a balról indított akció végén a rövidre tartó lövése sem okoz problémát Tulipánnak.
80'
Ez viszont szemre is tetszetős akció volt, mondhatjuk, hogy a Barcelona stílusából sem lógott volna ki: Hegedűs, Pászka és Obot volt a labda útja, majd utóbbi a jobb sarkot vette célba, de Tulipán rajta volt a lövésen. Tíz perc még, semmi sem veszélyezteti a szegediek előnyét.
77'
Egy felesleges faultot követett el a szegedi csapat a saját tizenhatosának vonalánál: jó helyről lőhetett szabadrúgást a Budaörs, de Csillag méterekkel a kapu fölé küldi a labdát.
75'
Tányéros viszont nem tudja folytatni, és bizonyosan nagy lehet a baj, mert azzal ő is tisztában van, hogy nincs több cserelehetősége a Budaörsnek: az utolsó negyedórát kényszerűségből tíz emberrel tölti a pályán a Budaörs.
74'
Kihasználja harmadik cseréjét is Klausz László: Király Patrik helyére Pászka Lóránd áll be.
72'
A vendégek térfelének közepén adogatott a Szeged-Grosics, amikor Berde gondolt egyet, és váratlanul kapura tűzte a pöttyöst: távoli bombája viszont nem volt veszélyes Tulipán kapujára.
70'
Tányérost kell ápolni egy Obottal való párharc, találkozás után: folytatni kényszerül a budaörsi, hiszen nincs több cseréjük a vendégeknek.
69'
Obot! Akárcsak egy hete, most is gólt lőhetett volna csereként, megindulását követően a kapusról felpörgő labdát már nem tudta megfejelni, Tulipán kihasználta adottságbeli előnyeit, és lelopta a szegedi fejéről a labdát.
66'
Ismét egy csere, Bogátit az egykori szegedi játékos, Varga Bence váltja. A Budaörs más szemléletben jött ki a szünet után, de egyelőre ez sem vezetett eredményre, tulajdonképpen végig masszívan áll a lábán a szegedi védelem.
65'
Újabb szegedi csere: a csapatkapitány Germán Tamás jön le, akit Hegedűs Martin vált, a szalag így Szántai kezére kerül.
62'
Először változtat Klausz László: Andorka Pétert hívja le a pályáról a Szeged-Grosics mestere, őt Samuel Obot váltja a pályán.
59'
A ziccer óta csordogál a meccs: nem tud újítani a Budaörs, a Szeged-Grosics így kényelmesen őrzi előnyét - ugyanakkor nagy kár a korábban kihagyott lehetőségekért.
53'
Andorka! Hát már mesterhármasa lehetne! Ez is kimarad tőle, a szögletet Szabó Péter ívelte be, majd Oláh Gergő lövése után Andorka elé csorog a labda, aki két méterről az üresen tátongó kapu fölé vágja azt, elképesztő ziccer volt, de kimaradt!
52'
Szabó Péter tornáztatja meg Tulipánt, miután nagy lendülettel indul meg a jobb szélen, nem is bírják megállítani, majd a kapu felé tört a vonal mellől, de Tulipán oldalra ütötte lövését.
50'
Rögtön a szünetben beállt Csillag veszélyeztet: közeli fejese azonban végül a felső léc fölött megy el.
48'
Tányéros kapja a meccs első sárgáját.
46'
A szünetben kettős cserét eszközölt Miskei Attila: Csobánki és Tóth Péter nem jött ki a második félidőre, őket Csillag és Szabó Viktor váltotta a vendégeknél.
46'
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek, ami alatt a Szeged-Grosics teljesen megérdemelten vezet 2-0-ra, és ha picit pontosabb a kapu előtt, akár le is zárhatta volna a meccset a szünetre - hasonló folytatást remélünk!
43'
Az utóbbi időszak komolyabb szegedi fölénye most alábbhagy: főleg a pálya közepén zajlik a játék, és nem túlzunk, ha azt mondjuk: jól fog jönni a Budaörsnek a szünet.
39'
Megint Andorka, két gólt is szerezhetett volna két perc alatt! Ezúttal Szabó Péter verte meg védőjét, majd a tizenegyespontra gurította vissza a labdát, Andorka okosan elfektette a kapust, majd a már földön fekvő Tulipán kezébe lőtt - ez ziccer volt, és nagyon könnyen meglehetett volna ismét a harmadik gól!
