/

Hivatalosan is elindult a XIII. Egyetemi Tavasz Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

egyetemi_tavasz07_gs

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitotta meg a XIII. Egyetemi Tavasz programsorozatot az Egyetemi Fotópályázat anyagából összeállított kiállítást az SZTE Rektori Épület átriumában hétfő este.

A Szegedi Tudományegyetem 13. alkalommal rendezi meg Egyetemi Tavasz elnevezésű programsorozatát, amely hagyományosan az egyetem korábbi névadója, József Attila születésnapján, a Költészet Napján kezdődik az SZTE Kulturális Iroda szervezésében. A fesztiválon az egyetem hallgatói, oktatói, dolgozói is bemutatják művészeti tehetségüket. A fesztivál öt hét alatt 60 helyszínen 250 programot kínál városszerte, a komolyzenétől a kiállításokon át a tudományos témájú előadásokig, színházi produkciókig, könyvbemutatókig április 11. és május 4. között. A programsorozat hétfőn kora délután versszavalással kezdődött, este pedig az SZTE Rektori Épületében fotókiállítással egybekötve indult meg hivatalosan.

A további kiemelt programok közül csupán néhány: A Somogyi-könyvtárban Kelcz Dávid és Jerkus Koppány zenés irodalmi estjét rendezik meg április 13-án a Költészet Napja alkalmából. Slam Poetry lesz a Rongy Kocsmában április 13-án szerdán. Varga Laura, Vizsolyi Lívia és Klebniczki György komolyzenei koncertjét április 14-én hallgathatják meg az érdeklődők az SZTE Rektori Épület, Dísztermében. Szilasi László és DJ Kő közös estje április 20-án lesz a Hungi Vigadóban. Az SZTE Füvészkertben a Föld napját rendezik meg április 23-án. A Kisszínházban A fényíró álma címmel tekinthető meg Széman Richárd utcaszínházi fotókiállítása május 5-től. A Szent-Györgyi Albert Agórában az Universitas Szimfonikus Zenekar ad koncertet május 12-én.

Az Egyetemi Tavasz hivatalos programfüzete letölthető INNEN.

no images were found

Május negyedikéig várja az érdeklődőket az Egyetemi Tavasz programsorozata.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=626496

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 11.

Default thumbnail
Előző sztori

Öngyilkos merénylet történt egy dél-oroszországi rendőrparancsnokságnál

Default thumbnail
Következő sztori

Biztonsági kockázatok miatt nem engedik a vállalatok a saját mobileszközzel végzett munkát