Sport

Labdarúgás: ezúttal is nyerni tudott az Ásotthalom a Mórahalom otthonában + FOTÓK

Labdarúgás: ezúttal is nyerni tudott az Ásotthalom a Mórahalom otthonában + FOTÓK

2016. április 20., szerda
Labdarúgás: ezúttal is nyerni tudott az Ásotthalom a Mórahalom otthonában + FOTÓK
morahalom-asotthalom012kf

Akárcsak tavaly, idén is legyőzi idegenben a Mórahalmot az Ásotthalom, amely a kupában ismét borsot tudott törni a szomszédvár otthonában riválisa orra alá.

Ismét a Móradomb körúton találkozott a Mórahalom és az Ásotthalom a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupában: tavaly az elődöntőben, ezúttal a negyeddöntőben hozta össze a sors a két homokháti együttest. Rögtön belekezdtek a csapatok: alig telt el két perc, és mindkét csapatnak volt már kapura tartó lövése. Az első tíz percet dominálta a Mórahalom, amely a széleken rendre a vendég védelem mögé tudott kerülni, de nem tudta befejezni akcióit, ezt pedig csak a tizedik percben bánhatta igazán, amikor

Balogh Ádám

bal oldali, kapu előterébe belőtt szabadrúgásába nem ért bele senki, azonban pont így lett veszélyes, és egy pattanás után

Ótott-Kovács Dániel

kapujában kötött ki, 0-1. A folytatásban is inkább Magyar Györgyék előtt adódott lehetőség a kapu előtt, de komoly feladat elé nem tudták állítani

Vasas Gábort

, míg az Ásotthalom jóval komolyabb százalékban használta ki helyzeteit:

Mihalkó Máté

vezethette zavartalanul sokáig a labdát a hazaiak térfelén, majd a szélre kitett labdával remekül szöktették a védők gyűrűjéből, a leshatárról kibújó

Baji Renátót

, aki nem hibázott ziccerben, és a kapust is kicselezve megduplázta csapata előnyét, 0-2. Nehéz helyzetbe került tehát a Mórahalom, majd a félidő utolsó percei inkább a küzdelemről szóltak, így kétgólos ásotthalmi előnnyel ért véget a homokháti rangadó első 45 perce. A szünetben próbált frissíteni övéin

Magyar György

,

Mészáros Tibor

állt be

Sasa Vojnic-Zelic

helyett, de az első negyed óra kevés helyzetet hozott. Kockáztatnia kellett a Mórahalomnak, amely egyre fentebb tolta a védekezését, nem egyszer az összes mezőnyjátékos az Ásotthalom térfelén tartózkodott, végül az erősödő hazai nyomást követően egy óra játék után tudott zárkózni a Mórahalom Magyar György

Dalibor Crkvenjakov

kapu előtt keresztbelőtt, majd bepasszolt labdája után, 1-2. A szépítést követően is ment előre a Mórahalom, de a kapu előtt rendre pontatlanság csúszott a kivitelezésbe a hazaiaknál, az Ásotthalom pedig okosan azt játszotta, amit ilyenkor kell - bár jóval többet volt

Kószó László

együttesének tizenhatosának előterében a labda, de Vasas Gábornak elvétve akadt komoly feladata, így már lassan azt mondhatjuk, hogy nyerni jár az Ásotthalom Mórahalomra, hiszen a tavalyi kupameccset követően, amikor ugyanilyen arányban nyerni tudtak az elődöntőben Baji Renátóék, a 2014/15-ös bajnokságban aratott győzelem mellett ismét sikerrel vívott meg egy meccset a Móradomb körúton az Ásotthalom, amely egy éven belül harmadjára győzte le a szomszédvárat. A Mórahalom a hétvégén a Szőreg vendégeként folytatja a megyeegyes bajnokságot, és egy sikerrel pontszámban befoghatja, míg a nyert meccsek tekintetében meg is előzheti a listavezető Algyőt, míg az Ásotthalomra a későbbi, elődöntős feladatok előtt hétvégén a Kistelek vár hazai pályán a bajnokságban.

Mórahalom, 400 néző
2016. április 20., 17.00
Mórahalom VSE
Ásotthalom TE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bánáthy János • Asszisztens: Török Sándor, Minda Gábor
1
-
2

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa negyeddöntő:

Mórahalom VSE - Ásotthalom TE 1 - 2 (0-2)

Mórahalom, 400 néző. Vezette: Bánáthy János (Török Sándor, Minda Gábor)

Mórahalom:

Ótott-Kovács - Bokányi R., Szücs, Zsoldos, Pócs D. (Varga K., 64'), Vojnic-Zelic (Mészáros T. - a szünetben), Magyar, Szalma, K. Tóth, Pócs T., Crkvenjakov.

