Bulvár

Előzetesben a hódmezővásárhelyi vadkendertermesztő

Előzetesben a hódmezővásárhelyi vadkendertermesztő

2016. április 20., szerda
Előzetesben a hódmezővásárhelyi vadkendertermesztő

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a helybeli férfit, aki jelentős mennyiségű kábítószert termesztett.

A megalapozott gyanú szerint egy Hódmezővásárhely külterületén levő bekerítetlen kiskert tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségen, mivel a telken levő és a tulajdonát képező szerszámos bódét ismeretlen személy lakattal lezárta. Miután a bódét a tulajdonos felnyitotta, abban vadkendereket talált. A rendőrség által elrendelt házkutatás során a bódéból 120 tő kannabisz növény, valamint több mint 5 kg növényi ágvégződés került lefoglalásra. A lefoglalt növények és maradványok vonatkozásában megállapítást nyert, hogy azok kannabiszt tartalmaznak és hatóanyaguk a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak több mint négyszerese. Megalapozott gyanú merült fel arra nézve, hogy a fenti növényeket, illetőleg ágvégződéseket az őrizetbe vett helybeli férfi helyezte el az épületben, azokat ő termesztette, illetőleg ő zárta le lakattal a bódét. A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a terhelt hasonló jellegű bűncselekmény miatt ellene már folyamatban levő eljárás hatálya alatt látszik megvalósítani a gyanú tárgyát képező bűncselekményt. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte egy hónapi időtartamra a gyanúsított előzetes letartóztatását, amely határozat a védő és a terhelt fellebbezése folytán nem emelkedett jogerőre. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.