Klik: működést kiegészítő juttatás áprilistól

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 2016 áprilisától biztosítja az intézmények számára a működést kiegészítő ellátmányt, amelynek összege intézményenként havonta 50 ezer forint – közölte a központ kedden az MTI-vel.

A Klik azt írta, hogy ezt az összeget az illetékes tankerület biztosítja készpénzfelvétel vagy postai kézbesítés útján. A havonta megújuló keretösszeg az azonnal esedékessé váló, átutalással nem rendezhető rendkívüli kiadások fedezésére szolgál. A felvett összeggel az arra jogosult személynek 30 napos határidővel kell elszámolnia. Kitértek arra is, hogy az állami intézményfenntartó a kiegészítő ellátmány mellett folyamatosan biztosítja az iskolák megfelelő színvonalú és biztonságos működéséhez készpénzben szükséges pénzügyi forrást is, amely az intézmények számára eseti igényléssel folyamatosan elérhető.

A fenntartó a havonta igényelhető, azonnali megoldást igénylő kiadások kifizetésére szánja a fenti összeget, ezen felül biztosítja a keretet a tankerületek részére a felmerülő szállítói számlákra, és tervezetten rendezi a fennálló tartozásállományt, amely az elmúlt másfél hónap alatt jelentős mértékben csökkent.

Előző sztori

Megnéztük, hogyan működik a Rózsa utcai mérőállomás és a mobil labor + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Terrorellenes egyeztetés - A Ház előtt az alaptörvény-módosítási javaslat

Legutóbbi hasonló cikkek