Játékos-edző:

Magyar György.

Ásotthalom:

Vasas - Németh P. (Hatvani I., 73'), Vastag, Szabadi, Mészáros Z., Grósz, Balogh Á., Kothencz L. (Gajdacsi, 70'), Mihalkó M., Szabó T., (Szűcs D., 86') Baji.

Vezetőedző:

Kószó László.

Gólszerzők:

Magyar (62') ill. Balogh Á. (10'), Baji (35')

Sárga lap:

K. Tóth (21') ill. Balogh Á. (41'), Baji (41'), Németh P. (45'), Gajdacsi (75') Magyar György:

"Az első gólig jól játszottunk, jól kezdtünk, viszont mindkét gólt kicsit fura szituáció előzött meg. Kértem a játékosoktól, hogy harminc méteren belül lehetőleg ne szabálytalankodjunk, viszont öt percen belül ezt háromszor is megszegtük, majd egy szabadrúgásból kaptunk egy gólt. Megbeszéltük, hogy nem futunk be a tizenhatoson belülre, de ez sem működött. A másodiknál nagy hibát követtünk el, azt nem tudom megítélni, hogy les volt-e az a szituáció. A játékvezető véleményem szerint kicsit erélytelen volt a meccs egészét nézve, az asszisztensei sem segítették a munkáját. A kapu előtti lehetőségeinkkel viszont nem éltünk, nem voltunk elég határozottak ezeknél a szituációknál. A második félidőben csak a kontrában bízott az Ásotthalom, nekünk pedig akármilyen lehetőségünk volt az ötösön belül, nem éltünk ezzel. Akár másfél tizenegyest is számon kérhetnénk a játékvezetőnk, még ha kezd is kicsit rosszul kinézni, hogy folyton őket hibáztatom, de azt gondolom, ennyi hibát nem lehet elkövetni egy ilyen rangadón. Még ha nem is a BL-döntőről van szó, de nem szabad elrontani így a játékot. Megyünk tovább, a mai meccsen a küzdeni akarással nem volt gond, inkább a helyzetkihasználással. Megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot. A szerda-szombat ritmus kiveheti az erőt a játékosokból a folytatásban, ez mindenkinél gondot jelenthet, még ha szerintem lehetett volna tovább is húzni a bajnokságot."

Kószó László:

