Föld Napja a Füvészkertben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. vár minden érdeklődőt a Föld Napja alkalmából a szegedi Egyetemi Füvészkertbe április 23-án szombaton 10 és 16 óra között tartandó ingyenes rendezvényére, ahol minden a szelektív hulladékgyűjtés körül forog majd.

A színpadon látható lesz a Lim-lom mese, mesés környezetbe ágyazva beszélgetnek a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, interaktív előadás keretében tisztázzák és megmagyarázzák az ehhez kapcsolódó fogalmak jelentését és jelentőségét. A gyerekek kipróbálhatják magukat az „ökokukalukaknál”, a szelektív memóriajátékban, a kuka-kirakóban és az energiatakarékos ház táblánál. Ügyességüket megmutathatják az óriás szelektív csúzlival és lengő PET-palackkal.

“Kapcsolódj be játékos zöld vetélkedőnkbe, melynek állomásain pecséteket gyűjthetsz értékes nyereményekhez! Kiderül az is, ügyesebb vagy-e a többieknél az „ökogubanc” bogozásában. Mi a komposztálás? Megtudhatod a családi rendezvényen” – invitálnak a szervezők. A már jól ismert foglalkozásokat is felvonultatják; kívül-belül megtekinthető lesz egy locsoló, valamint gallyvágó autó, lesz arcfestés és kézműves foglalkozásokba is be lehet kapcsolódni.

“Partnereink ugyancsak számos meglepetést tartogatnak a Föld Napjára, többek között az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés közreműködésével italos kartonból „újrapapírt” készítünk. Továbbá a No Mosquito Kft. segítségével az érdeklődők betekintést nyerhetnek a környezettudatos szúnyoggyérítés világába, azaz játékosan szemléltetjük a szúnyoglárvák és bacilusok harcát. A Tappancs Állatvédő Alapítvány közreműködésével a családi rendezvényre kilátogatók felvilágosítást kaphatnak a felelősségteljes állattartásról. Értékes nyereményekért tombolasorsolás is lesz 14 órától” – olvasható az esemény ajánlójában.

A rendezvényről további információ ITT www.szkht.hu; valamint ITT található.

Előző sztori

A nemzetiségi pedagóguspálya új kihívásai - konferencia Szarvason

Következő sztori

Olimpia 2024 - Szijjártó: közép-európai játékokat akarunk rendezni

Legutóbbi hasonló cikkek