Labdarúgás: megyei rangadón debütált az NB III-ban kezdőként Varga Richárd

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_szeol20_gs

Először volt a kezdőcsapat tagja a SZEOL SC fiatal játékosa, Varga Richárd: a Hódmezővásárhelyi FC ellen a kezdősípszótól a pályán lévő középpályás úgy véli, meg fogják tartani pozíciójukat a tabellán a kék-feketék.

Egy évvel ez előtt igazolt a SZEOL SC-hez Varga Richárd: az FK Szegedtől érkező futballista bár csereként többször, összesen tizenegy alkalommal szóhoz jutott az idei évad során is, és már gólt is szerzett, de a kezdőben most kapott helyet először a szegedi klubnál, és végig a pályán is töltötte a 90 percet a Csongrád megyei rangadón. „Mivel Fülöp Tibor eltiltott, míg Ondrejó Tamás játéka pedig kérdéses volt, így készültem rá, hogy játszani fogok. A meccs előtt szóltak a mesterék, hogy ezen a meccsen kezdeni fogok. Úgy éreztem, az egy év alatt, amit itt töltöttem, felkészültem a feladatra. Fejben kellett összeraknom magam, hiszen minden héten úgy készülök a meccsre, hogy minél többet tudjak majd segíteni a csapaton. Ha ezt a cserepadról beszállva kell megtennem, akkor úgy, most pedig hál’istennek a kezdőcsapatban kellett segítenem” – fogalmazott portálunknak Varga Richárd, a SZEOL SC játékosa.

A középpályás hozzátette, az segítette helyzetét, hogy pályafutása korábbi szakaszában, igaz, nem NB III-as meccsen, de játszott már jó pár alkalommal a Vásárhely ellen, így ismerte a játékosokat és a környezetet. Úgy érezte, hogy meg tudta mutatni, hogy van helye, és lehet szerepe a kezdőcsapatban.

hfc_szeol14_gs

„Azt tanácsolták a meccs előtt, hogy az első két-három passz és csel menjen, az pedig önbizalmat adhat a folytatásra. Az elején sikerültek is ezek szerencsére. Védekező feladatom volt a középpályán, nekem nagyon tetszett ez a szerepkör, amit tudtam, azt kihoztam magamból. Talán előre több van bennem, ezt a továbbiakban próbálom fejleszteni, amennyiben pedig lehetőséget kapok, akkor kihasználni azokat, hiszen minél többet szeretnék játszani” – értékelte önmaga vasárnap nyújtott teljesítményét Varga Richárd.

A Csongrád megyei rangadó nem hozott gólt, így 0-0-ra végződött a HFC és a SZEOL csatája. Varga Richárd úgy véli, háromesélyes volt a meccs, amelyet nagyban befolyásolt volna, ha az elején be tudtak volna találni egyik helyzetükből. „Bár Maksimovicnak és Grünvaldnak is volt egy-egy nagy helyzete, de nem sikerült ezeket értékesíteni. Ellenfelünk főleg pontrúgásból volt veszélyes, a játék képe alapján szerintem reális lett az iksz. Ahogy Tóth Ákos is mondta, mindkét csapat főleg a másik játékát próbálta elrontani, de ha berúgtuk volna a helyzeteket, akkor nem lenne miről beszélni, bár a Vásárhelynek is akadt egy pár lehetősége. Jövő héten pótoljuk egy győzelemmel!” – fejtette ki a szegedi játékos.

A SZEOL az évad háromnegyedénél továbbra is a második, feljutást jelentő helyen áll: amennyiben sikerül egy hasonló utolsó nyolc meccset produkálnia Beretka Péteréknek, mint ahogyan a tavasz első nyolc találkozója sikerül, akkor bizonyosan az NB II-es szereplést érő pozícióban is végeznek. „Képesek vagyunk rá, mögöttünk állnak a szurkolók is, az edzéseken pedig mindig megteszünk mindent ennek érdekében. Minden héten felkészülünk az előttünk álló feladatra, ha pedig elvégezzük az edzésmunkát, az meg fogja hozni a gyümölcsét” – mondta el a rájuk váró hajrával kapcsolatban Varga Richárd.

Először kezdett az NB III-ban a SZEOL középpályása, Varga Richárd.http://szegedma.hu/?p=626510

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 11.

Előző sztori

Harmadik híd – csak a magánbefektetőnek jó az újszegedi „könyök”?

Következő sztori

Közös képviselők egyesülete: problémát okoz a társasházakban a lakáshotelek működése

Legutóbbi hasonló cikkek