"Nagyon rosszul kezdett a csapat, az első öt percben két gólt is kaphattunk volna. Az első negyed órát követően fegyelmezetten futballoztunk, a két gólunk előtti szituációkra készültünk, pontosan fejeztük be az akcióinkat a labdaszerzések után. Az első félidő végére nehezen tudtuk megoldani Magyar Gyuri semlegesítését, majd a szünet után a szélnek is köszönhetően a Mórahalom került fölénybe, nem tudtuk megtartani a labdát, nehézzé vált a 70. perc környékén a meccs. Erőltetett menetté válnak a következő hetek, hiszen két hétközi forduló mellett kupameccset is játszunk, így angol stílusban fogunk futballozni a következő hat hétben."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
VÉGE! Bánáthy lefújja, akárcsak egy éve, most is nyerni tud a kupában az Ásotthalom a Móradomb körúton, és a legjobb négy közé jut sikerével, míg a Mórahalom búcsúzni kényszerül!
90+3'
K. Tóth még lőhetett egyet Bokányi felívelése után, egy átvételt követően kapura is tudott fordulni, de pont középre ment a labda, ezt Vasas megfogta.
88'
Magyar rúgása felperdül, és Vasas kezében köt ki: fel is zúg a publikum, ebben akár az egyenlítés is benne volt, és innen már nagyon kevés ideje maradt erre a Mórahalomnak.
88'
Nagy lehetőség a Mórahalom előtt: a tizenhatos bal oldaláról, a vonalról végezhet el szabadrúgást a hazai csapat.
86'
Cserél az Ásotthalom: Szabó Tamás kap tapsot a vendég drukkerektől, őt Szűcs Dávid váltja az utolsó percekre.
85'
Itt volt a labda az ikszhez! Magyar tartott meg egy labdát a bal szélen, majd centerezése után az érkező Crkvenjakov még hozzá is tudott érni, de már nem tudta erővel kapura tenni, ez ziccer volt!
82'
Enyhül most a mórahalmi fölény, és a hazaiak kapuja előtt tudja tartani huzamosabb ideig az Ásotthalom a labdát - ugyanakkor egyre többet kell kockáztatnia a hazaiaknak, a döntetlen pedig "csak" tizenegyesekre elég!
76'
Ez nagy lehetőség volt, Zsoldos okosan visszahúzta a labdát az alapvonalról, középre gurítására azonban nem érkezett egy mórahalmi sem!
75'
Gajdacsi kap lapot, miután összeakaszkodott ellenfelével a hazai alapvonalnál történt fault után.
73'
Újabb vendég csere: Németh Pétert Hatvani István váltja az Ásotthalomban.
72'
Majdnem így lett veszélyes: Szücs jó 30-ról lőtt kapura, de picit lecsúszott neki, viszont pont így pattant le a tizenegyespontnál, a berobbanó Crkvenjakov azonban ha egy hajszállal is, de lemaradt - igaz, lest is jelzett rögtön az asszisztens.
71'
Ebből most nem lett veszély: Crkvenjakov az alapvonalon túlról fejelte vissza a labdát a kornert követően, a futball egy íratlan szabálya tehát most nem igazolta magát.
70'
Cserél az Ásotthalom: Kothencz Levente jön le a pályáról, akit Gajdacsi vált - ugyanakkor mindezt egy védekező szögletnél teszik a vendégek, ami nem jó ómen általában.
68'
Ebben is több volt: Varga húzta meg a bal oldalon, egészen az alapvonalig tört a labdával, majd középen ugyan ketten is várták, de beadása magas volt mindkét csapattársának.
67'
Magyar tesztelte mintegy 25 méterről egy szabadrúgást követően Vasast: a léc alá tartó labda azonban nem okozott gondot a kapusnak.
64'
Cserél a Mórahalom: Pócs Dániel helyét Varga Krisztián foglalja el a hazaiaknál.
62'
GÓÓÓÓÓL! Szépít a Mórahalom! Beszorult az utóbbi percekben az Ásotthalom, majd egy szabadrúgás utáni rövid felszabadítást Szalma emelt vissza az ötösre, ahol a védőről lecsorgó labdát ellőtt Vasas mellett Crkvenjakov, a bal kapufánál érkező Magyar pedig egy lépésről bepasszolta, 1-2!
59'
Mit mentett Németh Péter! Szalma tartott bent egy labdát a jobb szélen, majd centerezését ugyan megcsúsztatta a hazai védelem középen, de az érkező Pócs Dániel kapásból lőtt volna kapura, jó helyre is tartott lövése, de Németh önfeláldozóan blokkolt!
58'
Pócs Tamás kapott egy remek keresztlabdát jobbról, majd egy pattanás után 13 méterről lőtt, de labdája jóval Vasas kapuja felett kötött ki. Telik az idő, amely egyre jobban szorítja a Mórahalmot!
57'
Sportszerűségből jeles: Szücs kíséri le egy fejpárbaj után lent maradó ellenfelét, Mihalkó Mátét, akit egyik karján Kószó mester, másikon a mórahalmi védő segít le.
54'
Szücs remekül állította meg a védőtársát már otthagyó Bajit a vendégek kontrájánál a mórahalmi tizenhatos előterében: fontos mentés volt a védőtől, mert mögötte már csak az üres terület és Ótott-Kovács állt.
52'
