Bulvár

Két hétig Ikarus-Skoda trolibuszok sűrítik a 77A jelzésű vonalat

Két hétig Ikarus-Skoda trolibuszok sűrítik a 77A jelzésű vonalat

2016. április 4., hétfő
Két hétig Ikarus-Skoda trolibuszok sűrítik a 77A jelzésű vonalat

A Szegedi Közlekedési Kft. Ikarus-Skoda típusú önjáró trolibuszokkal sűríti a 77A jelzésű vonalat a Mars tér és Baktó között két héten át, április 10. és április 24. között.

A műszaki teszt ideje alatt közlekedő járatokat az utazóközönség is igénybe veheti a megváltott menetjegyekkel, illetve bérletekkel. A tesztjárat közlekedtetése a DAKK Zrt. által üzemeltetett 77 és 77A jelzésű járatok menetrendjét nem érinti. A Szegedi Közlekedési Kft. által üzemeltetett 77A jelzésű járatok a DAKK Zrt. által üzemeltetett 77 és 77A jelzésű járatok követési idejét – Mars tér és Baktó, Völgyérhát utca között – munkanapokon 10 perces követésre, hétvégén 15 perces követésre sűrítik be reggel 6 óra és este 8 óra között. Részleteket a megállókban kifüggesztett menetrendből lehet megtudni. A műszaki tesztre az ad lehetőséget, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. és a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi tagként részt vesznek az EU HORIZON 2020 programjában, az ELIPTIC kutatási fejlesztési pályázatban. A pályázati program célja autóbuszvonal kiváltás lehetőségének vizsgálata akkumulátoros járművekkel, amely során a Szegedi Tudományegyetemmel közösen egy utas kikérdezésre is sor kerül. A szegedi esetvizsgálat autóbuszok kiváltását modellezi kiterjesztett trolibusz hálózaton hibrid trolibuszokkal, további infrastruktúra építési igény nélkül a 77A autóbusz vonalon. A demonstrációban a 2013-ban vásárolt, akkumulátorral felszerelt, piros Ikarus-Skoda trolibuszok vesznek részt. A járművek töltése a meglévő felsővezeték hálózatból történik, és az akkumulátoros trolibuszok akkumulátorral teszik meg a vezeték nélküli szakaszt, majd a felsővezeték alá érve áramszedőjükkel ismét csatlakoznak a felsővezetékekhez. A járat menetrendjéről, megállóhelyeiről, valamint a projektről bővebb információ a

www.szkt.hu

oldalon található. A járatokkal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat a kapcsolat@szkt.hu e-mail címre, vagy munkanapokon 7.45 és 17.00 óra között a 62/485-495-ös telefonszámon várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.