Kézilabda: két győzelem választja már csak el az FKSE Algyőt a bajnoki címtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-algyo027kf

Újabb fontos lépést tett a bajnoki elsőség fel a Levendula Hotel FKSE Algyő, amely ezúttal a Nyírbátor vendégeként aratott magabiztos sikert.

A találkozó kilencedik percében már 3-9-es állást mutatott a helyi eredményjelző, alig negyedóra alatt pedig már kialakult a tíz közte. (4-14) Dankó Ervinnek megkönnyítették a dolgát a fiai, így mindenki játéklehetőséget kapott, s a végéig a különbség csak nőtt. Az FKSE így továbbra is öt pont előnnyel áll az élen a második Nyíregyháza, és héttel a vasárnap délután a MOL-Pick Szeged U23-hoz látogató Ferencváros előtt. Mivel már csak négy forduló van hátra a pontvadászatból, kijelenthető, Vadkertiéknek két győzelem is elég lenne a folytatásban a biztos aranyéremhez. Ebből az elsőt legközelebb április 23-án, szombaton szerezhetik meg hazai közönségük előtt az Orosháza U23-as együttese ellen.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 22. forduló:

VKK Nyírbátor- Levendula Hotel FKSE Algyő 27-40 (11-23)
Nyírbátor 250 néző. Vezette: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó.
FKSE Algyő: KISS O. – BÉLECZKI 6, Simon 5, VADKERTI 3, Gazsó 4, VALACZKAI 6, Kardos 5. Csere: Deák (kapus), Raffai 2, Ambrus, KOCSIS 7/3, Szepesi, Molnár 1, Varga, Teimel 1, Tóth. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 8 perc, ill. 2 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 3/3.

Dankó Ervin: “A srácok végig koncentráltan játszottak. A hazaiak semmi olyat nem tudtak elővenni, amit ne tudtunk volna, s a két csapat közötti sebességkülönbség akkora volt, hogy esélyük sem maradt egy szoros partira. A hazafelé vezető úton arról beszéltünk, hogy ez egy 14 perces meccs volt. Úgy tűnik, a Pick elleni vereség jókor jött, azóta jobban játszunk, mint előtte. Már csak magunkra kell figyelnünk, s a hátra levő négyből, kettőt kell nyernünk!”

A juniorok mérkőzésén:

VKK Nyírbátor- Levendula Hotel FKSE Algyő 19-41 (8-19)
Az algyői gólszerzők: Kocsárdi 12, Kovács G. 10, Miksi 6, Miklós 5, Pál V. 4, Szécsi 2, Kovács K. 1, Varga D. 1/1.

Előző sztori

Szegedi gyerekek művészeti oktatásáért nyílt jótékonysági tárlat Petőfitelepen + FOTÓK

Következő sztori

Rétvári: öt év alatt megduplázódott a pályakezdő rezidensek száma