Közélet

DK: Kövér László kitiltotta Gréczy Zsoltot a Parlamentből

DK: Kövér László kitiltotta Gréczy Zsoltot a Parlamentből

2016. április 13., szerda
DK: Kövér László kitiltotta Gréczy Zsoltot a Parlamentből

Kitiltotta Kövér László, az Országgyűlés elnöke Gréczy Zsoltot, a Demokratikus Koalíció szóvivőjét az Országházból és a Képviselői Irodaházból, mert a parlament sajtótermében tartott tájékoztatót hétfőn - tudatta az ellenzéki párt az MTI-vel szerdán.

Szilágyi Zoltán

, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel közölte: a visszavonásig érvényben lévő döntés azért született, mert

Gréczy Zsolt

megsértette azt a 2013 óta hatályos - a parlament honlapján is elérhető - házelnöki rendelkezést, amely egyebek mellett a sajtótájékoztatók rendjét is rögzíti. E szerint az Országgyűlés Hivatalának helyiségeiben kizárólag országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője vagy a hivatal nyilatkozattételre kijelölt tisztségviselője tarthat sajtótájékoztatót az Országgyűlés munkájával kapcsolatos témakörben. Ettől eltérni az Országgyűlés elnökének előzetes hozzájárulásával lehet, Gréczy Zsolt azonban ilyet nem kért és nem kapott.

Szili Katalin

, aki 2002-2009 között látta el a házelnöki feladatokat, az MTI-nek azt mondta, hogy az Országgyűlés épületében korábban is csak parlamenti képviselők, valamint - előzetes bejelentést követően - a kormány tagjai tarthattak sajtótájékoztatót. Sajtótájékoztatót még a képviselők munkatársai sem tarthattak a parlamentben - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.