Sport

Labdarúgás: visszavágott a Paks, semmi sem jött össze a SZEOL-nak

Labdarúgás: visszavágott a Paks, semmi sem jött össze a SZEOL-nak

2016. április 17., vasárnap
Labdarúgás: visszavágott a Paks, semmi sem jött össze a SZEOL-nak
szeol-paksII16kf

Az idény legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a Paksi FC II. ellenében a SZEOL SC, amely húsz perc után kapusát is elvesztette.

Nem várt könnyű idegenbeli túra a SZEOL SC-re: bár Tóth Ákos tanítványai idehaza 7-1-re verték az NB I-es csapat fakóját, ugyanakkor a hazai gárda a mezőny egyik leggólerősebb csapata volt a forduló előtt. Ezúttal három élvonalbeli tapasztalattal rendelkező labdarúgó kezdett a paksi fakóban. Szegedi fölénnyel telt az első negyed óra, bár komoly próba elé nem tudták állítani Csoknyai kapust Grünvald Attiláék. A meccs fordulópontja mintegy húsz perc elteltével következett be: Leindler Domonkos sodorta el a kiugró paksi támadót a 16-oson belül, amiért kiállította őt Sipos Katalin játékvezető, a hazaiak pedig büntetőt végezhettek el, amit gólra is váltottak, 1-0. Kapust kellett cserélnie a szegedieknek, így Végh Ariel helyére állt be Dongó Dénes – a szituációból felocsúdva ugyan próbált támadni a SZEOL, de a félidő hajrájában egy igen szerencsés találattal megduplázta előnyét a Paks. A szünetben kapusa mellett középhátvédjét is elvesztette a SZEOL, hiszen Gajág Gergő a félidő előtt jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset. Kockáztatott a Szeged, amely ment előre emberhátrányban is, de a pici momentumok mindig a Paks javára döntöttek: egy megpattanó lövés után már három gól volt a hazaiak előnye. Sőt, a szöglet után Péter már négyre növelte a paksi fórt – néhány minutummal később azonban egy halvány remény felcsillant a SZEOL számára Kéri Tamás értékesített büntetője után. Negyed órával a vége előtt azonban lehűtötte a szegedi kedélyeket a Paks, amely a kapu előtt gyakorlatilag minden lehetőségét kihasználta, és ötödjére is betalált – a SZEOL, vagy korábbi nevén Tisza Volán SC 2012 augusztusa óta nem kapott öt gólt bajnokin, akkor a Soroksár szórt ötöt a szegedieknek az NB III Alföld csoportjának 2012/13-as idényének második fordulójában. Ezzel második tavaszi vereségét könyvelhette el a SZEOL, amely mindezzel együtt is megtartotta második helyét a tabellán, de a Komlóhoz hasonlóan 47 ponttal áll, igaz, egy meccs előnye még mindig van Beretka Péteréknek. A szegediek a következő fordulóban a Monor ellen javíthatnak a Felső Tisza-parti stadionban.

Paks, 100 néző
2016. április 17., 17.00
Paksi FC II.
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek
Játékvezető: Sipos Katalin •* Asszisztens: Legeza László, Molnár Máté.
5
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 27. forduló:

Paksi FC II. - SZEOL SC 5 - 1 (2-0)

Paks, 100 néző. Vezette: Sipos Katalin (Legeza László, Molnár Máté).

Paks II.:

Csoknyai - Bagó, Szekszárdi, Asztalos, Hanol, Kiss T., Nagy Á., Nagy R., Simon, Péter, Kővári.

Vezetőedző:

Osztermájor Gábor.

SZEOL:

Leindler - Kéri, Gajág (Beretka - a szünetben), Rácz, Grünvald, Végh (Dongó, 25'), Varga R., Forró, Puskás, Maksimovic, Tomisic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Kiss T. (27' - büntetőből), Asztalos (39'), Simon (51'), Péter (62'), Kővári (75') ill. Kéri (67' - büntetőből)

Sárga lap:

Dongó (51'), Beretka (72')

Kiállítva:

Leindler (24') Tóth Ákos:

