Közélet

Botrányt okozott Franciaországban egy bírói döntés, amely szerint "buzizni" nem homofób

Botrányt okozott Franciaországban egy bírói döntés, amely szerint "buzizni" nem homofób

2016. április 8., péntek
Botrányt okozott Franciaországban egy bírói döntés, amely szerint "buzizni" nem homofób

Botrányt okozott Franciaországban a munkaügyi bíróságnak az a döntése, amely szerint egy fodrászt lebuzizni azért nem homofób, mert "a fodrászszalonokban rendszeresen alkalmaznak homoszexuális embereket".

"Elképesztően botrányosnak, felháborítónak tartom (az indoklást)" - mondta pénteken

Myriam El Khomri

munkaügyi miniszter az RTL kereskedelmi rádióban. "Nem értem a bírói döntést, azt, hogy sztereotípiákra, előítéletekre hivatkozik" - fogalmazott

Slimane Laoufi

, az emberi jogi hivatal egyik vezetője. A munkaügyi bíróság döntése december 16-án született, de csak pénteken hozta nyilvánosságra a Metronews című ingyenes napilap. A cikk szerint 2014 októberben egy párizsi fodrászüzlet fiatal alkalmazottja tévedésből megkapott egy SMS-t. Az üzenetben - amelyet az üzletvezető eredetileg egy másik embernek szánt - az állt, hogy a próbaidő lejárta után a fodrászt nem alkalmazzák. "Nem jön be ez a pasi: ez egy buzi, mind szarul dolgoznak" - olvasható az ominózus SMS-ben. A másnap el is bocsátott fodrász szexuális irányultságon alapuló diszkrimináció gyanújával panaszt tett a munkaügyi bíróságon. Az eljárásban az emberi jogi hivatal is támogatta. A fodrászszalon tulajdonosa a perben azt mondta, hogy a fiatal fodrászt a "lassúsága" és az "integrációs problémái" miatt nem tudta megtartani. Jóllehet elismerte, hogy az SMS tartalma és stílusa nem volt helyénvaló, ugyanakkor úgy vélte, hogy a "buzi" kifejezés csak "egy egyszerű nyelvi túlzás", anélkül, hogy annak lett volna "pejoratív vagy homofób" jellege. A munkaügyi bíróság pedig a fodrászatok miliőjére hivatkozva átvette ezt az érvelést. Az indoklás szerint a "buzi kifejezés használata miatt a menedzser nem ítélhető el homofób kijelentés miatt, miután közismert, hogy a fodrászszalonokban rendszeresen alkalmaznak homoszexuális embereket, mégpedig a női fodrászüzletekben, anélkül, hogy ez bárkinek is problémát okozna". A munkáltatót ezért nem diszkrimináció, hanem "sértő kifejezés" miatt ítélték el: 5000 euró kártérítést kellett fizetnie a fiatal fodrásznak, aki fellebbezett a döntés ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.