Közélet

Klik: működést kiegészítő juttatás áprilistól

Klik: működést kiegészítő juttatás áprilistól

2016. április 26., kedd
Klik: működést kiegészítő juttatás áprilistól

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 2016 áprilisától biztosítja az intézmények számára a működést kiegészítő ellátmányt, amelynek összege intézményenként havonta 50 ezer forint - közölte a központ kedden az MTI-vel.

A Klik azt írta, hogy ezt az összeget az illetékes tankerület biztosítja készpénzfelvétel vagy postai kézbesítés útján. A havonta megújuló keretösszeg az azonnal esedékessé váló, átutalással nem rendezhető rendkívüli kiadások fedezésére szolgál. A felvett összeggel az arra jogosult személynek 30 napos határidővel kell elszámolnia. Kitértek arra is, hogy az állami intézményfenntartó a kiegészítő ellátmány mellett folyamatosan biztosítja az iskolák megfelelő színvonalú és biztonságos működéséhez készpénzben szükséges pénzügyi forrást is, amely az intézmények számára eseti igényléssel folyamatosan elérhető. A fenntartó a havonta igényelhető, azonnali megoldást igénylő kiadások kifizetésére szánja a fenti összeget, ezen felül biztosítja a keretet a tankerületek részére a felmerülő szállítói számlákra, és tervezetten rendezi a fennálló tartozásállományt, amely az elmúlt másfél hónap alatt jelentős mértékben csökkent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.