"Ez egy ilyen nap volt, a tizenegyes és a kiállítás persze nagyban befolyásolta a játékot, de ettől függetlenül mérges vagyok, mert nem ezért lett ilyen arányú a vereségünk. Eddig nem volt ránk jellemző, hogy szögletből kaptunk volna gólokat, ma viszont háromszor is betaláltak nekünk sarokrúgás után. Örülök, hogy egy meccsen jött ki több negatív tényező, ez jobb, mintha több meccsen jöttek volna elő a hibák. A közvetlen riválisok hozzánk hasonlóan hibáztak, ezzel az a helyzet állt elő, hogy ezzel a vereséggel is közelebb kerültünk a céljainkhoz, hogy kevesebb a hátralévő forduló. Természetesen megpróbáljuk magunkat összeszedni jövő hétre, és javítani akarunk a következő meccsen. Ahogyan a Paks elleni meccsen az ősszel mi, ma most az ellenfelünk lőtte be minden helyzetét."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+1'
Vége - talán jobb is, ha elfelejtik ezt a meccset a szegediek, ami rossz megtörténhet, az meg is történt ma a SZEOL-lal, miközben a paksiak oldalán minden sült - a szezon legnagyobb vereségét szenvedte el ezzel a SZEOL, de a Tisza-partiak maradnak a tabella második helyén.
90'
Mindössze egyetlen perc hosszabbítást jelez Sipos Katalin.
88'
Maksimovic léphetett volna ki kétszer is ígéretes helyzetben, de előbb lerántották őt következmények nélkül, majd talán éppen a leshatárról ugrott volna ki, de határozottan emelte a zászlaját a partjelző.
83'
KIMARAD A ZICCER! Varga Richárd adott egy forintos labdát Nikola Maksimovicnak, a teljesen leállt paksi védelem asszisztálásával Csoknyaira vezethette a labdát Maksimovic, de 14 méterről lábon lőtte a kapust, óriási helyzet volt!
82'
Két jó ütemű védőmegmozdulás a Pakstól: Maksimovic és Buzási kiugratásánál is az utolsó pillanatban mentenek a hazai védők a meginduló szegedi támadók elöl.
75'
Gól, gyakorlatilag az ötödik lehetőségéből az ötödik gólját szerzi a Paks: egy bal oldali beadás után Kővári fordul le a Forróról, majd Dongó mellett a szegedi kapuba lő közelről, 5-1.
72'
Nem úgy Beretka: a szegedi csatár az első faultjáért meg is kapta a sárgát.
71'
Erre nincs rászorulva a Paks: a csereként beállt Bognár egymás után háromszor is igen keményen lépett oda ellenfeleinek, de nem kapott lapot egyikért sem.
69'
Beretka tört ki a jobb oldalon, majd faultolták a 16-os jobb sarkánál: ő végezte el a szabadrúgást, ami gyengén érkezett középre, ebből indíthatta kontráját a Paks, ám az ígéretesen induló támadást végül megakadályozza a szegedi védelem.
67'
Gól, Kéri a jobb felsőbe lő pontosan, a kapus az ellenkező irányba ment, szépít a SZEOL - lesz-e még csavar a meccsen? Maksimovic közben visszajöhet a pályára ápolását követően.
65'
TIZENEGYES ITT IS! Egy szegedi szöglet után Beretka lövi keresztbe a labdát a kapu előtt, Csoknyai pedig lábbal ütközött Maksimoviccal, a gólba tartó labdát végül egy hazai védő a gólvonalról rúgja ki, viszont Sipos Katalin ezúttal is büntetőt ítél!
62'
Ez egy ilyen nap, minden összejön a Paksnak: eddig ez sem volt jellemző a SZEOL-ra, hogy a szögletek utáni védekezéssel gond lett volna, most viszont a kornert követően lepattan a labda a hosszúnál, az érkező Péter pedig bestukkolja azt, 4-0.
59'
A Paks biztos előnyének tudatában nyugodtan futballozhat már - nem is sietik el a támadások építését a hazaiak,.
57'
Emberhátrányban is próbálkozik a SZEOL: az imént jobbról Kéri, majd balról Maksimovic is középre ívelt, de egyik centerezés sem okoz gondot a hazai védelemnek.
51'
Dongó kap sárgát az iménti eset reklamálása után.
51'
Gól, 3-0 - Ami nem jön az egyik oldalon, az rögtön jön a másikon: egy kipattanó labdát kézzel vesz át a paksi támadó, majd lövése megpattan, így Dongó mozgásával ellentétes irányba vágódik a labda, a kapus tehetetlen, 3-0.
50'
Egy jól felépített akciót végül Forró Attila fejez be lövéssel: nem tudja megtornáztatni azonban Csoknyai kapust.
47'
Kiváló akciót vezet a SZEOL, amely a teljes bal oldalt be tudja játszani: Grünvald-Tomisic-Beretka volt a labda útvonala, majd utóbbi beadását az ígéretes helyzetben lévő Nikola Maksimovic nem tudta átvenni a kapuval szemben 14 méterről.
