Sport

Fábiánsebestyén négy napig a nemzetközi fogathajtás fellegvára lesz

Fábiánsebestyén négy napig a nemzetközi fogathajtás fellegvára lesz

2016. április 19., kedd
Fábiánsebestyén négy napig a nemzetközi fogathajtás fellegvára lesz
Lázár Vilmos

Már csak néhány nap és újra megtelik a fogathajtás szerelmeseivel a fábiánsebestyéni Kinizsi Park. Az évad első és egyetlen hazai nemzetközi versenyét május 5-8. között rendezik meg. A négynapos nemzetközi fogathajtó versenyre lezárult a nevezés, ez alapján 10 nemzet 58 fogata indul majd hat kategóriában.

Egyes-, kettes- és négyesfogatok, valamint pónifogatok állnak rajthoz május 5-e és 8-a között a fábiánsebestyéni nemzetközi fogathajtó versenyen, a négyesfogatok csapatversenyben is küzdhetnek az elsőségért. Az egyes- és négyesfogatok számára rendkívül fontos ez a verseny, hiszen mindkét kategória világbajnokságra készül idén, a négyesfogatok ezenkívül értékes világkupa kvalifikáló pontot is gyűjthetnek. A kettesfogatok pedig a fábiánsebestyéni megmérettetés során kellő tapasztalatot szerezhetnek a júniusban rendezendő Duna-Alpesi Kupán való induláshoz. A szervezők minden feltételt igyekeznek megteremteni a verseny szakszerű megrendezéséhez. A több évtizedes versenyrendezési tapasztalat, a világszínvonalú technikai és infrastrukturális feltételek, illetve a tavalyi világbajnokság nagy sikerű lebonyolítása a biztosíték az idei verseny zökkenőmentes megszervezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.