38'
Zabari igen aktív, és rendre veszélyes is az oldalán vezetett akció, remek beadása után csak Csobánki mentette meg a vendégeket a harmadik bekapott góltól, ugyanis Andorka csúsztatta meg kiválóan a labdát, azonban a gólvonalon álló budaörsi megakadályozta a harmadik szegedi gólt!
34'
Kisebb üresjáratot követően éledezik a Budaörs, Sajbán Miklós jobb oldali, Tóth Péter felé tartó lövését végül Szántainak kell kitolnia a léc alól bravúrra, ez veszélyes volt!
27'
GÓÓÓÓL! Ha egy üzlet beindul! Most a másik szélen vezetheti támadását a Szeged-Grosics, Szabó Péter mesteri középre adására pedig Király érkezik a túloldalon, aki nagy erővel fejeli Tulipán kapujának felső léce alá a labdát, ez védhetetlen, 2-0-ra vezet Klausz László csapata!
25'
GÓÓÓÓÓL! A Szeged-Grosics játékának megvan az eredménye, Zabari remek beadására elsőre még Germán lecsúszik, de a hosszún érkező Achim kapásból a bal alsóba küldi a labdát, ezzel megvan az előny, 1-0!
23'
Ezek a Szeged-Grosics percei, ha nem megy közelről, akkor Oláh Gergő bátran vállalkozik kintről: ezúttal is a tizenhatoson kívülről lő kapura, ehhez már szükség volt Tulipán megmozdulására is, de marad a 0-0.
23'
Úh, ezt most megúszta a vendégcsapat! Szépen fel tudta fűzni a támadását a Szeged-Grosics, Germán pedig kapura is tudott fordulni a 16-oson belül, de nem volt helye már labdájának a betömörülő védők mellett, ahogy a lecsorgót újból kapura tűző Andorka lövése is egy budaörsi védőben akadt el a sok közül, amely a 16-oson belül állt.
21'
Achimot figyelmezteti Berger József utoljára: a szegediek védője egy vendég-kontrát állít meg a felezőnél, ezt még lap nélkül megússza. Sportszerűen zajlik egyébként a meccs.
19'
Oláh Gergő irigyelte meg Sajbán Miklós iménti kísérletét: ő talán még távolabbról küldi kapura a labdát, de ez sem találja el a célterületet.
16'
Az első komolyabb lövés: Sajbán Miklós nem tologatja tovább, 22 méterről is kapura lő, félmagas, életerős lövése ha nem is sokkal, de a bal kapufa mellett hagyja el a pályát. Ezekre nem árt majd figyelni a folytatásban.
15'
Megélénkült a meccs, most Bogáti is a szélen iramodott meg, majd középre kanyarította a labdát, de a szegedi védők ezt könnyedén hatástalanították.
12'
Újabb bizonytalankodás a budaörsiek védelmében: ezúttal Zabari indult meg iramosan, majd jó is volt a centerezése, az érkező Andorka elöl az utolsó pillanatban szabadítottak fel középen!
11'
Az első komolyabb akciót a Szeged-Grosics vezeti: Király Patrik a bal oldalon került a védelem mögé, majd fejjel készítette le Germánnak, aki azonban gyengén fejezte be az akciót, és a kapus kezébe emelt.
6'
Egyelőre csak kóstolgatják egymást a csapatok, nem forogtak veszélyben a kapuk az első percekben - úgy tűnik, tartanak annyira a felek egymástól, hogy kicsit kivárjanak.
1'
Verőfényes napsütésben vette kezdetét a mérkőzés, amelyen Andorka Péter végezte el a kezdőrúgást, így a Szeged-Grosics nyitja a meccset. A szegedi csapat tiszta fehérben, míg a vendég Budaörs zöld-fekete dresszben játszik ma.

16.19

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics újonc, Budaörs elleni mérkőzése! Klausz László a győztes csapaton ne változtass elvet követte, ugyanis pontosan az a kezdő 11 fut ki a pályára, aki egy hete győzni tudott Szigetszentmiklóson.

A mérkőzés Berger József sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Egy győzelemmel megelőzheti a tabellán szombati ellenfelét a Szeged 2011-Grosics Akadémia.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=625517

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.