46'
A szünetben Gajágot Beretka váltotta.
46'
Folytatódik a meccs.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek: ami gond jelentkezhetett a SZEOL-nál, az 45 perc alatt összejött, kemény folytatás vár a szegediekre az atomvárosban.
45'
Egy perc hosszabbítást jelez Sipos Katalin sporttárs.
43'
Szegény embert az ág is húzza: Gajág Gergő jelezte, hogy nem tudja folytatni - szóval a szünet után cserélnie kell megint Tóth Ákosnak, Beretka Péter melegít intenzíven.
40'
Két szögletig is eljut a SZEOL, de a beívelések nem hoznak eredményt. Elkeseredetten próbálkoznak a szegediek, de emberhátrányban nem lesz egyszerű a folytatás!
39'
Gól, 2-0... Szerencséje van a Paksnak, miután egy szöglet után két fejen is megcsúszik a labda, majd a berobbanó Asztalos lábáról a felső léc alá vágódik a bogyó, némileg szerencséje is volt a hazaiaknak, de ezzel már kettővel megy a Paks.
31'
Kezd kijönni a szorításból a SZEOL, Maksimovic léphetett ki egy kontrával, de mikor megtolta volna már a hazaiak térfelén, akkor elsodorták őt a védők.
30'
Beszorul a SZEOL, amely a gól óta kicsit beszorult: ezúttal Nagy Richárd lő távolról egy sarokrúgás után, de a 16-os sarkáról az oldalhálót találja el.
29'
Dongó mutat be egy nagy védést, miután egy távoli lövést üt a kapu fölé - a szöglet után pedig tisztáz a szegedi védelem.
28'
Rácz keresztezik remekül, miután Nagy Ádám tört volna kapura, de mielőtt igazán veszélyes lett volna, odaért a szegedi védő!
27'
Gól, Kiss Tamás nem hibázta el a büntetőt, Dongó Dénes ugyan hozzáért a bal alsó felé tartó labdára, de nem tudta hárítani: gól és emberelőnyben a Paks.
25'
Tóth Ákosnak cserélnie kell: Dongó Dénesre nem hárul hálás szerep, hiszen beállását követően rögtön büntetőt kellene védenie, Végh Ariel jön le a SZEOL-ból, hogy beállhasson a kapus.
24'
... és a pirosat is előhúzza az iménti esetért, kapusát veszti tehát a SZEOL, és büntetőt rúghat a Paks!
24'
Ez viszont már annál inkább, büntetőt kap a Paks! Egy kiugratásnál egymásra várt a szegedi védelem és Leindler, majd a kapus hátrált, a kiugró támadót pedig végül testtel elsodorta a 16-oson belül, Sipos Katalin rögtön a mészpontra mutatott!
21'
Gajág indította remekül Tomisicet, akit az oldalvonal mellett, a 16-ossal egy vonalban vágtak fel - a beívelés azonban nem hozott veszélyt a paksi kapu előtt.
16'
Ez szép játék volt, Grünvald és Végh Ariel összjátéka után Maksimovic léphetett ki a szélen, ígéretesen középre kanyarodó labdáját azonban szögletre tudta tisztázni a hazai védelem.
15'
Csoknyai! Először kell komolyabban játékba avatkoznia a paksi kapusnak, miután Tomisic kap egy remek indítást, nagyot sprintelt a labdáért, de a kimozduló Csoknyai bravúrral rávetődött, és a tizenhatos sarkánál begyűjtötte a labdát!
12'
Végh Ariel felrúgásáért ígéretes helyről végezhet el szabadrúgást a SZEOL, de Maksimovicot is szabálytalannak látja a felugrásnál Sipos Katalin játékvezető: a meccset vezető hölggyel kapcsolatban megjegyezhetjük, hogy eddig pozitív emlékei vannak a bíróról a szegedieknek, hiszen az ő vezetése mellett nyertek 5-0-ra Szekszárdon, valamint korábban 4-0-ra Baján.
10'
Továbbra sem alakult ki nagyobb helyzet a meccsen: a SZEOL labdabirtoklásban ellenfele fölé nő, de ez nem mutatkozik meg a kapu előtti szituációkban.
8'
A szegedi szöglet után felszabadít a hazai védelem: egyelőre a paksi hátsó alakzatnak jóval több feladata van.
7'
A SZEOL lép fel kezdeményezőbben továbbra is: Végh Ariel jutott túl a hazai védőkön a tizenhatos oldalánál, majd lapos lövését blokkolták a hazaiak.
4'
Mezőnyjátékkal telnek az első percek: a SZEOL ugyan járatja a labdát, de egyelőre nem alakult ki komolyabb lehetőség a meccsen.
1'
A SZEOL kezdte a mérkőzést.

16.55

- Köszöntjük olvasóinkat Paksról! A meccset a centerpályán játsszák, ahol tegnap a Videotont fogadta az NB I-es együttes. Szélcsendben, borús időben jöttek ki a csapatok, a hazaiak tiszta fehérben, a SZEOL hagyományos kék-fekete szerelésében lép pályára.

A találkozó Sipos Katalin sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.