Főleg mezőnyjátékkal teltek a szünet utáni első percek: egyelőre elég sok kemény párharc tarkítja a második félidőt, de helyzetek nélkül a felek.
46'
A szünetben cserélt a Mórahalom: Mészáros Tibor állt be, míg Vojnic-Zelic nem jött ki a folytatásra.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek: hiába kezdett jobban a Mórahalom, az Ásotthalom veszélyesebben futballozott a folytatásban, és kétgólos előnnyel mehet a szünetre - jóval több kell a kapu előtt a hazaiaktól, ha az elődöntőbe akarnak jutni!
45'
Németh Péter is sárgát kap: Magyart buktatja az ásotthalmi védő. Kicsit kezd eldurvulni a meccs, ebből a szempontból jól fog jönni a szünet.
41'
Két ásotthalmi is sárgát kap, méghozzá mindkét gólszerző besárgul: előbb Balogh Ádámnak mutatja fel Bánáthy játékvezető a Magyar ellen elkövetett szabálytalanságért utólag, majd Baji is lapot kap, amiért kézzel vett át egy indítást.
38'
Crkvenjakov és Vasas ütközik össze az ötösnél egy remek lapos szöktetés után: a hazaiak büntetőt reklamálnak, de a felszabadítás után bedobással jöhet majd a Mórahalom. Folytatni tudják mindketten a játékot, szerencsére nincs sérülés.
35'
GÓÓÓÓÓL! 2-0 az Ásotthalomnak! Mihalkó vezethette középen a labdát hosszan, majd megvárta, míg felér a társ a szélen, a kiugratás Baji felé pontos volt a védelem mögé, a leshatárról, a védők gyűrűjéből kiugró csatár pedig elfektette Ótott-Kovácsot is, majd begurította az üres kapuba, 0-2!
30'
Egy újabb jobb oldali beadás, ez már lövéssel fejeződik be: a csúsztatott labda Magyar elé kerül a tizenhatos vonalán a balösszekötő helyén, kapáslövése azonban az oldalhálóban hal el.
29'
Megint Szalma jobb oldali beadása jelent veszélyt a kapu előtt, de ebbe belelépnek, így nem tud már játékba avatkozni az érkező Crkvenjakov.
26'
Magyart találja meg a bal oldali szöglet, de nem tudja kapu felé irányítani fejesével a labdát: ebben talán több volt. Az utóbbi percek a hazaiak dominanciájával telnek, ugyanakkor komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni a mórahalmiak.
21'
K. Tóth kapja a meccs első sárgáját, aki még az ásotthalmi térfélen állít meg egy kibontakozó vendég kontrát.
18'
Ismét az ásotthalmi védelem bal oldalát bontja meg a Mórahalom, de Szalma beadása pontatlan a középen érkező társak felé.
14'
Ígéretes helyzetben ugrott volna ki Crkvenjakov, de mire lendületbe jött volna a mórahalmi támadó, megállította őt a partjelző emelkedő zászlaja. Magas ritmusú, élvezetes a meccs eddig!
10'
GÓÓÓÓL! Az utóbbi percek vendég fölénye meghozza az eredményét, Balogh Ádám balról, élesen belőtt szabadrúgásába középen senki nem ér bele, pont így lesz jó, és egy pattanás után a bal felsőben köt ki a labda, vezet az Ásotthalom, 0-1!
7'
Most egy szöglet okoz gondot a hazai védelemnek, de a lecsorgó labdát követően nem sikerült kapura tennie az ásotthalminak az ötösről.
2'
Nem kóstolgatják egymást a csapatok, az első vendég kapura lövésre sem kell sokat várni: Baji húsz méterről tűzte rá a labdát, de lapos lövését magabiztosan fogta Ótott-Kovács.
1'
Rögtön egy komoly helyzet: Szalma kígyózott el a védők mellett egy jobb oldali bedobás után, majd az ötös sarkáról leadott lövését védte Vasas. Rögtön ez után K. Tóth kapáslövését blokkolják a tizenhatoson belülről.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Mórahalom fekete mezben, neon keresztcsíkkal lép pályára, míg az Ásotthalom bordó felsőben, fehér nadrágban futott ki a gyepre.
16.57 - Köszöntjük olvasóinkat Mórahalomról! Gyülekeznek a nézők a pálya környékén, ugyanakkor kicsit becsapós az idő, mert hiába süt a nap, igen hideg szél fúj, méghozzá hosszában éri ez a pályát, így kihatással lehet a játékra is. A mérkőzés Bánáthy János sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Az elődöntőbe jutásért játszik a két homokháti együttes szerdán Mórahalmon: a két együttes tavaly egy körrel később, a fináléba kerülésért találkozott egymással ugyanitt, akkor az Ásotthalom nyerni tudott a Móradomb körúton, viszont a két csapat idei egyetlen egymás elleni bajnokiján visszavágott ezért a vereségért a Mórahalom, amely szintén saját pályáján verte meg riválisát. Egymás elleni mérkőzésük mindig parázs, élvezetes meccseket hoz, ezt pedig csak fokozhatja, hogy a kupa szabályai szerint amennyiben a 90 perc után döntetlenre végeznének a felek, azonnali büntetőrúgások döntenek a továbbjutó kilétéről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.